Дата: Вівторок, 22.06.2010, 00:54 | Повідомлення # 1
Зевс
Група: Заблоковані
Повідомлень: 256
Створив цю тему, щоб не перетворювати головну сторінку сайту на кулінарну книгу. Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ! (Василь Симоненко)
і я люблю каву без цукру, а ещо люблю різні види сирів ( правда, з цвіллю, мабуть, ніколи не попробую...не можу себе пересилити), а ще люблю вина (не чорнила)) Я не хочу нудно скніти: Не боротись, то й не жити!
Law_Axiser, як добре, що я теж знаю той секрет приготування, зекономила;) lvivanka, такої штуки ніколи не їла, певно фастфуд, краще тоді макарони з молоком! Я можу й безкоштовно розповісти рецепт приготування:)
голодна Галино, порадь щось, ну ти ж шеф-кухар Борця!) голова хочеш щось навчитися готувати смачне - хелп Вашому голові!) Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
Пане Голово, що ваша душенька бажає? Перше, друге, десерт чи компот?)) попереджаю, з мнЄсом я не дружу... Я не хочу нудно скніти: Не боротись, то й не жити!
Povstanec, приготування цього десерту займе трішки часу,але результат цього вартий=) Сам процес приготування є дууужжее веселим =) Надіюсь, що тобі сподобається=) "Шоколадні сердечка з вершковим мусом" (назва залежить від форми виробу)
Тобі знадобиться: 100 г гіркого шоколаду 100 г білого шоколаду 100 мл вершків жирністю 35% 1,5-2 ч. ложки розчинної кави
Спосіб приготування: 1.З щільного паперу зроби трафарет у формі сердечка шириною близько 10 см (фантазія у тебе є,тому з формою можеш пофантазувати). 2.На листі пергаменту робиш 8 однакових сердечок. 3.Розламай плитку гіркого шоколаду на невеликі шматочки і поклади в металеву миску. 4.Постав миску на каструлю з киплячою водою і розтопи шоколад. 5.Невеликим пензликом замалюй намальовані сердечка розтопленим шоколадом. 6.Залиш на 10 хвилин, потім нанеси другий шар. Якщо шари лягають дуже тонко, зроби ще декілька шарів так, щоб краї сердечок були щільними. Тоді при знятті вони не ламатимуться. Дай застигнути. Акуратно зніми сердечка, підгинаючи папір. Поклади сердечка в холодильник. 7.Білий шоколад натри на тертці. 8.Додай в вершки розчинну каву, перемішай. 9.Перелий вершки з кавою в каструльку і доведи до кипіння. 10.Додай до вершків білий шоколад і розмішай. 11.Перелий вершково-шоколадну суміш в миску, дай охолонути і збий віночком в пишну масу. На початку збивання крем буде коричневим, а до кінця збивання він побіліє. 12.Переклади отриманий мус в кондитерський мішок з гладкою насадкою. 13.На кожне з 6 сердечок видуси крем невеликими кульками. Якщо кондитерського мішечка немає, викладай крем кавовою ложечкою так, щоб вийшли кульки. 14.З сердечок з кульками склади дві «пірамідки», накрий сердечками, що залишилися, і постав в холодильник не менше, ніж на 6 годин.
Смачного! =)
В необхідності – єдність, в сумніві – свобода, в усьому – любов...
хм...колись моя бабуся готувала смачну штуку, постараюсь пояснити детально)) То такий собі пиріг до бульйону чи якоїсь першої страви. Ззовні закрите повністю тістом, а в середині начинка. І так, спочатку потрібно приготувати дріжджове тісто: дріжджі розтерти із 2 столовими ложками цукру, додати стакан теплого молока (саме теплого!!! після гарячого дріжджам амінь буде) вимішати, додати муки стільки, скільки знадобиться для отримання туговатої маси тіста + 2 іічка)). Поставити тісто у тепле місце (зазвичай використовую подушку і рушники) воно має збільшитись у масі приблизно в 3 рази. Тоді берете шмат того тіста підмішуєте мукою, пластуєте скалкою, і викладаєте на змащене жиром деко. Тепер переходимо до начинки. Тут нам знадобиться варена гречка, варена картопля потовчена (пюре), смажена цибуля і смажена морква. Ці інгридієнти перемішуємо і викладаємо на тісто, в деко, злегка припресовуємо, тобто, ущільнюємо начинку. Поверх накриваємо другим шаром тіста, акуратно притискаємо його по краях дека, + тісто зверху змащуємо яйцем, при чому це можна робити періодично протягом випікання. Ставимо у духовку при 200 - 225 градусах С. Вусе... Я не хочу нудно скніти: Не боротись, то й не жити!
Povstanec, я вже кілька раз готувала плов з курки.... для нього потрібно десь так грам 300 курячого філе, 2 середні моркви, 1- 2 цибульки 400 грам рису, спеції...філе потрібно порізати на невеликі кубики, посипати сіллю і перцем і обмажити на олій після чого залити водою так, щоб рідина доходила до рівня шматків... тушкувати в закритому посуді від 20 до 40 хв, ...поки м*ясо тушкується, на сковорідці підсмажити цибульку, а тоді додати до неї натерту на грубій терці моркву і смажити з цибулькою приблизно 5 хв.. можна додоти ще 2 столові ложки томатної пасти( це вже, хто як любить)... коли м*ясо вже протушкувалось, додоти до нього підсмажену моркву і цибульку, налити води так, щоб її кількість була більшою від кількості рису в 2 - 2, 5 рази .... даємо скипіти і на смак, заправляємо сіллю, після чого засипаємо промитий рис, накрити посуд кришкою і варимо на слабкому вогні, поки рис повністю не набухне... під час готування перемішувати плов не потрібно... Смачного! Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі. В. Еллан
у суботу я "кулінарив" і "накулінарив" Млинці з пікантною сирною начинкою!)
Усе звісно почалося з Арсену і купівлею продуктів, власне, потрібно яких (робив на дві порції): 300 мл молочка 300 мл водички 360 гр борошна (по ходу може і більше вийти) 60 гр вершкового масла 2 ст. ложки олії 2 яйця + 2 жовтка 2 ч. л. солі 2-4 ст. л. цукру (то вусьо залежить чи солодкими мають вийти млинці)
а також для начинки: 600 гр. сиру (домашнього) пучок кропу майонез часник майоран базилік карі і так далі) додавайте того всього як си любите)
Отже, вдягнув я фартушок (сміялася з мене мама і братова)) і розпочав процес: 1. збиваємо яйця з цукром і сіллю. 2. додаємо масло і олію. 3. потім частину молока і частину води. 4. потім борошна 5. знову молока і води.
по ходу бачимо чи треба і скільки борошна. густина маси має бути схожої до сметани. тісто для млинців готове - смажити думаю усі уміють (найбільше мені сподобалося їх перевертати, юхууууув))
Начинка - просто усі інгрідієнти змішуємо, не робимо начинку рідкою, густа краща)
Перемащуємо!) Дві порції - це десь 16-20 млинців!) Смачного! ;)
д.с. купив іще в Арсені кілограм коричневого цукру (по 36 грн.!!! О_о) - для мого наступного кулінарного уроку!)))