П`ятниця, 29.03.2024, 11:35

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Треба боротися зі старими забобонами, щоб перемагали нові.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Лютий » 06
Герої України: Альбіна Дерюгіна
Заняття спортом (не обов'язково професійне) - користь для здоров'я, бо це рух, гарний настрій, хоч і втома, але ж потім почуваєшся сильнішим, енергійнішим :) І поки борці визначають час проведення тренувань з футболу, я розповім про ще одного Героя України, точніше героїню. Цій жінці, заслуженому тренеру із художньої гімнастики, у 2002 р. було присвоєно таке звання за багаторічну тренерську діяльність, за розвиток цього виду спорту в Україні.

     Альбіна Дерюгіна народилася у 1932 р. на Донеччині, навчалася спочатку у Дніпропетровську, а потім у Києві. Закінчивши Київський інститут фізичної культури, стала тренером, а також хореографом. Якраз на початку 1950-х рр. було створено Федерацію гімнастики, до чого доклала зусиль заслужений тренер УСРР Валентина Зінченко; її роботу продовжила А. Дерюгіна у 1970 р. Вже на той час у Радянському Союзі дізналися про київську школу художньої гімнастики. Збірна УРСР неодноразово займала призові місця на чемпіонаті Союзу. Згодом учениці Дерюгіної перші серед українських спортсменок увійшли до збірної СРСР.
     У 1977 і 1979 рр. її дочка Ірина двічі здобувала найвищі нагороди і стала абсолютною чемпіонкою світу із художньої гімнастики. Крім того, А. Дерюгіна виховала 7 заслужених майстрів спорту, більше 150 майстрів спорту міжнародного рівня. Її учениці були призерами чемпіонатів СРСР, України, Європи, Олімпійських ігор та інших міжнародних спортивних турнірів. Серед них, крім дочки, також відомі Людмила Євтушенко, Тамара Єрофєєва, Олександра Тимошенко. ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2448 | Додав: Лілейка | Дата: 06.02.2011 | Коментарі (1)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024