П`ятниця, 29.03.2024, 17:33

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Здається, боротися з дурістю - настільки ж безнадійна заняття, як боротися з космічною пусткою. Вона береться нізвідки і не зникне ніколи.

 Олексій Гришанковм
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Лютий » 21
Ірландська мова в небезпеці
У день рідної мови вартує задуматись...

   В Ірландії на найближчих виборах до парламенту соціологи пророкують перемогу правоцентристської партії Fine Gael (Фіне Гейл).

   У своїй виборчій програмі  Fine Gael пропонує, зокрема, відмовитися від обов’язкового вивчення ірландської мови у школах. Прихильники ірландських традицій вважають, що це означатиме смерть мови.

   На думку науковців, вже тепер тільки 400 тисяч з 6 млн. громадян Ірландії вільно володіють ірландською. Насамперед йде мова про людей старшого віку. Молодь переважно користується англійською, так само як і більшість мігрантів. У Ірландії не залишилося вже жодної великої  газети ірландською мовою, хоча кілька газет постійно друкує ірландською окремі публікації.

   Від часів отримання незалежності у 1921 році  не раз було здійнено спробу - безуспішну! - відродити мову. На думку науковців, студенти не хочуть вчити ірландську, бо не вважають її знання потрібним. ... Читати далі »

Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1595 | Додав: myrchatko | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (7)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024