Вівторок, 19.03.2024, 16:03

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

В зв'язку з цим історія України дістала дуже своєрідну інтерпретацію. Виходило, що на протязі багатьох століть український народ боровся головним чином..., проти власної національної незалежності. Що незалежне існування було величезним злом для нашого народу. І що, отже, всі ті, хто кликали його на боротьбу за національну незалежність, були... найлютішими ворогами українського народу.

 Михайло Брайчевський
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 11
Навчально-Пізнавальна Конференція
     Протягом трьох днів (4-6 березня) в боїців Громадської організації "Борець" проходила Навчально-Пізнавальна Конференція. Перший день наповнили нудна лекція голови організації про "проектність" борців і надреалістична (з елементами відвертого трешу) рольова гра "Борець-3000". Другий день продовжив нудною лекцією брат голови організації на тему історичної "правди і неправди" України. Також відбулися дві дискусії про незнання і фанатичне невігластво (так, я жорстоко вам дорікаю), помаранчі, революцію і маніпуляції. Завершився другий день - екскурсією на чолі (чи на лобі, як писало одне дівчисько) зі Святославом. На третій день - святкували "День Смаколика", дивилися як "Король говорить" і співали, вили, завивали - навколо сусідів лякали. Загалом я лінивий - писати багато не захотів, тому вашими словами моя найкраща стаття на сайті! ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1026 | Додав: Povstanec | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (7)

Стигла, стигла, прости(г)ла й перестигла ;)
Сьогодні багато не говоримо, бо рано збираємся на Табачника :)


   Контекст (тобто ілюстрація) не зовсім відповідає суті :): мова піде про дієслово "простити". Напевно, автора наштовхнув на це власний ніс :), який нині просто невгамовний :), і його не завжди зрозумілі асоціації :) - вирішила: додам-но трохи нині зелені-весни-краси, а там і жіночності, ледь не вдруге про 8 березня :р на сайт :) - нічний і хворий (бо нежить) асоціативний ряд, пробачте :)
   Українське слово "простити" вживається у значенні "відпустити комусь гріхи", "помилувати", рідше "вибачити комусь" і пов'язується з такими словами як "прощення", "проща", напр., Прости мені, мій друже. Потрібно зауважити, що дієслово "простити/прощати" стоїть у одному ряду із "вибачити/вибачати" і "пробачати", тільки має більший ступінь вияву дії, більше емоційне навантаження, є сильнішим за семантикою. Послідовний ряд будуємо за аналогією гумор-сатира-сарказм :) = вибачати-пробачати-прощати: напр., просимо вибачення, коли наступили на ногу під час танцю, пробачення, коли не принесли свої ноги вчасно :) на місце зустрічі і заставили людину беззмістовно чекати, а прощення, коли наступили тими ж ногами - в чоботях - і потовклися по душі. Хоча далеко не всі просять..... та й простять.....
   У російській мові є близькозвучні слова "простыть" і "простить/прощать", які означають далеко не одне і те саме:
Простыть - Застудитися
Простить - Простити, вибачити, пробачити
   Тут має місце так звана міжмовна омонімія ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1121 | Додав: myrchatko | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (4)

Святкуймо разом з Табачником
     Запрошуємо Усіх на святкування річниці перебування Д.В. Табачника на посаді мінстра освіти і науки України 11 березня о 11:15 біля пам’ятника Іванові Франкові, де і відбудеться Урочисте відкриття Меморіальної дошки на його честь.

З хорошим настроєм
АнтиТабачна Кампанія

д.с. потрібно допомогти:
- роздрукувати флаєри;
- розповсюдити їх;
- ОБОВ'ЯЗКОВО прийти на акцію! ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 897 | Додав: Povstanec | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024