Вівторок, 19.03.2024, 11:25

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Життя – це не лише боротьба, а й інші види спорту.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 20
Герої України: Вадим Гетьман
Професія людини, про яку прочитаєте сьогодні, пов'язана із фінансами, банківською справою, економікою взагалі.
У 2005 р. Вадимові Гетьману було присвоєно звання "Героя України" за такі заслуги як створення національної фінансової системи, становлення та розвиток банківської справи і валютно-фінансового ринку в перші роки незалежності України.

     Вадим Гетьман отримав економічну освіту. Вчився у Києві в фінансово-економічному інституті, а після закінчення навчання працював тільки у цій сфері, здобув досвід і вміло використовував свої знання на практиці. У 1990 р. він став учасником Координаційної ради з питань економічних реформ. Через два роки очолив Національний банк України. Саме тоді вдалося створити спеціальні фонди Нацбанку для того, щоб у державі була стабільна валюта. В. Гетьман доклав зусиль для того, щоб нова незалежна держава вступила до МВФ і Європейського Банку Реконструкції та Розвитку. Крім того, він створив міжбанківську валютну біржу в Україні.
     В. Гетьман був народним депутатом ВР України. Активно брав участь у розробці проекту конституції. Заслугою є те, що ініціював важливі закони у економічній сфері (про ціни, банківську систему, Нацбанк). В. Гетьман написав книгу "Як приймалася Конституція України". У одному з інтерв'ю, опублікованому в газеті "День", В. Гетьман сказав, що найкраща конституція - це та, яка краще виконується.
     Інші праці пов'язані з банківськими справами, фінансовою системою, в тому числі дисертація. Як бачимо, був одним з найдосвідченіших у різноманітних економічних питаннях. Незабаром отримав нагороди ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1405 | Додав: Лілейка | Дата: 20.03.2011 | Коментарі (1)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024