П`ятниця, 29.03.2024, 13:02

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Побороти дурні звички легше сьогодні, ніж завтра.

 Конфуцій
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Квітень » 03
Герої України: Микола Руденко
Хоч із життям стосунки в тебе прості,
В його ногах не можна воркувать.
Прокинься, душе! Є у світі простір,
Який належить нам завоювать.
    
Авторові цих рядків довелося багато всього пережити, побачити, переосмислити, щоб знайти СВІЙ ПРОСТІР у світі. Йдеться про українського поета, письменника, громадського діяча, правозахисника Миколу Руденка.


     Сам Микола Руденко писав, що він пройшов "шляхами перевтілень", щоб зрозуміти, що робити, що відстоювати, кому допомагати. Він був у КПРС, брав участь у Другій світовій у рядах радянської армії, займав посади у міському комітеті партії, парткомі Спілки письменників, але з початку 1950-х рр. все змінилося. Почалося з того, що відмовився підтримати владу у справі проти "космополітів", а тому втратив свої посади. Потім розкритикував вчення марксизму, чого радянська влада "пробачити" не могла. За філософські твори і романи, наприклад, "Енергія прогресу" і "Формула Сонця" його виключили із КПРС та СПУ.
     Далі ініціював створення Української Гельсінської Групи. Микола Руденко разом із однодумцями виступив на захист прав людини, які так урочисто погодилися захищати радянські політики, коли підписували Гельсінську угоду. І тут було оприлюднено інформацію про злочини радянської влади - голодомор, репресії 1930-х років і проти шістдесятників, знищення воїнів УПА, список таборів і політв'язнів, які відбували покарання десь далеко у засланні. Таке керівники Союзу вже не могли стерпіти - 7 років таборів суворого режиму і 5 років заслання!
"Ви чуєте мене,
Оті державні homo,
Що вже забули, як
Свобода вигляда?
Розніжені, гливкі...
Чи вам таки відомо, ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1546 | Додав: Лілейка | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (4)

Західноукраїнське дербі! :D

Сьогодні найгарячішим місцем у Західній Україні буде стадіон "Авангард" у Луцьку, де місцева "Волинь" прийматиме львівські "Карпати".

   Протистояння цих команд завжди відрізняється особливою запеклістю та принциповістю, адже Львів - футбольний центр Західної України, а лучани частенько претендують  на те, щоб скинути сусідів із своєрідного трону. Вболівальники обох команд відверто недолюблюють один одного і регулярно влаштовують словесні баталії перед матчем, викрикуючи щось на зразок: "Волиняку на гілляку" або ж "Запорожець не машина, волиняка не людина" ;) ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1326 | Додав: шибайголова | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (12)

Життя в стилі Цьоці,
або такі собі правила пана йОфіса

(як ми си поводимо ся в Боївці)

Кімната середнього об’єму ;)
1. Роззуватися потрібно у межах клейонки, хто порушує кордони – той нелегал і потім його усі «нелегалять»! ;)
2.  Верхній одяг без суду вішають на шибеницю-вішалку або у шафі на вішачечки.
3. Вернімося до взуття – ваші шкрабаки гарненько ставите десь попід стінку чи біля полички, якщо ви маєте капці – то вони проживають усі разом в багатоповерхівці «Поличка», тому їх не поселяти під столом, в холодильнику чи взагалі посеред кімнати.
4. Стіл – за столом можна посидіти, погомоніти, поїсти, приготувати поїсти, приготувати комусь поїсти (О_о), почитати книгу тощо. Єдина умова – за собою прибрати і усе покласти на свої місця!
5. Газова плита  – хто не уміє користуватися газом – або вчіться, або не пхайте своїх рук до неї! Хто уміє – нагадую – «вимикати газ не забуваємо, почуття відповідальності зберігаємо»!
6. Холодильник працює тоді, коли на то єсть, прошу панства, велика і нагальна потреба.
7. Сміттячко викидаємо у смітничок, а смітище забираємо собі додому – нічого засир..ти! ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1439 | Додав: Povstanec | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (20)

З Днем народження!
Привітання з Днем народження приймає сьогодні Вікторія Чернявська. Щиро бажаємо:

Настя Мриглод: "Може, це буде дивним, але побажаю поменше екстримальних ситуацій в житті. Це я веду до того, щоб ніякі грабіжники, злі дядьки, китайці і шахраї-араби тобі не траплялись на дорозі ;) Натомість бажаю, щоб в тебе були такі друзі, які би своїми плечима захищали від всіх негараздів. Щоб ти зустріла своє кохання, яке робило би тебе щасливою. Усміхайся, адже це тобі дуже пасує! І пам'ятай: у тебе завжди є борці, а ти у них! :)"

Богдан Гусєв: "Віко, вітаю тебе з таким щасливим днем, бажаю тобі, щоб все було в тебе чудово, адже така позитивна людина, як ти, заслуговує на щастя в повному його вигляді))))) Здоров'я тобі, щастя і кохання)))"

Христя Рутар: "Бажаю радості, тепла, затишку, розуміння, підтримки і вірних друзів!)"

Олег Корнійчук: "Вікуська, бажаю тобі бути такою веселою і позитивною, як ти є завжди, + побільше здоров'я і життєвих моментів, про які захочеться розказувати всім :)"

Галя Гнатюк: "Бажаю досягти найвищих вершин і ніколи не терпіти ні поразки, ні польоту з тих вершин вниз:) Залишайся такою ж доброю, милою, веселою, якою Ти є зараз! Нехай Твої близькі і рідні повсякчас будуть поряд, нехай в Тебе завжди буде тверда земля під ногами, вірні друзі поряд, а світле і безхмарне небо над головою!" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1457 | Додав: Лілейка | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (5)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024