Четвер, 25.04.2024, 13:07

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

В зв'язку з цим історія України дістала дуже своєрідну інтерпретацію. Виходило, що на протязі багатьох століть український народ боровся головним чином..., проти власної національної незалежності. Що незалежне існування було величезним злом для нашого народу. І що, отже, всі ті, хто кликали його на боротьбу за національну незалежність, були... найлютішими ворогами українського народу.

 Михайло Брайчевський
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Квітень » 29
На весіллі грає музика;)

    Сьогодні увесь світ мав можливість спостерігати пряму трансляцію королівського весілля у Британії. Сімейними узами поєднались принц Вільям і Кейт Мідлтон. На весілля було запрошено близько 2000 гостей. Приємним було оголошення наречених про відмову від дорогих подарунків і прохання переведення коштів, які призначаються як дар молодятам, на рахунки 26 благодійних організацій. Церемонія включала багато найкращих традицій, яких дотримувались ще з далекого ХІХ століття. У королівської родини та усіх запрошених попереду грандіозний бенкет, за організацію якого взявся батько принца Вільяма принц Чарльз, а ми потурбуємо свою пам′ять, згадаємо на яких весіллях дали жару своїм ніжкам, і не лише своїм;)), які традиції проведення весіль бережуться і дотримуються в Україні.

    Українське весілля – це пишна народна драма, пронизана піснями, примовками і приспівками. Старі люди ще тримають в пам’яті форму українського весілля, завдяки фольклористам ці традиції знані й до тепер. Кожне весілля починалось зі сватання. Щоб не "дістати гарбуза”, хтось із найближчої рідні хлопця нібито випадково заходив до батьків дівчини й намагався дізнатися про шанси їхнього претендента на її руку і серце. У ХХ столітті сватання найчастіше відбувалося вже за домовленістю молодих людей. Сватати дівчину молодий йшов з батьком й близькими родичами – шанованими одруженими чоловіками. Обов′язково брали з собою хлібину. За старшого старосту, як правило, вибирали гострого на язик і дотепного чоловіка, який умів артистично виголосити традиційну промову про мисливців, які побачили на снігу слід куниці-красної дівиці (центральні регіони України), або приходили ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1992 | Додав: lvivanka | Дата: 29.04.2011 | Коментарі (9)

Вуличні співи: П'ЯТНИЦЯ, 29 квітня

   Вже весняне сонечко розігнало всі холоди і морози, і ми щасливо
 відсвяткували Великодні свята, знову збираємось на файну українську пісню.

Отож те, що ми так довго всі чекали :ВУЛИЧНІ СПІВИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ:) 


   в рамках проекту "Вуличні співи"
   29 квітня 
   о 18:30
   збираємося усі поспівати на Площі Ринок( біля Нептуна). Кого ще не пригріло сонечко, хай ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1122 | Додав: Егдшз | Дата: 29.04.2011 | Коментарі (1)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024