П`ятниця, 19.04.2024, 02:10

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Здається, боротися з дурістю - настільки ж безнадійна заняття, як боротися з космічною пусткою. Вона береться нізвідки і не зникне ніколи.

 Олексій Гришанковм
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 8 » 8 Березня/8 Марця/8 Марта. Що за звір такий?

18:35
8 Березня/8 Марця/8 Марта. Що за звір такий?
Під спідницею 8 березня(М)
Сьогодні у кожного, хто в контакті у графі стать має написано жіноча, стіна переповнена аткриткамі і привітаннями, та й зрештою, що таке стіна, тут у хід ідуть смс, імейли, телефонні дзвінки, усні привітання, а ще подарунки, вирізані з паперу і реалізовані в магазинах вісімки, понищені підсніжники і часто-густо привід залити за комір. Отаке маємо "свято". Безперечно, це все щиро і позитивно. Але.

   8 березня - свято, як то кажуть, весни, краси, жіночності (чого там ще?). Але що саме 8 березня має до краси чи весни? І ті, хто кажуть, що походження свята не має значення, головне, що то гарна традиція, не мають рації: гени пальцем не розітреш ;)
   З цим днем багато що пов'язано в історії, тут усе вміло-рукотворно заплутано (гіменопластика, пробачте)).  То з чого все почалося? Як запевняє офіційна версія і дядько Гугл, саме цього дня тисяча вісімсот шкопирнайцятого року стурбовані жіночки текстильниці почали страйк за рівноправну оплату праці нарівні з чоловіками. Британські вчені дослідили, що того року 8 марця була неділя - вихідний день, що ставить під сумнів здоровий глузд мітингувальниць, а, як згадували тодішні писаки, вже через 2 тижні про подію забули.
   У 1895 році, 8 березня, представниці найдревнішої професії у Чикаго вийшли на демонстрацію з вимогою виплатити матросам зарплату,  бо спраглі до знань втіх моряки не мали чим заплатити. В результаті жінкам сподобалось і наступного року вони повторили це.
  
   8 березня 1908 року жіночки-соціалісти вийшли на мітинг з аналогічними вимогами вимогами збільшити з/п і право голосу. За ініціативи расової єврейсько-комуністської цьотки (хоча хтось підкидає дезу, що вона чиста німкеня) Клари Цеткін було запропоновано увіковічнити цю подію. Крім того, хитра Клара знала, що дата може припадати на день Амана, коли юдеї святкують криваву подію вбивства 75 000 людей через жінку, але, щоб не палити контори, вирішили вибрати найближчий до цього свята день.
    Це стало причиною для проголошення дати 8 березня Міжнародним жіночим днем в СРСР. Суть свята полягала в тому, щоб акцентувати увагу на особливому місці жінки в боротьбі за "щасливе комуністичне завтра”, виділивши для неї аж цілий день. Для покращення демографічної ситуації цей день зробили вихідним (при алкогольному отруєнні організм, передбачаючи смерть, відчуває гостру потребу у розмноженні). Совєтська влада забезпечила цю рівність тим, що дала жінці в руки лопату, відбійний молоток, посадила на трактори (віват, Білорусіє!) – зробивши з неї тяглову робочу силу, відібравши від жінки традиційну функцію – берегині сімейного затишку, жіночність, материнське щастя, одним словом – забрали те, що було даровано їй Богом.
 
     За часів раннього СРСР це свято було надміру заполітизованим, та й ми ж то знаєм, ким були тодішні керівники. З часом істинна причина свята трохи призабулась і почали вітати просто з 8 березня (а чому тоді не з 20 квітня чи 19 березня), з днем весни (абсурд, календарна наступила, астрономічна ще далеко, метеорологічна постійно запізнюється).
    Звідси вислів: «Мовчати жінко! Твій день 8 березня!». В цей день також кожна жінка очікує якось мегаподарунка, але тугого гаманця чоловіка на всіх не вистачає. Тут треба і дружині, і мамі, і тещі, і доньці, і навіть тій жирній тітці з бухгалтерії. Тому, якщо цього року приніс замість 5 тюльпанів - чотири три, вони зроблять висновок: дружина – що розлюбив чи має коханку, мама – що її забув, теща – що її ненавидиш, а колеги – що їх не поважаєш. Лайно, яке на чоловіка ллється, можна рахувати кубометрами, і це сумно.
     З релігійного погляду відзначення цього жіночого дня, як правило, припадає на Великий піст, а це свято часто супроводжується гучними пиятиками та забавами, чим порушуються норми християнської етики і моралі. Весь цивілізований світ на знак поваги і любові до жінок натомість святкує День Матері після Великодніх свят, коли вже справді настала весна.
 
 Крім того, декілька історичних вставок:

- 8 березня 1857 р. робітниці текстильних та взуттєвих фабрик Нью-Йорка провели страйк та демонстрацію, вимагаючи 10-годинний робочий день, поліпшення умов праці, однакову з чоловіками заробітну платню. Проте науковці стверджують, що даний факт є легендою, яку вигадали у 1955 р., щоби відокремити традицію свята від комуністичної ідеології.
- 23 лютого (8 березня н. ст., що ніби натякає) 1917 р. в Петрограді жінки за відсутності їжі і чоловіків вийшли на вулицю з лозунгами «Хліба і видовищ і миру», потім до них приєднались робітники фабрик, почалось збройне повстання - так почалась Лютнева революція.
- 8 березня 2010 р. в Копенгагені відбулись 2 демонстрації: одна за заборону купівлі любовних втіх, інша – за покращення умов праці в сфері сексуальних послуг.

Відоме ще зі шкільних часів хоку "Весна прийшла. Ще тільки дев'ять днів полям і горам". Оскільки цифра дев'ять одначає завершення циклу, то хоку потрібно тлумачити в контексті швидкоплинності життя і жалю за весною, що лише 9 днів лишилося до кінця її. Тому сподіваюся, що цей пережиток - відзначення "свята" - протягне ще якихось дев'ять (умовно) років, і суспільство стане готовим відзначати справжній день Жінки і Матері другої неділі травня.
А в цей день дівчата і жінки сприйматимуть привітання як прирівняння їх до шльондр, а хлопці і чоловіки - як пережиток минулого і совка.
Versus у співавторстві з Myrchatkoм
Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 1633 | Додав: myrchatko | Теги: актуальне | Рейтинг: 4.6/9
Всього коментарів: 39
38 Mama  
0
колективу жінок привітання на 8 березня
http://www.pozdravlenye.com/ukrpozdr.php?cat=7
http://privitay.com.ua/8bereznja.php?dat=1
http://pozdravlend.ru/8mart.php?vat=1

39 Versus  
0
оспівати у віршах можна все що завгодно, але самої суті не міняє

37 Невідомий  
4
Країни, в яких офіційно відзначається 8 березня:
Вірменія, Азербайджан, Афганістан, Білорусь, Буркіна Фасо, В'єтнам, Гвінея-Бісау, Грузія, Замбія, Казахстан, Камбоджа, Киргизстан, Кірибаті, Китай (офіційно звичайний для всіх робочий день), Коста-Рика, Куба, Лаос, Мадагаскар (вихідний тільки для жінок), Молдова, Монголія, Непал, Росія, Сербія, Таджикистан, Туркменістан, Уганда, Узбекистан, Україна, Хорватія, Чорногорія, Ерітрея, Латвія.

Висновки робіть самі;)


36 skirchuk  
-1
До Насті: пропагувати День Матері. не означає обсирати тих, які вітають жінок ще і 8-го березня.

До Севастіяна: всьо, іду собі різати вени biggrin


25 Povstanec  
6
Бодик, твоя думка зрозуміла. і її поважатимуть тоді. коли поважатимеш чужу думку. я думаю з цим Ти зі мною погодишся. І суперечка на дану тему закінчиться.
аналізувати?

До інших:
"8 марта" не є причиною для суперечок друзів - поважайте одне одного. Візьміть приклад з Віталікаа - він має свою позицію. але поважає і чужу позицію Вчіться. А то перегреземся між собою, братами. а ворог з боку тільки потішиться.

Моя думка:
я не вважаю "8 марта" святом і не хочу, щоб моя країна його святкувала. це моя позиції. аргументи наведені в статті. коментарів до свого коментаря не потребую, очікую в свій бік толератності (Петро. тебе це не стосується - вді тебе вже давно нічого не очікую) і поваги.

А так усім гарної нічки)


9 skirchuk  
-5
Бодик +100 !

І взагалі, що поганого у цьому дні? Хто хоче святкує, хто не хоче - ні. cool Не з тим боретеся, борцята...


10 hummy  
6
цікаво, що минулого року (коли ти ще був борцем!) ми пропагували день матері як день української жінки на противагу 8-ому березню і ти ні слова тоді не сказав про своє ставлення до 8-ого березня. Тому заявляти тепер, що ми не проти того боремся якось смішно з твого боку.

15 Law_Axiser  
1
"коли ти ще був борцем"!?!
борець - не той, хто на папері борець!
це стан душі та розуму!
його не забереш і не віднімеш!

17 hummy  
4
Бодику, не вступай в беззмістовну дискусію і щодо цього) в тебе бачу бойовий настрій)) ти ж розумієш, що я мала на увазі "борцем", як членом нашої організації.

24 Law_Axiser  
0
Я думаю, що як член нашої організації чи ні, Петро ще не раз нам допоможе....на кожного свій час і життя дуже непередбачуване!

27 Povstanec  
0
або навпаки! wink
ми самі вирішимо це. окай?)

31 Law_Axiser  
0
Чувак, Петро - класний хлопака!
Ти чого?

35 Povstanec  
0
Бодик, давай якось за соком або за партією в теніс про це і поговоримо!) Гаразд?) не на сайті ж про це говорити!)

8 гуцулка_Ксеня  
0
Для покращення демографічної ситуації цей день зробили вихідним (при алкогольному отруєнні організм, передбачаючи смерть, відчуває гостру потребу у розмноженні). - 1, 2 травня, мабуть, теж з тою метою=)

Мар'ян і Мирося +100!

д.с. як мене дратують ті привітання зі "святом" angry


7 Law_Axiser  
-6
І пішли вони як стадо за своїм сліпим поводарем, бо не здатні думати, аналізувати і робити правильні висновки!

І як ви смієте прирівнювати українських жінок до шльондр, а чоловіків до совків!?! Ганьба!


11 Нескорений  
3
"А в цей день дівчата і жінки сприйматимуть привітання як прирівняння їх до шльондр, а хлопці і чоловіки - як пережиток минулого і совка."

Розслабся, ніхто не прирівнював.


13 Law_Axiser  
-2
Так розумієш, що свято не пішло від того дня!!!
А вони все одно неправдиво це вам накручують про шльондр і т.п.

19 Versus  
0
Хто накручує? Чи може ти сам потрапив під вплив?

30 Law_Axiser  
0
ви і ваша стаття!

21 myrchatko  
0
а може, містичні Вони стоять десь під краном і промивають мізки?

28 Law_Axiser  
0
смішкуваті відмазки тут не дуже доречні

32 Povstanec  
4
чого ти, насправді смішно!)))

12 myrchatko  
3
напевно, ти не розумієш значення слова совок) і, підозрюю, це слово не одне..

14 Law_Axiser  
0
розумію! а ще я думаю, що воно тупе! дуже!
І москальське, і тупе!
краще вже якесь "радок"...

16 гуцулка_Ксеня  
0
розсмішив

22 Law_Axiser  
0
я люблю смішити людей, але тут мета була інша...

20 myrchatko  
0
напишу зрозуміліше: не розумієш! бо трактуєш безпідставно і нерозумно!

18 гуцулка_Ксеня  
3
Law_Axiser, Ти зробив свої висновки про нас, ми свої про тебе.

23 Law_Axiser  
-3
То ж скажи мені, який ти висновок зробила про мене!?
Тарас уже назвав "істинним захисником жінок" (хоча тут і так ясно з якою інтонацією)

Бо я уже висловив свою думку стосовно цієї помилкової течії в організації!
Якби не хвороби, навчання, робота, змагання і ще тонна всього на голові, то я б активнішу участь брав у Борці і трохи б розвіював ваші сепаратистські настрої!


26 гуцулка_Ксеня  
3
Я не опускатимусь до твого рівня і не обливатиму брудом.

34 Law_Axiser  
0
Я обливаю когось брудом?
Опа...

Я лише намагаюсь показати неправильність цієї неправильної думки!
Якщо когось зачепив, то вибачте! Але в приваті ще вкажіть, де саме зачепив?!


29 Нескорений  
3
сепаратистські настрої??? Все, що суперечить політиці держави - сепаратизм?

33 Povstanec  
0

6 KypIDon  
0
стаття крутезна! hands

5 Нескорений  
1

4 lvivanka  
0
аж стидно подумати чому рівняється одне сьогоднішнє привітання... Стаття крута, гарна робота! smile

3 Калабаня  
0
5 балів!!! круто написали!!!

2 inkvizutor  
0
ахаха... стаття шикарна!

1 Vitos  
0
Вітаю всіх дівчат зі святом!!! smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024