Четвер, 28.03.2024, 15:00

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

І в сотий раз, коли перед вами виростають стіни — боріться.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 31 » Апріль крокує!

20:58
Апріль крокує!
Апріль крокує ;))

Перший місяць весни поніжив нас у теплих променях сонця, тепер естафета переходить до квітня. Щойно зійшовши на пєдестал місяця-правителя, він береться потішати нас посмішками, щирими й не дуже;)) жартами та кумедними курйозами;). 1 квітня прийнято вважати Днем сміху, Днем гумору, а дехто просто не уявляє своє життя без Дня дурня ;)

     Традиція відзначати День сміху - День дурня - зародилась ще в далекому XVI ст. і активно святкується і сьогодні у багатьох країнах світу. Про виникнення традиції неофіційного святкування говорить багато теорій, поділюся найрозповсюдженішими.
     Отже, діло було так: у 1582 році французький уряд вирішив перейти на григоріанський календар, відтак святкування Нового року переносилось із 1 квітня на 1 січня. Та через погано розвинені джерела розповсюдження інформації звістка про це дійшла не до всіх, значна частина населення чи то з незнання, чи з упертості продовжувала сяткувати Новий рік, як і раніше. Освічені громадяни завели такий собі звичай насміхатись з невігласів. Найтрадиційнішим жартом є й до нині посилати довірливого простака куди-небудь із безглуздим дорученням.
     Відповідно до іншої, більш наукової версії День сміху започаткували від древнього свята весняного рівнодення (такий собі Хеллоуін навпаки). Під час зміни сезонів всі закони, як природні, так і соціальні на якийсь час ніби втрачали силу. Нормальна, розважлива поведінка перемінялася повною собі протилежністю: народ галасливо бенкетував і дозволяв собі всякі жарти над владою, за які іншим часом міг запросто позбутися життя. До речі, звичай прикрашати спину "дурня" паперовою рибою деякі культурологи пояснюють просто: саме з настанням весни у водоймах Франції з'являлося багато молодої риби, настільки недосвідченої, що піймати її було дуже просто. Цей дурний жарт назвали Poisson d'Avril. Згодом так стали називати тих, хто став жертвою першоквітневих жартівників.

     В Україні це свято теж не менш популярне і не виключений варіант, що вас теж збираються розіграти. Тому будьте обережні, запасіться почуттям гумору, набором свіжих жартів, на жарти не ображайтеся, а відповідайте ними ж. Загалом, веселіться, тому що сміх, як відомо, продовжує життя!))

Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1154 | Додав: lvivanka | Теги: цікаво знати | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 4
4 lvivanka  
2
погоджуюсь на всі 100%, світові є що перейняти у борців smile

2 гуцулка_Ксеня  
1
я б сказала в борців щодня день сміху smile

3 Калабаня  
3
Підкреслимо Сміху, а не брехні smile biggrin

1 Калабаня  
1
Хм, в мене щодня день СМІХУ! smile biggrin biggrin biggrin

але стаття +1 happy


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024