П`ятниця, 29.03.2024, 13:11

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Кохати – значить безупинно боротися з тисячами перешкод у нас самих і навколо нас.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Цікаво знати
« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Великдень!
Двадцять четвертого квітня весь християнський світ разом святкує найбільш давній, урочистий і радісний Світлий Празник Христового Воскресіння.

     При такім святі дозвольте ще розповісти трохи про нього.
    Празник Христового Воскресіння має ще такі назви: Свята й Велика Неділя Пасхи, День Святої Пасхи або Свята Пасха. В Україні на означення Пасхи часто вживають "Великдень", що значить Великий День, бо він великий своєю подією, своїм значенням і своєю радістю. Слово "пасха" походить з єврейського "песах", що значить "перехід". Тут мова йде про вихід євреїв з Єгипту. Вони вживали це слово на позначення ягняти, що його заколювали на Пасху, а потім і сам день свята на спомин про визволення з Єгипту дістав назву Пасхи.
     Для апостолів і перших християн Пасха стала символом іншого переходу - переходу Ісуса Христа від життя до смерті і від смерті до життя. Тому вони святкували Пасху як сумну і сполучену з постом, бо вона була для них річницею Христових мук і смерті. Але вже у II ст. поруч з хресною Пасхою починає також входити у практику і радісна Пасха в честь Христового Воскресіння, яку святкували на наступну неділю. Через таке подвійне святкування згодом між християнами почали виникати непорозуміння. Тому в 325 р. Собор у Нікеї постановив святкувати празник Пасхи в один день. А після 6-го Вселенського Собору (691 р.) ми святкуємо світлий тиждень.
     Свято Великодня багате на релігійні і культурні традиції. Свiтле свято Воскресiння супроводжується урочистими обрядами, до яких готуються протягом цiлого тижня: прибирають, бiлять оселi, печуть паски або "бабки”, фарбують крашанки, розписують писанки.
     Звичайно, не можна не згадати в першу чергу благословення на Великдень пасхальної їжі. Де найважливішою є паска. Паски, як правило, випiкають в четвер iз пшеничного борошна на яєчних жовтках. У Великодній кошик кладуть ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2402 | Додав: Maestro_Dirk | Дата: 24.04.2011 | Коментарі (4)

Майстерність вітражів
За вікном погожа днина, настрій коливається біля позначки "чудово-невгамовний", на душі легко і світло.
 Зазвичай, такий стан у мене викликає асоціацію з вітражем. Зараз постараюсь
 передати й вам краплинку цього заряду ;))

    Отже, що ж то воно таке, цей вітраж? Власне вітраж - це сюжетна або орнаментальна композиція з кольорового скла або іншого матеріалу, через який  проникає  світло. У класичному (набірному) вітражі окремі шматки кольорового скла, вирізаних за певним малюнком, з'єднуються між собою профілем зі свинцю, міді або латуні. Чим багатша фактура скла, тим красивіше і ефектніше виглядає вітраж. Сонячні промені, заломлюючись, примушують скло горіти яскравими соковитими фарбами, роблячи його кожного разу новим і неповторним.
    В кінці позаминулого століття була винайдена нова технологія збірки, що отримала назву "Тіффані" за іменем її творця.  За нею кожна скляна пластина оправлялася фольгою, потім розрізнені шкла спаювали один з одним. Ф'юзінг - вітражна техніка, в якій малюнок створюється шляхом спільного спікання різнобарвних шматочків скла або шляхом впікання в скло сторонніх елементів (наприклад, дроту). Мозаїчний вітраж - набірний вітраж, як правило, орнаментальний, що має геометричну побудову; може нагадувати мозаїку із приблизно однаковим за розміром модулем смальти. Кабошон - рельєфна фігурна вставка у вітражі, в основному, прозора, часто пресована або відлита (мелірована) у форму, зовнішнім виглядом нагадує краплю води або скляний ґудзик. Вітражний кабошон може ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 987 | Додав: lvivanka | Дата: 16.04.2011 | Коментарі (3)

Клоновані корови 

Недавно наткнувся в інеті на новину про китайських корів, які дають молоко з 
властивостями та поживними речовинами людського.

   Тепер детальніше. Китайські вчені успішно "вселили" гени людини в організм трьохсот молочних корів і отримали молоко з тими ж властивостями, що і грудне людське. В останньому, як відомо, багато поживних речовин, які можуть сприяти поліпшенню імунної системи дітей. Молоко генетичномодифікованих корів могло б стати альтернативою молочних сумішей для немовлят, пояснюють вчені.

   Провідний автор дослідження Нін Лі, директор Головної державної агробіотехнологічної лабораторії Китайського аграрного університету, заявив, що його продукт, створений за участю пекінської біотехнологічної компанії GenProtein, абсолютно безпечний, до того ж смачніший ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1152 | Додав: KypIDon | Дата: 05.04.2011 | Коментарі (4)

Герої України: Микола Руденко
Хоч із життям стосунки в тебе прості,
В його ногах не можна воркувать.
Прокинься, душе! Є у світі простір,
Який належить нам завоювать.
    
Авторові цих рядків довелося багато всього пережити, побачити, переосмислити, щоб знайти СВІЙ ПРОСТІР у світі. Йдеться про українського поета, письменника, громадського діяча, правозахисника Миколу Руденка.


     Сам Микола Руденко писав, що він пройшов "шляхами перевтілень", щоб зрозуміти, що робити, що відстоювати, кому допомагати. Він був у КПРС, брав участь у Другій світовій у рядах радянської армії, займав посади у міському комітеті партії, парткомі Спілки письменників, але з початку 1950-х рр. все змінилося. Почалося з того, що відмовився підтримати владу у справі проти "космополітів", а тому втратив свої посади. Потім розкритикував вчення марксизму, чого радянська влада "пробачити" не могла. За філософські твори і романи, наприклад, "Енергія прогресу" і "Формула Сонця" його виключили із КПРС та СПУ.
     Далі ініціював створення Української Гельсінської Групи. Микола Руденко разом із однодумцями виступив на захист прав людини, які так урочисто погодилися захищати радянські політики, коли підписували Гельсінську угоду. І тут було оприлюднено інформацію про злочини радянської влади - голодомор, репресії 1930-х років і проти шістдесятників, знищення воїнів УПА, список таборів і політв'язнів, які відбували покарання десь далеко у засланні. Таке керівники Союзу вже не могли стерпіти - 7 років таборів суворого режиму і 5 років заслання!
"Ви чуєте мене,
Оті державні homo,
Що вже забули, як
Свобода вигляда?
Розніжені, гливкі...
Чи вам таки відомо, ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1546 | Додав: Лілейка | Дата: 03.04.2011 | Коментарі (4)

Апріль крокує ;))

Перший місяць весни поніжив нас у теплих променях сонця, тепер естафета переходить до квітня. Щойно зійшовши на пєдестал місяця-правителя, він береться потішати нас посмішками, щирими й не дуже;)) жартами та кумедними курйозами;). 1 квітня прийнято вважати Днем сміху, Днем гумору, а дехто просто не уявляє своє життя без Дня дурня ;)

     Традиція відзначати День сміху - День дурня - зародилась ще в далекому XVI ст. і активно святкується і сьогодні у багатьох країнах світу. Про виникнення традиції неофіційного святкування говорить багато теорій, поділюся найрозповсюдженішими.
     Отже, діло було так: у 1582 році французький уряд вирішив перейти на григоріанський календар, відтак святкування Нового року переносилось із 1 квітня на 1 січня. Та через погано розвинені джерела розповсюдження інформації звістка про ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1154 | Додав: lvivanka | Дата: 31.03.2011 | Коментарі (4)

Прозорий дисплей, що далі?

Компанія Samsung випустила ноутбук із прозорим дисплеєм. Чесно кажучи, не розумію доцільності цього винаходу, але новинка сама по собі цікава. 


   У рамках виставки FPD China 2011 південнокорейська компанія Samsung Electronics представила прототип 14-дюймового ноутбука, обладнаного прозорим рідкокристалічним монітором.
   Роздільна здатність дисплея новинки становить 1680 х 1080 пікселів. Як підсвічування використовуються чотири світлодіодних блоки, а також зовнішнє джерело світла. Панель виконана на основі технології вертикального вирівнювання (VA), а її коефіцієнт прозорості становить 14-15%. Останнє вважаю недоцільним: як на ньому працювати, якщо бачиш замість улюбленого сайту чи програми наглу морду свого сусіда, брата, сестри і т. д. ? :) ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1089 | Додав: KypIDon | Дата: 21.03.2011 | Коментарі (2)

Герої України: Вадим Гетьман
Професія людини, про яку прочитаєте сьогодні, пов'язана із фінансами, банківською справою, економікою взагалі.
У 2005 р. Вадимові Гетьману було присвоєно звання "Героя України" за такі заслуги як створення національної фінансової системи, становлення та розвиток банківської справи і валютно-фінансового ринку в перші роки незалежності України.

     Вадим Гетьман отримав економічну освіту. Вчився у Києві в фінансово-економічному інституті, а після закінчення навчання працював тільки у цій сфері, здобув досвід і вміло використовував свої знання на практиці. У 1990 р. він став учасником Координаційної ради з питань економічних реформ. Через два роки очолив Національний банк України. Саме тоді вдалося створити спеціальні фонди Нацбанку для того, щоб у державі була стабільна валюта. В. Гетьман доклав зусиль для того, щоб нова незалежна держава вступила до МВФ і Європейського Банку Реконструкції та Розвитку. Крім того, він створив міжбанківську валютну біржу в Україні.
     В. Гетьман був народним депутатом ВР України. Активно брав участь у розробці проекту конституції. Заслугою є те, що ініціював важливі закони у економічній сфері (про ціни, банківську систему, Нацбанк). В. Гетьман написав книгу "Як приймалася Конституція України". У одному з інтерв'ю, опублікованому в газеті "День", В. Гетьман сказав, що найкраща конституція - це та, яка краще виконується.
     Інші праці пов'язані з банківськими справами, фінансовою системою, в тому числі дисертація. Як бачимо, був одним з найдосвідченіших у різноманітних економічних питаннях. Незабаром отримав нагороди ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1405 | Додав: Лілейка | Дата: 20.03.2011 | Коментарі (1)

І знову розмови про життя на Марсі :)
Тема марсіанських космічних досліджень останнім часом набирає все більших обертів. Часто чуємо: чи є життя на Марсі? Чи можливо цю планету зробити придатною для життя людей?

   В даний час на поверхні і на орбіті Червоної планети знаходиться декілька дослідницьких апаратів, планується відправка на Марс нового марсохода Curiosity, Росія проводить експеримент "Марс-500". І про свої "марсіанські" плани нещодавно офіційно оголосив уряд Китаю. Згідно з інформацією, отриманою від китайського державного інформаційного агентства Xinhua, Китай планує в 2013 році здійснити запуск власного космічного апарата, який здійснить посадку на поверхню планети. 

   Йе Пеіджіен (Ye Peijian), керівник відділу космічних досліджень в китайській Академії космічних технологій (China Academy of Space Technology), розповів, що космічний апарат, найімовірніше, буде запущений в 2013 році, в той момент, коли Земля і Марс будуть перебувати на мінімальній відстані один від одного. У разі невдачі в 2013 році повторний запуск може бути зроблений тільки в 2016 році. "Марс є першочерговою метою для міжпланетних досліджень всього людства в цілому, оскільки він є найближчою і подібної до Землі планетою. Ймовірно, що на Марсі колись існувало життя і Марс може бути перетворений на планету, придатну для життя людей" - додав Йе Пеіджіен . Напевно, китайці нарешті задумались, що з таким темпом розмножуваності їм на Землі не буде де жити :) ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1230 | Додав: KypIDon | Дата: 09.03.2011 | Коментарі (11)

Герої України: Георгій Гонгадзе
Наскільки важливо вміти правильно висловити свою думку, так, щоб тебе зрозуміли люди, щоб  твої слова спонукали їх подумати, зробити висновки? Кожен погодиться, що ДУЖЕ ВАЖЛИВО! Цього разу поговоримо про журналіста, якому у 2005 р. було присвоєно звання Героя України.

      Життя Григорія Гонгадзе було пов'язане і з Україною, і з Грузією. Він, як і батько, був активним
громадським діячем. У Грузії приєднався до повстанців, які виступили проти диктатури тодішнього президента. Спочатку відомими стали його документальні фільми ("Біль землі", "Тіні війни"). Для їх підготовки доводилося неодноразово ризикувати життям. Під час роботи над д/ф про війну в Апхазії брав участь в сутичці на лінії фронту, де був важко поранений.
      Вчився Гонгадзе у ЛНУ ім. І. Франка на факультеті іноземних мов. У Львові почав працювати на телебаченні, а також був позаштатним журналістом газети "Пост-Поступ". У Києві в 2000 р. заснував інтернет-видання "Українська правда" і став його першим редактором, правда, на кілька місяців.
      Саме з "Українською правдою" і правдою взагалі пов'язані наступні трагічні події - вбивство журналіста. У цьому інтернет-виданні почали публікувати статті про українську політику, політиків, а саме Президента України і його оточення, про окремих народних депутатів.
     
      Гонгадзе висловловив своє ставлення щодо діяльності СБУ, його керівника Л. Деркача. На самміті держав СНД було викрито
... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1205 | Додав: Лілейка | Дата: 07.03.2011 | Коментарі (4)

Грай і шейкай своїм тілом :)

Хочу продемонструвати вам нову рубрику на нашому сайті "Новинки у світі техніки".

   Так як сьогодні "пілотка", не буду вас "напрягати" великими текстами і читаниною, просто пропоную подивитись відео. Тепер коротко про цікавий винахід "мікро-м’яких" (Microsoft). Мова піде про ігрову платформу Kinect, думаю, частина вже знає, що це таке. Це така собі еволюція відомої приставки X-BOX. Головна відмінність від попередніх версій полягає в тому, що у приставці відсутні контролери (джойстики, геймпади і т. д.), тому керуємо ігровим процесом ми за допомогою частин свого тіла та голосу. Працює ця штуковина завдяки датчикам руху, які встановлюються по кутках кімнати. ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1227 | Додав: KypIDon | Дата: 26.02.2011 | Коментарі (7)

Оптимістична печера

Пригадала я, що героїнею сьогоднішнього випуску буде печера Оптимістична і саму аж оптимізм пройняв :) Про те, що оптимізм - річ надзвичайна, читайте далі...

    Так-от, не були б львівські спелеологи оптимістами, про цю неймовірну печеру ніхто б і не знав.  У 1965 досліджували вони печеру Вітрову поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільської області. Неподалік від неї показали їм місцеві хлопчаки струмок, що йшов у землю.  Це незвичне місце викликало неабиякий інтерес дослідників. Втім, їхні колеги-спелеологи скептично ставились до того, що там може бути щось серйозне, і прозвали львів'ян оптимістами. Але наступного року львівські спелеологи повернулись сюди знову і їхньому відкриттю ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2203 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 21.02.2011 | Коментарі (7)

Споживай з користю!

   Напої, напої, напої... Ммм, аж в очах спалахують іскринки при розгляданні цілих полиць різнокольорових баночок із не менш привабливими етикеточками)) Ось зараз і спробуємо зібрати у жменьку кілька цікавих фактів, щоб задискутувати набридливого консультанта безалкогольного відділу))

   Так в природі завелося, що кожен із нас значною частиною складається із води, в межах 60-80%. Цей баланс необхідно поновлювати щоденно, та не переживайте, що забудете цю деталь вписати у свій робочий графік, вона сама про себе нагадає. Як? - спрагою. А от для її приборкання нам прислужаться і чай, і кава, і сік, і вода...
   Сьогодні мова піде про газ-бульку)) Отож запрошую вас у мандрівку історією виникнення та розвитку газованих вод.
   Ще дуже давно сам батько медицини - Гіппократ - займався питаннями газованої води і присвятив цьому цілу главу своєї праці, вказуючи на її лікувальні властивості для людини. Минуло 17 століть, перш ніж мінеральну воду почали розливати у пляшки та продавати. Вартувала вона дорого, а ступінь насичення вуглекислотою був незначний. ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1469 | Додав: lvivanka | Дата: 19.02.2011 | Коментарі (10)

   Свято Стрітення
    Після тривалої зими всі з особливою радістю чекають перемоги літа над зимою. Врешті приходить Стрітення, і Зима, яка в народній уяві постає старою бабою, вперше зустрічається з Літом, гарною, рум’яною дівчиною.

   Християни східного обряду відзначають Стрітення Господнє як пам’ять про те, що Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після його народження, де відбулася зустріч зі старцем Симеоном. Богослови тлумачать цю зустріч дитини Христа із Симеоном як зустріч Старого і Нового Заповітів, зустріч даного єврейському народу Закону Божого ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2634 | Додав: Klym | Дата: 15.02.2011 | Коментарі (5)

Олешківські піски

Говорили ми вже з вами і про ріки, й про озера, гори, море і ліси, але в їхньому існуванні, здається, ніхто і не сумнівався :) А от чи знаєте ви, що в Україні є навіть пустеля? Вже знаєте ;-)

    Якщо бути по-географічному точним (Мар'ян же ж буде читати =)), то Олешківські піски - це напівпустеля. Влітку пісок прогрівається до 75 градусів (вього-на-всього)) та й дощів тут дуже мало. Тим не менше, це найбільший піщаний масив (іншими словами - арена) у Європі (!): 15 км у діаметрі.

    Розляглися Олешківські піски біля узбережжя Чорного моря, за 30 км від міста Херсон у Цюрупинському районі. Саме від колишньої назви цього райцентру Олешки (д ... Читати далі »

Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1331 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (15)

Герої України: Альбіна Дерюгіна
Заняття спортом (не обов'язково професійне) - користь для здоров'я, бо це рух, гарний настрій, хоч і втома, але ж потім почуваєшся сильнішим, енергійнішим :) І поки борці визначають час проведення тренувань з футболу, я розповім про ще одного Героя України, точніше героїню. Цій жінці, заслуженому тренеру із художньої гімнастики, у 2002 р. було присвоєно таке звання за багаторічну тренерську діяльність, за розвиток цього виду спорту в Україні.

     Альбіна Дерюгіна народилася у 1932 р. на Донеччині, навчалася спочатку у Дніпропетровську, а потім у Києві. Закінчивши Київський інститут фізичної культури, стала тренером, а також хореографом. Якраз на початку 1950-х рр. було створено Федерацію гімнастики, до чого доклала зусиль заслужений тренер УСРР Валентина Зінченко; її роботу продовжила А. Дерюгіна у 1970 р. Вже на той час у Радянському Союзі дізналися про київську школу художньої гімнастики. Збірна УРСР неодноразово займала призові місця на чемпіонаті Союзу. Згодом учениці Дерюгіної перші серед українських спортсменок увійшли до збірної СРСР.
     У 1977 і 1979 рр. її дочка Ірина двічі здобувала найвищі нагороди і стала абсолютною чемпіонкою світу із художньої гімнастики. Крім того, А. Дерюгіна виховала 7 заслужених майстрів спорту, більше 150 майстрів спорту міжнародного рівня. Її учениці були призерами чемпіонатів СРСР, України, Європи, Олімпійських ігор та інших міжнародних спортивних турнірів. Серед них, крім дочки, також відомі Людмила Євтушенко, Тамара Єрофєєва, Олександра Тимошенко. ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2448 | Додав: Лілейка | Дата: 06.02.2011 | Коментарі (1)

Ще не геній, а вже з фобією

"Ааааааааааа!!! Боюсь-боюсь-боюсь!!!" - такі верески чують
 мої сусіди, коли я спускаюсь у підвал. Ні, не вгадали, я не боюсь темряви!
 Справжнім жахіттям для мене є павуки, бббррр... аж мороз по шкірі пробіг...
 Тішить одне, що не лише я страждаю на арахнофобію (саме так називається боязнь павуків)
 і не кожен може поглузувати з мене типу: "Зараз павучка принесу":))


   Фобії відомі людству з сивої давнини, та з часом їх кількість та різноманіття зростають. Страхи часто є відображенням забобонів чи містики. Це ще квіточки, коли люди бояться коней - гіппофобія, висоти - акрофобія, замкненого простору - клаустрофобія, набагато гірше боятись власних колін - генуфобія (ооо, це жах! Спиш - вони з тобою під ковдрою, ходиш - вони поруч, сидиш - вони ще й дивляться на тебе, хай Бог милує)), волосся - хаетофобія (це хоч пояснює любов до носіння лисини ;)), а ще, мабуть, найпоширеніша - фронемофобія - боязнь думати ;))
   Знаменитості теж страждають фобієборством:
     Микола Гоголь страждав на тафофобію - так званий страх бути похованим заживо. І навіть просив близьких поховати його після виявлення реальних ознак смерті.
    Зігмунд Фройд - засновник психоаналізу, ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1670 | Додав: lvivanka | Дата: 04.02.2011 | Коментарі (12)

Герої України: Анатолій Авдієвський
Колядки, щедрівки та багато-багато інших українських народних пісень:)
Ось що наштовхнуло мене на думку, про кого розповісти цього разу.
Анатолій Авдієвський отримав звання Героя України у 2003 р. за те, що доклав зусиль для продовження існування та розвитку відомого колективу - Українського національного хору ім. Г. Верьовки. 

      Народився Анатолій Авдієвський на Кіровоградщині. Вищу освіту отримав у Одеській державній консерваторії. Після завершення навчання вирішив створити ансамбль пісні і танцю "Льонок", став його художнім керівником і головним диригентом. Згодом кілька років був головним диригентом Черкаського народного хору, а з 1966 р. - народного хору ім. Верьовки. Крім того, з 1970-х рр. Авдієвський розпочинає викладацьку діяльність у Києві.
      За успіхи в професійній діяльності його навіть у радянські часи нагороджували різними громотами і званнями. Народний хор (з 1990-х національний), який дотепер очолює Авдієвський, успішно виступає і в Україні, і за кордоном. ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1848 | Додав: Лілейка | Дата: 30.01.2011 | Коментарі (5)

Ой, лишенько, сесія!

Студент для здачі сесії готовий на все, навіть на екзамен!
Так, сесійні будні мають гіркий присмак, та студент не був би студентом, якби й з такої ситуації не знайшов вихід:)

    Перед початком сесії більшості студентам згадується, здавалось би, така недалека обіцянка почати нарешті вчитися у цьому семестрі, регулярно відвідувати лекції, вести конспект, виконувати домашні завдання... І тут знову студенти позаздрили мертвим :))
   Та це на перший погляд складається така трагічна картина, а насправді, завдячуючи файному дядьку Карлу Великому (так-так, тому самому королю франків) за геніальний винахід - шпаргалку, наполегливо починаємо гвалтувати папір і ручку :)) Та, бач, і тут без казусів не обходиться: то ручка загнівається - перестане писати, а іншої ж то нема)), то папір з парафіном мішаний - розумних фраз не приймає... Ось тут і приходять на допомогу нанотехнології!

      Доброзичливі старшокурсники поділились власним досвідом, і ось що з того вийшло:

   * найпопулярніший сучасний метод - це списування за допомогою телефона і навушників (щось нагадує оте радянське кіно з популярною фразою "за винахід "5", за екзамен - неук". Правда, сьогодні й на п'ятірку за винахід не варто розраховувати - вже ж дуже розповсюджений метод))
   * якщо вам на екзамені може знадобитись калькулятор, то простим олівцем по матовій поверхні кришки можна записати кілька формул. Головне, щоб калькулятор був темного кольору!)
   * писані шпаргалки (але більшим шрифтом, щоб з віддалі бачити) прикріпляють сусідові на підошву мешта, коли потрібно, гукнув друга - підгледів, написав)) Тобі видно, а викладачеві зась!))
   * дівчатам для шпаргалок слугують ноги та спідниці, інколи чоботи з широкими халявами)) ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1216 | Додав: lvivanka | Дата: 28.01.2011 | Коментарі (17)

Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент

Що ж, мусимо посунути це миле дитя з найпочеснішої позиції сайту, бо розклад додавання новин - то святе :) та ще й при новому начальнику ;)

    Сьогодні на вас чекає потрійна (!) порція смаколика "7 чудес". Бо місто Севастополь вирішило не ділити лаврів (перців, кориць і коріандрів теж =))) і висунуло на конкурс аж три своїх дивовижні місцини. "Чудо 3 в 1" у топ-7 не потрапило, але спеціальну відзнаку отримало.
    Поєднання моря і гір... чи можна бажати чогось кращого від неньки-природи? Мабуть, ні. І дарма, що надворі морозенко, а на мізки тисне сесія, уявиш ту красу - і жити хочеться :-) Не думайте, що то був ліричний виступ ;)) це якнайточніший штрих до портрету (чи то пейзажу) нашого з вами кримського дива. А тепер до конкретики: Балаклавська бухта (то саме вона на головному фото ;) оточена з суші горами, а з моря її обрамляють миси Айя та Фіолент (полюбуєтесь ними, коли дочитаєте =)) ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2791 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 25.01.2011 | Коментарі (24)

Герої України: Мирослав Вантух

У сьогоднішньому повідомленні розповім про відомого українського хореографа, який у 2004 р. отримав звання Героя України за багаторічну працю у галузі культури і мистецтва. Завдяки його старанням і праці про українські народні танці знають далеко за межами України. Та навіть не це головне. Зараз самі переконаєтеся :)

      Мирослав Вантух народився на Львівщині, співав і танцював у шкільних колективах. Закінчив Львівське культосвітнє училище як диригент-хормейстер, паралельно відвідував курси хореографії. За його словами, танець таки переміг, і М. Вантух присвятив себе мистецтву хореографії. У Львові в 1960-х створив народний танцювальний ансамбль "Юність" і 20 років був головним балетмейстом, художнім керівником. Колектив брав участь у міжнародних конкурсах, здобувши шість золотих медалей.
      Вже з 1980 р. М. Вантух очолив ансамбль танцю ім. П. Вірського в Києві. У одному з інтерв'ю хореограф розповідає, що не хотів покидати рідний танцювальний колектив і Львів, а ще не був впевнений, що зможе замінити самого Павла Вірського і втримати ансамбль на такому ж високому рівні професіоналізму. Все ж Мирослав Вантух неодноразово чув похвалу в свою сторону від Вірського, який давав поради відомим на той час керівникам танцювальних колективів учитися культури танцю в цього талановитого молодого хореографа. Вже тоді Вантух відмовився від постановок на радянську тематику і на конкурси приїздив з народними українськими танцями.
      Український ансамбль танцю запрошують на концерти у різні країни світу. Наші танцюристи разом зі своїм художнім керівником були у близько 50 країнах, у деяких по 15-20 разів. У 2009 їх вже 16-й раз запросили до США. В Україні, на жаль, гастролі відбулися 6 разів за роки незалежності. Мирослав Вантух говорив: "Париж – це Мекка хореографічного мистецтва, звідти балет пішов у світ. Ми там вперше виступили років з п'ятнадцять тому, а потім концертували майже щороку. Востаннє, я нарахував, завіса 15 разів угору-вниз ходила, зал стоячи плескав. Але я мрію спостерігати таке в Україні".
... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2460 | Додав: Лілейка | Дата: 16.01.2011 | Коментарі (4)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024