П`ятниця, 29.03.2024, 08:41

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Світ - чудове місце. За нього варто боротися.

 Ернест Хемінгуей
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Квітень » 6 » Fata Morкриза?

03:01
Fata Morкриза?
Fata Morкриза?

Ось закінчив сьогодні о першій ночі від руки писати реферат (шляк би його трафив) на тему "Типологія кризових ситуацій". Вкінці я задля цікавості подумав: як же ж прокласифікувати ту ситуацію, яка зараз є в країні (хай як по-дурному, аморфно це може звучати), крім того, вагомих суспільно-політичних новин і так небагато зібралось, а до мене ще й прийшла моя графоманська муза.

     Та тільки-но я почав заглиблюватись у теперішню ситуацію, мене охопило відчуття "абсолютного розпачу, сорому й унилості понурості", коротше дабл фейспалм.
     Що ж, почнемо типізувати, класифікувати і займатись іншою невдячністю :)
   -  за масштабом
      Тут і лінійкою не тре міряти, думаючи, що криза  в нас локальна – фінансова, управлінська чи владна. Скоріш за все, теперішня ситуація - еталон системної кризи не тільки країни як економічного утворення (А. Сміт перевертається в могилі), а й кризи в головах людей із залишками совковості і меншовартості, яке ще не зникло з відмиранням мозкових клітин.
     -  за проблематикою і структурою
      Безумовно, кожній всезнайці-яберудругепитанняімененічогонегребе спаде думка про макрокризу, яка охоплює більшість галузей економіки, організаційну макрокризу – за яку відповідальні ті люди, яких делегував народ, технологічну – коли працюємо на обладнанні за бабці-австрії з привітом часів індустріалізації, яке ще пихтить, димить і не може ніяк віддати Богові душу. Але вона забуде про одне з головних – мікрокризу у стосунках між людьми: родичами, сусідами, людьми, які стоять на твої нозі в маршрутці, та й просто в поведінці (як каже Ірця Карпа: "..і Фройд би плакав").
     - за причинами
       Тут, як кажуть покеристи, – повний дім. І природні (тееече ріііічка Тиииса…:)) нагадують про себе, коли грім вдарить, і суспільні (тут, мабуть, клавіатура зламається, якщо все перераховувати), і екологічні (Чорноообииль – форееева).
     -  інші параметри
      Довго можна вагатись, думаючи, чи криза є затяжною і передбачуваною, чи короткочасною і випадковою. Та якщо добре подумати - не може ж бути 20 років одних випадковостей, а то ще й виявиться, що і на нуль ділити можна (хоча математик-кун запевнює, що таки можна). Ну, а наостанок можна сказати, що в ній ми глибоко і явно (тут нема ніякої пішлості!)

Щось занадто сумбурно, якщо так і далі піде, то тре йти сушити весла і зливати воду. Також, мабуть, треба придумати окрему ознаку, щоб описати все вищенаведене, британські вчені вже над цим працюють :). А якщо серйозно, то - те, що не вбиває, робить нас сильнішими.
Опублікувати
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1185 | Додав: Versus | Теги: політика і економіка | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 4
4 Лілейка  
2
Одразу сподобалася назва. Хоча відповідь не втішає, але висновок оптимістичний:)
Влучно про кризи у головах людей, а не тільки у економіці!
Стаття на 100 балів!
(а реферат просто зобов'язані оцінити так само, цікаво, на скільки сторінок )

о, і ще це "всезнайка-яберудругепитанняімененічогонегребе" biggrin


3 гуцулка_Ксеня  
1
"кризи в головах людей із залишками совковості і меншовартості, яке ще не зникло з відмиранням мозкових клітин" - жорстоко, але так влучно!)

Нагострив Мар"ян перо на рефератах:)


2 DriMowA  
1
Кльова стаття!!))

1 Povstanec  
1
мозговиніс! цікаво чи всЯ всіЄї всіх зрозуміє, що тут пишеться думками генія думки!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024