Субота, 20.04.2024, 00:20

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Боротися за свободу законним чином можна лише в тому випадку, якщо нею вже володієш.

 Тадеуш Котарбіньскій
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 26 » Форт.Місія-2010

05:22
Форт.Місія-2010
Форт.Місія-2010
2-4 липня цього року в с. Поповичі, що неподалік пункту перетину кордону Шегині, вдруге відбудеться фестиваль
«Fort.Missia».

       Сама назва обіцяє щось неординарне: «форт» - бойове укріплення – здавалось би, що спільного з мистецтвом? І «місія» -  наводить на думку про те, що це не чергове збіговисько типу «відірвались і забули», а масштабна подія, що має свою високу мету. За задумом організаторів, фестиваль має бути не просто демонстрацією вже готових проектів, а джерелом натхнення для нових ідей та мистецьких рішень. Більше того, фестиваль проходить майже на кордоні двох держав - України і Польщі, а це межа двох культур, злиття двох народів у одному святі.

    Місце дії – унікальні оборонні форти Першої світової війни… пам'ять про минуле, без якої не буде гідного майбутнього. Ідея спільної праці митців, поетів і музикантів на руїнах війни несе в собі щось величне та незвідане.

    На сайті фестивалю кажутьщо ці форти можна відвідати лише раз на рік – у дні проведення фестивалю. Проте з неофіційних джерел відомо, що навідатись туди у будь-який інший день року ніхто не забороняв, не заблудитися б тільки :)

  Отож, що чекає на глядачів цього року? Мистецькі проекти з України, Польщі, Росії, Чехії, Швеції, Нідерландів, США, експерименти з джазом, електронікою та сучасним мистецтвом, а також рок та фолк, театральні дійства, літературні читання, вогняні аеро-шоу на повітряних кулях, майстер-класи, галереї ремісників – це якщо говорити сухо і схематично. А якщо сказати так, щоб не залишити нікого байдужим, то планується на фесті таке: «Тартак» виконуватиме свої кращі пісні, «Мертвий Півень» презентуватиме новий диск «Радіо Афродіта», «Пропала Грамота» демонструватиме «подільський фундаментал», «Рутенія» співатиме повстанських пісень, рок-вар’ятЕ «КораЛЛі» гудітиме на гітарах та трембіті, «Джек о’Лентерн» нагадає про щось добре і ще не повністю втрачене,  українські та грузинські пісні з нового альбому «Ромбамбар» співатимуть «Ґорґішелі», гармидер влаштує «Че-Че», добротний рок гратиме гурт «Let Me Introduce You To The End» зі США, окрім того, найрізноманітніші ґатунки рок-музики демонструватимуть польські гурти (назви яких мені і вам, напевно, ні про що не говорять, але тим не менше звучить багатообіцяюче smile), «Banda Arkan», гуцульська капела «Бай», гурт «Люди добрі» порадують вухо меломана якісною етно-музикою (а втім, під етно-музику радіє все тіло;). Будуть сюрпризи і для прихильників джазу, так само, як і для тих, хто любить електронну музику.

    Окрім того, «Fort.Missia» доєднує цього року ще й театральну сцену: другий етап фестивалю нової драми «Драма.UA» стане частиною «фестивалю на фортах».

   Вся територія фестивалю «кишітиме» ленд-арт проектами (таке-от фешенебельне словечко, точніше,  словосполучення). Проте зрозуміти суть цього абстрактного мистецтва, кажуть минулорічні глядачі, простим смертним складно…

    От що аж ніяк не складно зрозуміти – це Міжнародний турнір з волейболу «Fortmissia 2010». А міжнародний він тому, що гра відбуватиметься безпосередньо через «колючий дріт» українсько-польського кордону! Такого, погодьтесь, ще не бувало

    І що найголовніше – фестиваль БЕЗКОШТОВНИЙ!!! Є у цьому, звісно, і свої мінуси. Основний – з’їжджається немало місцевих «цінителів фестивального руху», культурна програма яких починається і закінчується у палатці за пляшкою і з улюбленим шансончЕГом.

   Але все це не може зіпсувати неповторної фестивальної атмосфери, романтики посиденьок біля вогню, спілкування зі давніми і новими друзями та незабутніх вражень від насиченої програми фестивалю!!!

http://fortmissia.com/

Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 2569 | Додав: гуцулка_Ксеня | Теги: дозвілля, анонс | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 7
7 dongnyung6ko9360  
0
One of my friend told me that this article has huge information, and so pretty interesting for me.  He also has great knowledge of this, so find it here http://www.nippersinkresort.com

6 dongnyung6ko9360  
0
Recently, I was interested in https://www.nippersinkresort.com as a hobby, so that is why I writing this comment. I am very lucky to have visited this place out of many blogs. There are a lot of good articles, so I want to say thank you.

5 Buntivnyk  
0
Гарний фестиваль, був на ньому минулого року! Трохи полазив по бункерам smile

4 гуцулка_Ксеня  
0
Дивно, текст виглядав трохи по-іншому, коли я його додала...
Може, то хтось інший виправив cool

3 Povstanec  
0
Я нічого не виправляв. О_о
Зараз виправлю.

2 гуцулка_Ксеня  
0
Севастіяне, я правила бачила і намагалась їх дотримуватись wink
Може, не зовсім вийшло... але я старалась робити саме так, як там написано.
Дякую, що виправив. cool

1 Povstanec  
0
Гарно. cool Тартак - сила! cool
А ще: http://borec.at.ua/forum/4-32-1 - на форумі правила оформлення статтей. cool

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024