Вівторок, 30.04.2024, 01:13

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Життя наше є боротьба.

 Евріпід
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 15 » Хвиля акцій протесту проти законопроекту "про свободу зібрань"

15:22
Хвиля акцій протесту проти законопроекту "про свободу зібрань"

 

Хвиля акцій протесту проти законопроекту "про свободу зібрань"

Хвиля акцій протесту проти законопроекту, який регулює проведення вуличних акцій, відбулася у різних українських містах. Молодь у Києві, Львові та Донецьку та інших містах організувала вуличні виступи проти проекту закону номер 2450. Згідно з документом, організатори громадських акцій повинні повідомляти місцеву владу за чотири дні.

   Проти законопроекту "Про свободу зібрань" під номером 2450 зранку протестувала понад сотня хлопців та дівчат. На Майдані Незалежності вони створили слово "НІ" та тримали таблички із номером 2450. У документі, що перебуває на розгляді у парламенті, їх обурює вимога повідомляти місцеву владу про заплановані акції за чотири дні до початку (сьогодні згідно Конституції України конкретний термін не встановлено), що унеможливить у багатьох випадках реагування громадськості на важливі події суспільного значення. Запроваджене у проекті поняття «спонтанне мирне зібрання» визначене настільки нечітко, що сприятиме владі на заборону багатьох акцій та застосуванні сили проти людей.

   Учасники акції: "Очевидно, що насправді при нашій судовій системі є можливість оскаржити у суді будь-яке зібрання і фактично його заборонити. Ще не подобається пункт про те, що існують місця, які не призначені для пікетування. Очевидно, що пікетувати десь в чистому полі нецікаво. Навпаки, цікаво в центрі, біля держбудівель, де можна гіпотетично на когось вплинути."

   Одночасно у Львові, Києві та Донецьку активісти утворюють слово "Так". Вони за те, щоб майбутній закон якнайширше відображав дух 39-ої статті Конституції, яка гарантує свободу зібрань.  

   Учасники акції: "Ми сподіваємося, що той громадський тиск і та неповага, яка здійснювалася стосовно молоді і  громадських організацій, коли цей закон не обговорювався з громадськістю, він по-перше буде відхилений, 17 числа він не буде розглядатися. Він буде до опрацювання разом з громадськими організаціями. Його відправлять у Венеціанський суд і тоді ми ухвалимо закон, який не буде порушувати наші права".

   Київські протестувальники йдуть до Верховної Ради. Там саме відбувається погоджувальна рада парламенту, на якій депутати планували включити законопроект 2450 до порядку денного, щоби вже цього тижня ухвалити закон.

   Тим часом у Одесі місцева влада хотіла завадити сьогоднішній акції протесту. Місцеві чиновники надіслали організаторам листа, у якому посилалися на радянський документ 1988 року, згідно з яким необхідно отримати дозвіл на проведення акції за десять днів до початку. Ініціаторам зібрання пригрозили відповідальністю.

за матеріалами: http://5.ua

Р.S. фото з акції у Львові

Опублікувати
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 920 | Додав: skirchuk | Теги: політика | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 lvivanka  
0
...коли нам вже дадуть жити як нормальним громаданам, без усіляких утисків?..

1 micada  
0
Цікаво... biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024