П`ятниця, 19.04.2024, 16:46

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Можна боротися з усім, крім дурниці - дурість непереможна.

 Ілля Шевельов
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Липень » 28 » П'ять порад проти марнотратства

04:27
П'ять порад проти марнотратства
П'ять порад проти марнотратства

Багато людей дуже легковажно витрачають гроші. В цьому випадку йдеться не про тих, хто загрузнув у боргах, узявши кредити на величезні суми лише для того, щоб мати речі, які вони, в принципі, не можуть собі дозволити. Поговоримо про звичайних людей.

      Чи траплялося вам вийти з магазину, прикупивши щось зовсім непотрібне, а потім викинути це? Або, наприклад, ви постійно купуєте нові книги, незважаючи на те, що поблизу є хороша бібліотека? А може, ви здійснюєте покупки в інтернет-магазинах, коли просто подорожуєте в мережі вечорами?
   Безглузда витрата грошей - це всього лише звичка, проте вона може серйозно нашкодити вашому фінансовому становищу. Ось п'ять порад, як позбутися від неї і почати контролювати свої витрати.

     Порада перша. Завжди платіть готівкою

     Якщо при кожному поході в ТЦ/супермаркет ви купуєте багато зайвого, а значить, витрачаєте більше грошей, ніж того варто, припиніть користуватися пластиковою картою. Йдучи за покупками, візьміть з собою саме ту суму, яку ви згодні витратити цього дня. Так у вас складеться чітке уявлення про те, скільки грошей у вас на руках і скільки ви повинні віддати. У випадку з кредитною картою ви витратите набагато більше.

     Порада друга. Складайте список

     Не важливо, чи збираєтеся ви купити продукти, канцелярське приладдя або які-небудь матеріали для ремонту, завжди складайте список найнеобхіднішого. Не варто вирушати за покупками, якщо ви чітко не уявляєте мету вашого походу. Так ви, ймовірно, знову купите речі, які вам не потрібні і які ви навряд чи використовуватимете, вони просто захаращуватимуть ваше житло.
    Крім того, якщо ви не складете список, ви можете не купити найважливіше. І тоді вам доведеться йти за покупками знову, а значить, ви витратите більше грошей.

      Порада третя. Влаштовуйте собі "розвантажувальні дні"

    В боротьбі проти безглуздої витрати коштів дуже допомагає така практика: влаштовуйте якомога частіше "дні без грошей", а саме дні, протягом яких ви не витратите ні копійки. Наприклад, спробуйте у вихідні утриматися від яких-небудь покупок. Йдучи на роботу, залиште свій гаманець дома, а з собою візьміть що-небудь перекусити в обідню перерву.
    Якщо ви звикли постійно купувати газети, пити каву або їсти цукерки, такі "розвантажувальні дні" допоможуть вам позбавитися від цих особливостей вашого способу життя. Те ж саме стосується і вихідних. У ці дні ви вважаєте за краще поїсти в місті або у друзів, сходити в кіно або по магазинах? Ви здивуєтеся, коли зрозумієте, що розважатися можна і безкоштовно.

     Порада четверта. Ведіть облік ваших витрат

    Протягом двох тижнів записуйте всі суми грошей, які ви витратили. Вказуйте час, місце, що саме ви купили і скільки це коштувало. Таким чином, ви зможете точно дізнатися, куди поділися ваші гроші. Деякі пункти можуть вас дуже "здивувати". Можливо, зайві чашка кави і пригощання вже є вашими слабкостями, без яких ви не можете обійтися ні дня. Більше того, сама думка про те, що вам доведеться записати кожну куплену річ, змусить вас подумати двічі, перш ніж придбати ще одну книгу або диск.

    Порада п'ята. Не відвідуйте певні магазини і сайти в Інтернеті

   В кожного з нас є перелік магазинів, які приваблюють більше інших. Якщо ви впевнені, що не зможете вийти з такого торгівельного центру без покупки, краще взагалі не заходити. Постарайтеся не бувати в цьому магазині якийсь період часу. Якщо ви постійно опиняєтеся на сайті такого торгівельного центру, заблокуйте доступ до нього у вашому браузері. А також не ведіться на всяку фігню, яку хочуть вам впарити в Інтернеті під виглядом дуже потрібної речі.

Звісно не всі поради є сенс застосовувати, адже бувають різні обставини, проте кілька порад все ж варто взяти на замітку. Бо ж приємно коли в гаманці щось та й живе ;)

Джерело: www.finance.ua

Опублікувати
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1271 | Додав: Versus | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 6
5 Лілейка  
0
добрі поради, дякую!
я от тільки не можу не зайти у "Еколан" biggrin

4 lvivanka  
1
або навчитись робити жалібливі очі, такі як кіт зі Шреку, і може халява прийде, а гаманець не схудне wink
гарні поради, а особливо цікаво мандрувати залишивши гроші дома, іноді й підзаробити можна happy wink

2 Mary_Anna  
1
Вихідні без витрат - дуже сумнівно unsure
а от менше снікерсів - дуже навіть корисно)

1 Povstanec  
0
Мар'яне, ти вже і так почав писати... smile

3 Versus  
0
то добре чи погано??

6 Buntivnyk  
0
Цікаво smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024