П`ятниця, 19.04.2024, 07:32

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Можна боротися з усім, крім дурниці - дурість непереможна.

 Ілля Шевельов
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Радуйся, благодатна, Господь з тобою

00:10
Радуйся, благодатна, Господь з тобою
Радуйся, благодатна, Господь з тобою!

    "Днесь спасення нашого начало і від віку таїнства явління: Син Божий сином Діви стається і Гавриїл благодать благовістує. Тому й ми з ним до Богородиці закличмо: Радуйся, Благодатна, Господь з тобою." Тропар.

    Благовіщення – день, коли Пресвятій Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив їй благу вість про майбутнє народження сина, який стане Спасителем усього світу. За переказами, в руках Архангел тримав білу лілію - символ чистоти і непорочності, яка зображена на всіх іконах Благовіщення.
    Події Благовіщення описані єдиним євангелістом - апостолом Лукою. У Євангелії він повідомляє, що на 6-й місяць після зачаття праведною Єлисаветою святого Іоанна Предтечі Гавриїл був посланий Богом до Назарета до Діви Марії зі звісткою про прийдешнє народження від неї Спасителя світу
    Дата свята Благовіщення пов’язується з датою Різдва Христового. Між ними рівно 9 місяців.  (детальніша інформація - http://www.ugcc.org.ua/559.0.html)
   
    І на кінець трішки про народні прикмети:
  • Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.
  • Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень - середня, якщо ясно ввечері - пізня.
  • Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня. Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить.
  • Ніч проти Благовіщення. Якщо вона тепла, то весна буде дружна; якщо за ніч мокрий рушник висохне надворі - рік буде врожайний, якщо наполовину висохне - на середній урожай, а якщо залишиться мокрим чи замерзне - буде мокре літо.
    Також цього дня прийнято було спалювати старі речі, обкурювати хати і хліви, щоб уберегти від хвороб себе і свійських тварин. За народним повір’ям, на Благовіщення не можна вдягати новий одяг, інакше його порвеш або зіпсуєш.

д.с. вважається, що на Благовіщення в пеклі не мучать грішників.
Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 874 | Додав: inkvizutor | Теги: релігійні і національні свята | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 1
1 lvivanka  
0
на Благовіщення дощило, але й сонце пробивалось з-поміж хмар..

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024