Субота, 20.04.2024, 12:39

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

З світом, поки живеш, треба боротися.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Липень » 3 » Пасивний відпочинок мусить бути цікавим!

20:27
Пасивний відпочинок мусить бути цікавим!
Сучасні українські прозові твори, або
 
Пасивний відпочинок мусить бути цікавим!

     Думаю, у багатьох наскладалося вже немало книг і придбаних, і подарованих, і позичених, та от читати все не вистачало часу. Непомітно минув перший літній місяць:) Скажете, книг, статей і всякого такого було досить, хочеться відпочити:) Та все ж хороша книга у перервах між походами в гори, екскурсіями цікавими містечками України, поїздками за кордон;) стане у пригоді.
     Хочу ознайомити Вас із новинками сучасної української прози та поезії, а саме із переможцями щорічного конкурсу "Коронація слова" та їхніми творами.
 
     Для участі у конкурсі щороку запрошуються молоді українські письменники та поети, а також драматурги. Нагородження проводиться у кількох номінаціях: романи, кіносценарії, п'єси, пісенна лірика. Виокремлюються твори для дітей, а також встановлюються спецномінації, як наприклад "Вибір видавців", "За кращий історично-патріотичний твір", "За кращий гумористичний твір". Преміальний фонд становить 120 тисяч гривень і відповідно розподіляється між переможцями.
     Щороку на цих конкурсах з'являються нові й нові твори українських письменників та поетів, серед них є і новачки, і добре відомі українському читачеві митці слова. Правда, про авторство твору всі дізнаються вже після визначення призових місць. Важливою умовою конкурсу "Коронація слова" є анонімність авторів до моменту нагородження переможців. Не має значення, чи ти подаєш перший свій роман, поезію, чи про тебе знають тисячі українців.
     Саме після "Коронації слова-2000" відомими стали романи Ірен Роздобудько "Пастка для жар-птиці", а також "Гудзик" (2004). У 2001 р. на цьому ж конкурсі першу премію отримав Василь Шкляр за роман "Елементал". На "Коронації слова-2005" одразу дві премії отримав письменник Андрій Кокотюха за романи "Темна вода" і "Зоопарк або діти до 16". Добре відомими і для багатьох улюбленими є романи Марії Матіос, яка у 2007 р. перемогла на "Коронації слова", подавши для участі свій роман "Майже ніколи не навпаки". Переможцями та дипломантами не раз були Любко Дашвар, Галина Вдовиченко, Наталія та Олександр Шевченки, Юрій Сорока. Минулорічний переможець Володимир Лис кілька разів брав участь у конкурсі із романами "Маска", "Острів Сильвестра", а гранд романом було визнано "Століття Якова", насправді вартий Вашої уваги.
     На початку червня переможців "Коронації слова-2011" було визначено і проведено церемонію нагородження. Тепер шанувальникам сучасної української прози залишається чекати на публікацію цих книг, щоб додати до своєї домашньої бібліотеки свою улюблену. Третю премію цього року отримали Юрій Камаєв та Владислав Івченко за роман "Стовп самодержав'я, або 15 справ Івана підіпригори (спогади службовця царської охранки)". Другу премію визначили письменниці Наталії Тисовській за книгу "Три таємниці Великого озера". І переможцем було визнано твір Вікторії Гранецької "Мантра-омана".

     http://koronatsiya.com/nash-novini/konkurs-koronats-ya-slova-2011 - тут шукайте більше, списки переможців та дипломантів:), а потім поспішайте у книгарні або ж у бібліотеки Ваших друзів. Кожен може знайти дещо для себе.
Приємного відпочинку)
Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2142 | Додав: Лілейка | Теги: Коронація слова-2011 | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 3
3 Лілейка  
0
Дякую:)
Зацікавилася тим, як проходить конкурс, хто були його учасники, коли до рук потрапила книга "Століття Якова" Володимира Лиса. Дійсно можна знайти для себе ще багато цікавих книг!

2 Mary_Anna  
1
класна стаття!
я багацько з Коронації прочитала книг)

1 lvivanka  
1
Ух, як поповнився мій список непрочитаної літератури wink
Ліль, молодець, корисна стаття smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024