Четвер, 25.04.2024, 00:55

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Світ - чудове місце. За нього варто боротися.

 Ернест Хемінгуей
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 16 » УКРАЇНСЬКІ книги - найкращі!!!

00:06
УКРАЇНСЬКІ книги - найкращі!!!
Українські книги визнані найкращими у СНД
Українські видавництва отримали п'ять нагород на VIІ Міжнародному конкурсі країн-учасниць СНД "Мистецтво книги", який пройшов у Москві. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

    Головний приз конкурсу - Гран-прі - присуджено двом першим томам антології "Україна: поезія тисячоліть" ("Роксоланія: вигнання з раю" т. 1, "Батьківщини дим: повернення до себе" т. 2). До першого тому увійшли поетичні пам'ятки старовини - від фрагментів епосів протошумерів, аріїв і скіфів до духовної і героїчної поезії князівської епохи, твору майстрів українського ренесансу XVI-XVII ст. У другому томі зібрані найкращі твори українських поетів - від Івана Котляревського, Левка Боровіковського, Амвросія Метлинського до Івана Драча, Ліни Костенко, Павла Мовчана і зарубіжних авторів, які присвятили свою поезію Україні. Усього в антології зібрано твори понад 400 авторів.

   Також Україна отримала перше місце у номінації "Книга для дітей і юнацтва" ("Вечори на хуторі поблизу Диканьки" Миколи Гоголя), друге місце у номінації "Арт-книга" ("Народні розповіді" Льва Толстого), третє місце у номінації "Співдружність" (науково-художнє дослідження "Тарас Шевченко в Москві" Володимира Мельниченка), третє місце у номінації "Моя країна" ("Національний атлас України").

   Цього року на конкурс було подано 155 книжкових видань з десяти країн СНД: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Росії, Таджикистану, Узбекистану, України і Естонії. Зокрема від України було подано 22 видання.

   Нагородження переможців конкурсу і вручення їм дипломів відбудеться у вересні цього року в Москві під час проведення ХХІІІ Міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

   Нагадаємо, Україна не вперше перемагає на цьому престижному конкурсі.  У 2008 році книга "Петербурзькі повісті" М.Гоголя з ілюстраціями українського художника Юрія Чаришникова стала тріумфатором конкурсу, отримавши Гран-прі. Торік Україна презентувала на конкурсі вісім видань у чотирьох номінаціях і отримала п'ять нагород.

За матеріалами http://news.liga.net/ukr.

Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 1359 | Додав: гуцулка_Ксеня | Теги: цікаво знати, книги | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 1
1 lvivanka  
0
СНД має смак на літературу =)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024