П`ятниця, 29.03.2024, 17:04

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Боротися, шукати, знайти й переховати.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 27 » Української школи в Севастополі цього року не буде

10:26
Української школи в Севастополі цього року не буде
Української школи в Севастополі цього року не буде
Голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій САРАТОВ заявляє про недостатнє фінансування у поточному році будівництва української школи-колегіуму в Севастополі.

  «У цьому році, на жаль, фінансування недостатнє. Дуже просили, щоб нам дали 21 млн. грн. для того, щоб ми могли підвести всі комунікації. Тоді наступного року ми могли б здати (школу). Але, на жаль, грошей не дали. Нам Міністерство регіонального розвитку дало лише 4,6 млн. грн., і, відповідно, школа не буде у цій ситуації зроблена», - сказав В. САРАТОВ. У той же час він зазначив, що при всіх труднощах з фінансуванням школа-колегіум буде будуватися, як і всі об`єкти, будівництво котрих вже розпочато. Крім того, В. САРАТОВ висловив бажання «змінити тональність довкола школи». Він заявив, що «бачив би цю школу гуманітарним ліцеєм, ...у якому з першого класу вивчалася б не тільки українська, а й, природно, російська, а також англійська мови». «Ніякого перекосу у вивченні мов бути не повинно», - заявив В. САРАТОВ, додавши, що його позиція з вивчення російської мови «ні на йоту не змінилася», оскільки російська мова для понад 90% севастопольців є рідною. «Ми зробимо все, щоб російську мову наші діти знали краще за всіх в Україні. Будемо прагнути, щоб краще за всіх знали і українську, і англійську», - сказав голова Севастопольської МДА.

  Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2009 року на той час голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН заявляв, що до 1 вересня 2010 року в Севастополі буде побудована українська школа-колегіум на 722 місця, і це, за його словами, «буде перша севастопольська школа, побудована після розпаду Радянського Союзу». Він також додав, що в поточному році Міністерство регіонального розвитку і будівництва України вже виділило на будівництво школи-колегіуму в Севастополі 34 млн. грн. - половину необхідної суми.

  Загальна кошторисна вартість будівництва севастопольської школи-колегіуму становить 62 млн. грн. Планується, що навчання і виховний процес у ній вестимуться українською мовою.
Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 924 | Додав: skirchuk | Теги: Інше | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 1
1 lvivanka  
0
Було б приємніше почути : "Ми зробимо все, щоб українську мову наші діти знали краще за всіх в Україні."

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024