П`ятниця, 29.03.2024, 09:24

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Не пора, не пора, не пора в рідну хату вносити роздор! Хай пропаде незгоди проклята мара! Під Украйни єднаймось прапор!Бо пора ця великая єсть: у завзятій, важкій боротьбі ми поляжем, щоб волю, і щастя, і честь, рідний краю, здобути тобі!

 Іван Франко
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Травень » 3 » Вбито Усаму бен Ладена

05:53
Вбито Усаму бен Ладена
Вбито Усаму бен Ладена

1 травня Президент США Барак Обама повідомив про вбивство глави "Аль-Каїди" Бен Ладена спецпідрозділами США в Пакистані.

   Під час спецоперації в пакистанському місті Абботтабад був знищений глава терористичної організації "Аль-каїда" Усама бен Ладен пострілом у голову. З цією заявою в телевізійному ефірі ввечері у неділю, 1 травня, виступив президент США Барак Обама. 

  Після появи новини про вбивство бен Ладена під резиденцією президента США у Вашингтоні зібрався багаточисельний стихійний мітинг на підтримку дій властей. Всі основні американські телеканали почали екстренні багатогодинні марафони з нагоди знищення ворога № 1 Америки. В ефір виходять родичі американських військових, убитих під час військових дій.

    У своєму зверненні до нації президент Барак Обама заявив, що, вступивши на посаду президента, він віддав наказ зловити або вбити бен Ладена. За його словами, інформація про місцезнаходження бен Ладена поступила у серпні 2010 року. У березні цього року ця інформація підтвердилася. У кінці квітня президент віддав наказ захопити бен Ладена. Операція була проведена американськими морськими піхотинцями. Під час перестрілки Усама бен Ладен був убитий.

  Статус "терориста номер один" бен Ладен отримав, починаючи з 2001 року (після вибуху будівель Всесвітнього торговельного центру 11 вересня). Спецслужби США пообіцяли видати п'ять мільйонів доларів у винагороду за будь-яку інформацію про його місцеперебування. Під час подій 2001 року Усама бен Ладен знаходився в Афганістані і вважався гостем руху "Талібан". У 2004 році у США в черговому відеозверненні Усама бен Ладена публічно підтвердив участь "Аль-каїди" в організації терористичних атак у 2001 році, а також заявив, що мав до цього пряме відношення.

    Після початку військової операції США в Афганістані Усама бен Ладен переховувався.

  Президенти Єврокомісії і Європейської Ради назвали смерть Усами Бен Ладена "ключовим досягненням" щодо звільнення світу від тероризму. Палестинський ж рух ХАМАС опублікував заяву, яка засуджує операцію американського спецназу в пакистанському місті Абботтабаді. Це поки що єдина політична організація у світі, яка засудила вбивство найвідомішого терориста. Експерти прогнозують зростання рейтинговості Обами і передбачають нові теракти помсти з боку "Аль-каїди".

 Насильство породжує насильство.

Опублікувати
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1344 | Додав: myrchatko | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 8
8 Vitos  
0
Як на мене, американці зі своєю політикою завдають не менше шкоди, ніж терористичні організації. dry
За мир, вони вбивають)

6 Roman  
1
Я думаю, що його вже давно прибили))
а це знову просто таки піар, які хороші америкоси, вони за мир у всьому світі))
а через рік знову скажуть, що бен Ладен вижив і переховується десь там в Жмеринці))

7 Buntivnyk  
0
погоджусь, скоріше за все так і є smile

4 Лілейка  
3
дійсно, головне, щоб не в гіршу сторону!
не вважаю це досягненням у боротьбі з тероризмом!

2 Mary_Anna  
0
бен Ладен лише пішка у "ГЛОБАЛЬНІЙ ЗМОВІ". його персона була лише відволікаючим маневром, була тим "ворогом" проти якого боролися "чесні" амер. власті і (які ж вони молодці) перебороли! І всі тішаться з того як "добро" "перемагає" "зло"!!! ЦИРК НА ДРОТІ, скажу я. Смерть бен Ладена, на мою думку, нічого не змінить (ну точно не в кращу сторону)....

1 Vitos  
0
Цікаво, чи це не чергова брехня американців? happy
До речі, деякі джерела стверджують, що Усама помер від вибуху бомби.

3 Лілейка  
0
швидше, ще один двійник...

5 Mary_Anna  
0
двійників шкода(((

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024