П`ятниця, 19.04.2024, 06:43

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Жити стало веселіше: з еліти потішаються, з законів сміються, з боротьби із корупцією та злочинністю — помирають від сміху.

 Олександр Перлюк
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Червень » 2 » Вознесіння Господнє

20:22
Вознесіння Господнє
Вознесіння Господнє
Сьогодні святкуємо урочистість Вознесіння Господнього. Воскреслий Христос являється
 своїм учням і на очах у них возноситься до неба.

    Господнє Вознесіння завжди припадає у четвер 40-го дня після Христового Воскресіння. Це один з великих Господніх празників, який триває до Пресвятої Трійці. Він звеличує подію Христового Вознесіння на небо та підкреслює її значення для Христа і для нас. Св. Іван Золотоустий у своїй проповіді на Вознесіння каже: „Сьогодні людський рід совершенно примирений з Богом. Зникла давня боротьба й ворожнеча. Ми, що були недостойні жити й на землі, - вознесені на небо. Сьогодні стаємо наслідниками небесного царства, ми, що не вартуємо й земного, виходимо на небо й успадковуємо престол Царя і Господа. А людська природа, перед якою херувим боронив рай, піднесена тепер понад усякого херувима”. За 40 днів після Воскресіння Ісуса Христоса Він багато разів з’являвся апостолам та навчав їх, а на 40–й день всі учні прийшли на Єлеонську гору і Він останній раз розмовляв з ними. Потім Спаситель благословив їх і став підноситися на небо, і хмара скрила Його від очей апостолів.
    Саме до Вознесіння Господнього дозволяється вітатись "Христос Воскрес!", бо після Вознесіння у храмах ховають плащаницю.
    "Сьогоднішнє свято – свято ангелів та людей, свято неба та землі. Радіймо у цей день і пам’ятаймо, що наша батьківщина на небесах, куди забере нас Ісус Христос із ангелами після останнього суду, - воскреслих мешканців землі. Глядімо вгору, не прив’язуймося до земних речей, котрі незабаром потрібно буде залишити, а з собою візьмемо лише добрі вчинки, котрі визначаються нашою любов’ю до Творця та ближніх. А вчинки любові, милосердя, терпеливості й покори - світла одежа, в неї одягаймося, щоб у ній воскреснути та вознестися з Ісусом Христом, й святими ангелам у вічні радісні небесні простори! Сьогоднішній день – день, коли Христос, ніби взяв початок нашого єства, возніс його Небесному Отцеві, туди прямуймо, там наша мета життя!" - Владика Ігор (Возняк).

Випала нагода згадати нашу Прощу у Страдч, похід по стаціях Христових, згадати жаль і сум,
 що тоді були чи не в кожному серці, згадати муки й біль Христа, які Він терпів за нас, за наше спасіння.
 Маємо пам'ятати Його страждання і щосекунди доводити, що вони не були марні. 

Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2226 | Додав: lvivanka | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 2
2 inkvizutor  
0
хм... як інколи просто варто сісти і прочитати, те що ніби і знаєш, але кожного разу ти все по новову відкриваєш цю подію..

1 myrchatko  
1
дякую за статтю. мені сьогодні треба було це прочитати.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024