П`ятниця, 29.03.2024, 12:45

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

І в сотий раз, коли перед вами виростають стіни — боріться.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 9 » Життя на Марсі

00:08
Життя на Марсі
І знову розмови про життя на Марсі :)
Тема марсіанських космічних досліджень останнім часом набирає все більших обертів. Часто чуємо: чи є життя на Марсі? Чи можливо цю планету зробити придатною для життя людей?

   В даний час на поверхні і на орбіті Червоної планети знаходиться декілька дослідницьких апаратів, планується відправка на Марс нового марсохода Curiosity, Росія проводить експеримент "Марс-500". І про свої "марсіанські" плани нещодавно офіційно оголосив уряд Китаю. Згідно з інформацією, отриманою від китайського державного інформаційного агентства Xinhua, Китай планує в 2013 році здійснити запуск власного космічного апарата, який здійснить посадку на поверхню планети. 

   Йе Пеіджіен (Ye Peijian), керівник відділу космічних досліджень в китайській Академії космічних технологій (China Academy of Space Technology), розповів, що космічний апарат, найімовірніше, буде запущений в 2013 році, в той момент, коли Земля і Марс будуть перебувати на мінімальній відстані один від одного. У разі невдачі в 2013 році повторний запуск може бути зроблений тільки в 2016 році. "Марс є першочерговою метою для міжпланетних досліджень всього людства в цілому, оскільки він є найближчою і подібної до Землі планетою. Ймовірно, що на Марсі колись існувало життя і Марс може бути перетворений на планету, придатну для життя людей" - додав Йе Пеіджіен . Напевно, китайці нарешті задумались, що з таким темпом розмножуваності їм на Землі не буде де жити :)

   Відправлення місії на Марс зажадає розробки більш складних технологій, ніж ті, якими володіє Китай в даний час. Але попередні дослідження та запуски інших космічних апаратів повинні виявити всі недоліки технологій, які будуть усунені до моменту запуску основної місії. В даний час в Китаї йде зведення мережі зв'язку, здатної охопити своїм покриттям і область далекого космосу. Ця мережа буде складатися з безлічі антен великого розміру, спеціальних засобів і апаратури зв'язку. Першим кроком китайської марсіанської програми буде відправка до Марса орбітального дослідницького апарату Yinghuo-1. Цей апарат буде запущений в листопаді місяці цього року російською ракетою-носієм і, діставшись до Марса, буде досліджувати магнітне поле цієї планети.

А чи вірите ви в життя на Марсі? Мій тато розказував, як він, коли вчився в школі, разом з однокласниками не могли перестати сміятись із фантазії вчителя, що колись телевізори можна буде повішати на стіну як картину, тому, думаю, все можливо ;)



Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1230 | Додав: KypIDon | Теги: Новинки у світі техніки | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 11
10 Roman  
0
А я вірю, що існує життя в космосі))

11 Buntivnyk  
1
А я вірю в Романа biggrin

7 Калабаня  
1
Ох,зак вони той Гапарат запУстіт, то вже кінец світу буде smile smile smile smile

4 Mary_Anna  
0
Поки не побачу інопланетянина - не повірю extrat

1 гуцулка_Ксеня  
0
швидше б вже до діла бралися=))

2 KypIDon  
0
ти хочеш на Марс? smile

3 Versus  
0
хоче додому biggrin biggrin biggrin

6 гуцулка_Ксеня  
0
я щойно з дому, Мар'яне smile

5 гуцулка_Ксеня  
0
нє, хочу, щоб китайці туди полетіли cool

8 Калабаня  
0
і не повернулися?! smile

9 гуцулка_Ксеня  
0
я цього не казала)))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024