П`ятниця, 29.03.2024, 12:19

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Жити — значить боротися, боротися — значить жити.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 30 31 »
Цей день в історії

Ким би ти не був - українцем, англійцем, китайцем чи ще кимось іншим, основне правило ідентифікування себе до якогось народу - то є історичне минуле власне цього народу, що формує у свою чергу самосвідомість та почуття патріотизму.

     Ось так я розпочинаю вести нову рубрику "Цей день в історії". Суть її полягатиме в тому що, я постараюся висвітлити цікаві і оригінальні події, що відбулися в українській історії, а також заглянемо, що відбувалося у той час в світі, бо як писав наш геніальний пророк Тарас Шевченко: "І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь!". Що ж поїхали.
     Як би не було дивно та історія українського народу мене все більше і більше захоплює (я горджуся тим, що є УКРАЇНЦЕМ). Гортаючи багатотомне видання життя українців, само по собі виникають різноманітні почуття та емоції, що заставляють задуматися, поміркувати над подіями, порівняти із сьогоденням. Ось деякі моменти з нашого буття на землі: ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1256 | Додав: inkvizutor | Дата: 26.05.2011 | Коментарі (1)

Вгадай борця: вихор емоцій!
Доброго вечора, дорогі борці, я надіюсь ви нарешті скучили за рубрикою «Вгадай борця», тож нехай вона стане гарною і смачною родзинкою у мільйонах справ цього тижня. Сьогодні у нашому ефірі незвичайна і, не побоюсь цього слова, епатажна людина. Тож відкладайте усі свої справи і гайда відгадувати!


    А почнемо ми з рубрики: «Декілька слів про головне». Неодноразово наші кореспонденти повідомляли цікаві факти, пов’язані з сьогоднішньою персоною. Але якби там не було, усі вони просто в захваті від цієї людини, кажуть бо: «В тихому болоті борці водяться!»:) Цієї ж думки і вельмишановні високопосадовці м.Львова: «Таких людей якраз бракує Батьківщині: вольових, щирих і готових боротись за правду, за своє до кінця!» - зазначив пан Саговий:) Тож, дорогі глядачі, набирайтесь сил і після невеличкої паузи ми повернемось у нашу студію.
*Па ра па па пам, я це блюю!*
*Коханий я приготувала тобі справжній червоний борщик! Оу, ммм… смакує як орбіт борщ!*
    І я рада вас знову вітати тут, у студії телеканалу НовийБорець! У нас в гостях Галинка – шефкухар всіма знаної Боївки і рубрика: «Смачно як вдома».  Запросили ми її неспроста, сьогодні вона навчить готувати улюблену страву загадкового борця – хрумку смажену картоплю і делікатесну відбивну. Ммм, слинка так і тече по бороді! А поки триває процес приготування відправимось до улюбленого місця у м.Львові, там де ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1579 | Додав: hummy | Дата: 26.05.2011 | Коментарі (15)

За Поцілунок - Дітям на Дарунок

1 червня - Міжнародний день захисту дітей. А чим можу допомогти дітям Я?
Багатодітним сім'ям допомагає громадська організація "Борець". ТИ можеш приєднатися до спільної благородної справи.

    З 24 травня по 1 червня ЛОГО "Борець" вже вдруге організовує благодійний проект "ЗА ПОЦІЛУНОК - ДІТЯМ НА ДАРУНОК".
    24-30 травня відбуватиметься збір коштів. але не просто так, а в обмін на ПОЦІЛУНОК у щічку від волонтера з яскраво-червоною скринькою в руках!

    24-25 травня у ВНЗ ЛЬвова (11 - 16 год.)
    26-30 травня у центральних частинах міста (15 - 19 год.)

    31 травня закуповуємо подарунки для багатодітних сімей (а цього року ми дізналися потреби кожної сім'ї, тому подарунки будуть особливі )

    1 червня навідуємося ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1752 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 26.05.2011 | Коментарі (2)

Вуличні Співи: П'ЯТНИЦЯ, 27 ТРАВНЯ

Вітання, вам мої найкращі співуни!

    З кожним разом "Вуличні співи" набирають все більших маштабів, з кожним разом охочих поспівати та пограти найкращих українських пісень стає більше. Тож не прогавте співи, які відбудуться цієї п’ятниці на нашому незмінному місці: лавочці біля фонтану Нептуна о 19:30. На вас чекатиме багато позитивних емоцій, море вражень, нові та цікаві знайомства.
Гарантуємо гарно проведений вечір у веселій компанії.

   Не забутьне захопити з собою каремати та коцики.
   Також беріть з собою печиво, пляцки, цукерки, чай в термосі та інші їстівні та смачненькі штуки ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 912 | Додав: Егдшз | Дата: 25.05.2011 | Коментарі (0)

К.О. про неочевидне (сміховинки)

Знаю, сьогодні мало бути продовження теми політики, але моя політекономічна муза полетіла засмагати на Мальдіви.  Тож сьогоднішню тему ми розбавим трохи гумором, картинками ну й інфою звісно ж. У статті буде трохи самоцензури, але все одно прошу забирати від екрану вразливих осіб, вагітних і жінок в період лактації, мало чого :).

   А поговорим ми сьогодні про меми, мабуть всі про них чули, вживають, але не знають звідки вони і що в реалі значать. Для кращої розуміння стаття буде наповнена деякими ілюстраціями.
   Мем – якщо по-науковому, то це міркувальна категорія, здатна до поширення через соціальні контакти носіїв, паразитуючи ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2191 | Додав: Versus | Дата: 25.05.2011 | Коментарі (5)

Квест "Борці за Волю": роздуми про Героїв в контексті гри
Герой... Герой...Герой…У Древній Греції героїв вважали напівбогами… Українці складали про своїх героїв пісні, легенди…Героїв цінували, любили, а головне - про їхній подвиг знали!

Чи знаємо ми, українці, своїх героїв? Цінуємо те, що вони доблесні зробили
?

  Свято Героїв – це день пам’яті усіх тих свідомих українців, що присвятили своє життя для нашого з вами щастя, тих, хто все життя працював для українського народу і хто вмер за Україну.
   Як не парадоксально, проте це свято, як і більшість свят, започаткованих в часи української бездержавності, має трагічний характер. В травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті: 3 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення незалежности України його святкування відновлено.
   Свято Героїв відзначають майже 60 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
  До Дня Героїв 22 травня ЛОГО "Борець" провела квест "Борці за Волю". Участь у цій тереновій грі взяло сім команд, які активно змагалися за перемогу.
  А тепер трішки вражень:
"имммм
весело!патріотично! отримала масу позитивних вражень!
і побільше таких квестів!" - Мар’яна Гірна (агент з пиріжками)

 "Команди були в запалі, цікаво було спостерігати за спраглими та, ну, дуже голодними :) учасниками. На заваді не стали ані спека, ані безкулькові агенти :), ані злива серед ясного неба, організована Климом і Андзьом :) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1267 | Додав: Калабаня | Дата: 24.05.2011 | Коментарі (5)

Фестиваль "Тарас Бульба - 2011"
Сьогодні хочу вам повідати про культовий фестиваль, який круто повернув моє життя!)  Хороші люди, організатори, публіка, музиканти, чудове місто Дубно…    На мальовничих берегах Ікви, під мурами Дубенського замку князів Острозьких та Любомирських відбувається справжнє свято української музики - міжнародний фестиваль «ТАРАС БУЛЬБА». Він є ровесником Незалежної України, позаяк був зафондований влітку 1991 року. З 15 по 17 липня 2011 року пройде ювілейний фестиваль «Тарас Бульба-2011». 

  Програма фестивалю поки що знаходиться у стадії розробки. На данний момент, приїхати та привітати фестиваль із ювілеєм, планують ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1345 | Додав: Калабаня | Дата: 24.05.2011 | Коментарі (3)

"Хто боїться Вірджинію Вулф?"
Сьогодні пропоную вашій увазі знамениту сімейну драму Майкла Ніколса.
Драма *****
Виробництво "Ворнер Бразерс Пікчерз" (США), 1966 рік.
Режисер Майкл Ніколс.
Оператор Гаскелл Векслер.
Композитор Алекс Норт.
Продюсер Ернст Леман.
У ролях: Елізабет Тейлор, Річард Бертон, Джордж Сігал, Сенді Денніс.
Сюжет
    Я сиджу у кімнаті і п'ю своє улюблене віскі з льодом. Вона, моя дружина, повільно і тихо спускається сходами. Одразу видно, що вона знову чимось розлючена. Та й у мене сьогодні настрій не дуже. Дивлячись на вираз її обличчя, на її наповнені злістю очі, я розумію - насувається черговий скандал. Зараз вона знову заведеться, через якусь незначну дрібницю. Дружина спокійно підходить і сідає на диван. Ще деякий час у кімнаті тихо. Але на жаль не надовго. Різкий, сповнений злості голос дружини розриває цю тишу навпіл. О Боже! Як же я її ненавиджу, і цей її голос. Вона кричить щось про люстру, про мокрий слід від склянки на столі. Я майже не слухаю її. Я просто дивлюся. Дивлюся на її великі темні очі, на руки, що нервово рухаються у повітрі. Чорт забирай, я на зубок знаю усі її докори, усю цю дурню, яку чую щодня! Як я її ненавиджу... З кожним її словом я наче провалююся у глибоке провалля. Я провалився туди одразу після того як одружився з цією... Ех... Цього уже не змінити. Просто я втомився. Я не можу її бачити. Та й вона мене теж... Хто знає можливо і вона права в тому, що я самозакоханий, постійно впевнений у своїй правоті ідіот. Але ж вона теж далеко не подарунок. Можливо... Все можливо. Але зараз, коли вона так несамовито кричить, я можу думати лише про те, де зараз моя рушниця... ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1171 | Додав: Tyler | Дата: 22.05.2011 | Коментарі (13)

  ВУЛИЧНІ СПІВИ. Сага. 20 травня

А ти співаєш в душ
і чи в душі?=)
Бо ми співаєм щоп'ятниці на площі Ринок біля Нептуна!)

    "Гей-гу, гей-га! Чорти ми лісові!"
     Ну не такі вже і лісові. Та й не чорти.
     А найліпші во всім Львові музики-співаки
     в самім серці міста знову зібрались
     та як заграли-заспівали українськії пісні...
     що а ж мило-любо стало
     і серденько затьохкало-защебетало
     в такт музикам-співакам - ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 925 | Додав: Mary_Anna | Дата: 21.05.2011 | Коментарі (11)

Квест "Борці за Волю"

До Дня Героїв Львівська обласна громадська організація «Борець» організовує 22 травня квест «Борці за Волю». Завданням заходу є вшанування пам’яті видатних діячів українського визвольного руху козацької доби, часів української революції та Другої Світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відродження української державност
і.

Старт:
пам'ятник Степанові Бандері, о 14.00, 22 травня

Кількість учасників у команді: 3-5

Реєстрація команд:
rutarxytya@gmail.com або 097 808 97 21 - Христя ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1039 | Додав: Калабаня | Дата: 21.05.2011 | Коментарі (5)

Здатен кожен, а от здібний... ;)
Сьогодні говоримо про цю паронімічно-романтичну пару.


   Здатний - означає "спроможний", напр., Він здатний розминати церніт (і навіть на більше;)), замилювати очі; "такий, що має можливість, силу, певні дані щось зробити": Вона здатна суботами давати уроки гри на фортепіано.
   Вживають у таких словосполученнях:
1) з інфінітивом - Деякі "щасливці" здатні забувати про клепку в голові; Він здатен написати диктант з тридцятьма помилками :); Пароплав здатний рухатися.
2) з прийменниками на (на що?) і до (до чого?): Він, без сумніву, здатний ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1291 | Додав: myrchatko | Дата: 19.05.2011 | Коментарі (7)

З Днем народження!
У нашого малого борченятка сьогодні свято. Усі борці вітають Андрійка Климчишина із Днем народження.  

     Спочатку надаємо слово твоєму кураторові, уважно прочитай і його пораду вивчи, при зустрічі запитаю:
Севастіян Вонс: "Андрій, що я про тебе думав - я думаю і зараз! Ти майбутній лідер і велика людина! Але для цього потрібно працювати, багато працювати! Тому сили у самовдосконаленні. Радості!"

Марічка Швед: "Ну що, Андрійчичку, ти сьогодні наблизився ще на один крок до старості) Але то файно... Хочу побажати тобі багато-багато Радості, Щастя, Здоров'я! А ще файної кубіти!:) Залишайся надалі таким файнючим!))"

Олег Корнійчук: "Вітаю, Климе! Лови кайф від життя і спілкування з класними людьми, такими як борцєта! Відчуй цей світ! (сорі за плагіат;)"

Мар'яна Фариняк: "Андрійкові хочу побажати купу-купу всьо най-найкращого! Ти ще такий юний і в тебе все ще попереду. Перш за все, побажаю тобі вірних друзів, які підтримають тебе в будь-якій ситуації (якшо сі нікуда не дінеш з Борця - то такі тобі гарантовані) і щоб ти для них теж був справжнім другом. Міцного здоров'я, сили волі боротися із шкідливими звичками=) натхнення і ... багато яблук)))"

Олексій Пажун: "З днем чудовим я вітаю
Та від серця я бажаю
Щоб свята бували часті ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1153 | Додав: Лілейка | Дата: 19.05.2011 | Коментарі (7)

Козацький етнофестиваль "Гей, Соколи!"

Коли? 21-22 травня. 12.00-20.00.
Де? У Шевченківському гаю.

   Метою фестивалю є відродження та популяризація спадщини шляхетних традицій української родини козацької доби.
   
 У програмі (протягом 2х днів):

 - Парад історичних учасників.
 - Масштабне відтворення історичної битви 17 століття
      (історичні об’єднання з України, Білорусі, Польщі) ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1019 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 18.05.2011 | Коментарі (0)

ВУЛИЧНІ СПІВИ: П'ЯТНИЦЯ, 20 ТРАВНЯ :)

  Хто був на попередніх співах, той знає, як ми файно поспівали. Не один з нас повертався
 минулої п'ятниці додому з файним настроєм, наспівуючи мелодію улюбленої пісні.

    Отож, знову збираємся на чергову порцію позитивних емоцій, які у ваші серця і душі влиє українська пісня. Місце зустрічі незмінне:

Площа Ринок, біля фонтану Нептуна о 19:30

Не забутьте захопити з собою каремати та коцики.
Також беріть печиво, пляцки, цукерки, чай в термосі
  та інші їстівні та смачненькі штуки ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 920 | Додав: Егдшз | Дата: 17.05.2011 | Коментарі (0)

Пам'яті жертв політичних репресій
Кожного року у третю неділю травня в Україні вшановують
 пам'ять жертв політичних репресій 1930-х рр.


    Репресії почалися із 1934 р., коли було вбито секретаря компартії СРСР Кірова (перед тим, про що рідко говорять, сталося серйозне непорозуміння між ним і Сталіном). Тоді ж було прийнято рішення боротися із тими, хто посягає на життя представників радянської влади.
    Неможливо підрахувати кількість жертв політичних репресій у сталінську добу. Інформацію про це старанно приховували. У 1937 р. партійне керівництво заборонило оприлюднювати перепис населення, хоча висновок можна зробити із попередніх: у 1926 р. в Українській РСР проживало 29 млн. населення, а у 1939 р. було записано ту ж саму кількість! Хіба за 13 років нічого не змінилося?! Авжеж змінилося!!! Але про такі зміни, про масовість знищення "ворогів народу", їхніх сімей не треба було знати нікому, бо до цієї категорії вносилися не вбивці, не зрадники, а ті, хто не підтримував політику радянської влади, не хотів йти до колгоспу, хто підтримав, чи краще сказати повірив, в "українізацію"...
    Робилося все, щоб жорстокі вбивства виправдали. Арешти, заслання, катування ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1508 | Додав: Лілейка | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (2)

Неординарний Фліт   

 Сьогодні мова йтиме про гурт, який рівно 10 років тому (у 2001р.) заснували п’ятеро івано-франківських хлопак ( Новіков Володимир - вокал; Бєляков Віталій - бек-вокал; Марків Андрій - гітара; Копієвський Михайло - бас-гітара; Чорний Юра - ударні) під  назвою –"ФЛІТ".

   За словами хлопців назва гурту взята з словника англійської мови, на якій має багато значень: «перелітати», «пурхати», «братися то за одне, то за інше», і символізує «викореніння з теперішньої шоу-бізнесової естради неякісну музику, беземоційну, яка взагалі не несе в собі нічого». 
    Неординарний музичний стиль групи з’єднав ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1519 | Додав: Егдшз | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (3)

"Ніч музеїв" у музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького"

18 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв у Національному музеї меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" у Львові (вул. С. Бандери, 1, вхід — з вул. К. Брюллова) від 18:00 до 24:00 відбуватиметься мистецьке дійство "Ніч музеїв".

   У рамках "Ночі музеїв" відвідувачам відкриють доступ до підвальних приміщень колишньої катівні та третього поверху в’язниці, де можна буде оглянути карцер та "м’яку" камеру. На інших поверхах музею відчинять двері до камер смертників та камер-"одиночок". Тюремні вестибюлі перетворяться на концертні та виставкові зали, де лунатимуть музика та поезія, демонструватимуть відеоінсталяції, слайд-шоу, відеозаписи спогадів політв’язнів тощо. На великий кінозал просто неба перетвориться в’язничне подвір’я, де до завершення акції із запалених свічок викладуть гасло "Пам’ятаємо!".

Програма заходів до міжнародної акції "Ніч музеїв"
у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів
"Тюрма на Лонцького"
Середа, 18 травня 2011 року, 18:00 — 24:00
Відкриття "Ночі музеїв"
   18:00 — 19:30, двір Національного музею "Тюрма на Лонцького"
Молитва, покладання квітів, запалення лампад перед хрестом.
Слово представників влади та громадськості, адміністрації та Наглядової ради музею
Солоспів Софії Федини
Виступ
... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1042 | Додав: Калабаня | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (4)


Види спорту: Водне поло

Водне поло (waterpolo) - один із дуже цікавих видів спорту. Вмієте непогано плавати? Стрибайте в басейн, зіграєм :)

  Гра у вотерполо проводиться в басейні розміром 30 х 20 м.  В принципі цей спорт називають грубим, напевно через вигляд людей які часто в нього грають на аматорському рівні :)
Правила гри прості: потрібно забивати м'ячі в чужі ворота і не пропускати в свої. Можна сказати, що це комбінація футболу, баскетболу і хокею, при цьому 85% тіла гравців занурене у воду. 
  Основними принадами цього спорту є те що гравці хапають  один одного, затискають, штовхають, щипають і навіть стягують купальні костюми, звичайно, намагаючись все це зробити під водою, щоб не побачили судді :) 
  У команді беруть участь по 7 чоловік від кожної команди. Грають 4 періоди чистого часу ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1163 | Додав: KypIDon | Дата: 15.05.2011 | Коментарі (3)

"Віртуози". Втридцяте :)

Вчора, 13 травня, у Львівській філармонії розпочався 30-ий міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози". Аж до 5 червня львів'яни матимуть можливість насолоджуватися музикою визнаних майстрів української та світової сцени. Отож, менше пафосу, більше конкретики.

15 травня, неділя, поч. 18.00

«Дозвілля, радощі і смутки…»
Наталія Ковальова – сопрано (Німеччина)
Молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»
Раймонд Янссен – диригент (Німеччина)
Твори В.А. Моцарта, Р. Штрауса, Ф. Мендельсона-Бартольді

16 травня, понеділок, поч. 19.00

«Київський Камерний Оркестр» у Львові»
Мирослав Скорик – фортепіано
... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1096 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 14.05.2011 | Коментарі (4)

Вуличні співи: П'ЯТНИЦЯ, 13 травня
   
   Їдучи в маршрутці, не перестаю наспівувати мелодію пісні "Я не той, хто тобі потрібен", і байдуже, що інші дивляться на мене, як на якусь вар'ятку - в мене надто хороший настрій: все завдяки сьогоднішнім "Вуличним співам". 

   Це один з тих вечорів п'ятниці, коли я повертаюся додому з щасливим личком і посмішкою на всі 32 :). Та й, напевно, не тільки я, а й всі, хто приходить з нами поспівати.
    Кожні "Вуличні співи", організовані ГО"Борець", не схожі на попередні. Хоч і ті самі співаники, і ті самі пісні. Та все ж кожного разу по-іншому звучать, кожного разу змушують по-іншому тьохкати серденько. Кожного разу переживаю нові емоції, які просто неможливо описати словами, їх треба відчути. А щоб відчути, то потрібно прийти на Площу Ринок, знайти гурт людисьок, які співають під звуки гітари красенів-гітаристів і приєднатися ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1036 | Додав: Егдшз | Дата: 14.05.2011 | Коментарі (7)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024