П`ятниця, 26.04.2024, 01:24

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Ми будемо боротися за мир так, що не залишиться каменя на камені.

 NN
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 30 31 »
Євробачення 2011: Відчуй биття свого серця!
     Уже завтра о 22:30 на Першому національному відбудеться пряма трянсляція зі стадіону Еспріт Арена в Дюссельдорфі - з фіналу пісенного конкурсу "Євробачення-2011". За лаври переможця боротимуться своїми виступами 25 країн, серед яких і Україна, яку в свою чергу на конкурсі представляє Міка Ньютон з піснею "Ангел" ("Angel").

     "Відчуй биття свого серця!" («Feel Your Heart Beat!») - саме такий лозунг цьогорічного "Євробачення" у Німеччині, яка вже приймала у себе цей конкурс - у 1957 і 1983 роках, хоча цього року вперше в статусі об'єднаної країни. Дякуючи перемозі Лени Майєр-Ландрут у 2010 році, Німеччина, як господар, автоматично потрапила у фінал, де її знову представлятиме Лена Майєр-Ландрут. У фінал автоматично попала і "велика четвірка" країн-засновників конкурсу - Великобританія, Іспанія, Італія і Франція. 20 інших країн - це переможці двох півфіналів, які відбулися напередодні. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 2252 | Додав: Povstanec | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (28)


ВУЛИЧНІ СПІВИ: П'ЯТНИЦЯ, 13 травня  :)

Тож знову після важкого напруженого тижня збираємось на файну українську пісню. 

    13 травня
    о 19:30

    Зустрічаємось усі поспівати на Площі Ринок (біля Нептуна). Одягайться тепліше, беріть коцики, каремати, чай в термосі, каву, печиво, пляцки.

    А також: ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 791 | Додав: Егдшз | Дата: 12.05.2011 | Коментарі (2)

День Матері-День Української Жінки: підсумовуємо

У неділю 8 травня 2011 року відбулась акція День Матері - День Української Жінки. Завдяки спільним зусиллям ми привітали близько півтори тисячі матусь, жінок і дівчат, що прогулювались центральними частинами м. Львова, чарівними відкритками-календариками і саморобними брелками з полімерної глини.

   Настунчик: Готувались ми до цього дня довго і наполегливо, за що перш за все дякуємо членам правлінням, а особливо Севастіянові, і звісно кожному, хто долучився до спільної справи. Для подарункових брелків було використано 1.5 кг церніту, 1.5 кг кольорової полімерної глини, незлічена кількість листків А4, 2 банки лаку, 5 пензликів і 28 борців:) Масові розминання матеріалів, надокучливе втирання, чи то пак втиснення, написів у церніт, тендітне відклеювання паперу, витискання у круглу форму, чудодійне випікання, художнє лакування, вчеплення шнурочків та колечок і ВУАЛЯ:) Ох і нелегку школу виживання пройшли борці, проте маємо вже два відпрацьовані профілі: квіткоскладання і брелочкороблення!:) Особливо незабутні враження були саме від останньої збірки, коли кожен мав свій кавалок роботи і наша боївка перетворилась на справжню фабрику з мануфактурним поділом праці:)Ще останній ривок у п'ятницю і кожен брелок красувався у гарній, весняній, радісній відкритці. Тиждень праці і усе таке гарне, а головне завершене!:) Думаю, цьоця нами гордилась!!!
    Особлива подяка нашим друзям і спонсорам,а це: Мар'янка Яцик, яка навчила нас виготовляти брелки та позичила для цього чудо-макаронницю й інші необхідні речі, Оля Короляк, яка проводила перший майстер-клас, магазинам художніх матеріалів "Арт-Скринька" і "Арт-крамничка", магазину одягу "HOTOIL", який не лише допоміг, а й потішив 20% знижкою на покупки одягу.І звісно всім друзям борців, що долучались до підготовки.
   Мирослава: Ну що ж, тепер про сам довгоочікуваний захід! Причепурені, зібрались ми на інструктаж для волонтерів до акції. Напучення, поради, настанови, гони з Орчика, шо він один не помив голову ;), радісні вигуки від оголошення, хто буде чиєю парою - і борці по двоє вирушили на пункти роздачі. Далі Тарас з Назаром. Ми з Настею вирушили слідом. Про самі ж емоції свята не розкаже ніхто краще за самих волонтерів. Отож, їм, найголовнішим учасникам процесу, слово.  Дві слові від кожного ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1366 | Додав: myrchatko | Дата: 10.05.2011 | Коментарі (5)


Вуличні Співи: 6 травня. Очима серця


А пісня — це душа. З усіх потреб потреба. Лиш пісня в серці ширить межі неба. На крилах сонце сяйво їй лиша. Чим глибша пісня, тим ясніш душа.

     І. Драч
   Щоп'ятниці  ЛОГО "Борець"(!) проводить Вуличні Співи, щоп'ятниці я отримую море позитивних емоцій, і саме тут, серед молодих українських патріотів, звуків гітари, архітектури древнього Львова я відчуваю себе щасливою. 

   6 травня я отримала чергову порцію яскравих вражень, які збагатили мою душу, серце і забрали мій голос)  Але не лише я одна була на співах, і це, правду кажучи, тішить) Людей було ...а скільки їх було? ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 860 | Додав: Калабаня | Дата: 10.05.2011 | Коментарі (9)

БорцьоБачення - 2011
На днях стартуватиме ледь не найбільший європейський пісенний конкурс - у місті Дюссельдорф (Німеччина) пройде 56-ий раз "Євробачення - 2011". Півфінали заплановані на 10 та 12 травня, фінал - 14 травня. Участь візьмуть 43 країни, зокрема після 14-ти років перерви у Євробачення вернулася Італія. Але найголовніше - 9-ого травня о 18:00 у Боївці відбудеться головна подія тижня - Борцьобачення.

     Для Борців (і друзів їх єси благих) буде представлено на оцінювання-обпльовування 43! офіційних відеокліпів учасників Євробачення (то єсть, прошу панства, так си злагоджено, щоби саме Євробачення було цікаво дивитися - як не як, кум казав - ШОУ!). Перегляд проводитиметься через проектор (видайність того рухаючого знимка буде вельми велика), супроводжуватиметься цікавою інформацією про самих конкурсантів (для вас си байдикуватимуть май най колєги - Мар'янко і Климко), ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1071 | Додав: Povstanec | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (21)

Герої України: учасники бойових дій під час Другої світової війни
Найчастіше героїчним подвигом називають вчинки людей у небезпечних ситуаціях, коли треба мати достатньо сміливості і бути готовим пожертвувати всім, що є дорогим і рідним для тебе, чи навіть власним життям. Далі йтиметься про учасників Другої світової війни, які брали участь у бойових діях. Більшості з них присвоїли звання героїв України посмертно, бо їхній подвиг коштував життя!

     Вперше звання героїв України отримали ветерани війни Євген Березняк та Іван Герасимов. Укази про нагороди і вручення орденів "Золота Зірка" підписав президент Л. Кучма. Є. Березняка нагородили як видатного розвідника, який виконував важливі завдання радянського військового командування. Разом із своєю групою він збирав цінну інформацію та передавав радіограми про кількість та розташування німецьких військ у Кракові. Зібрані відомості допомогли на завершальному етапі війни у боротьбі проти гітлерівських військ на території Польщі. І. Герасимов протягом 1940-1945 рр. був командиром танкових військових частин на різних фронтах, а згодом очолив штаб танкової бригади. Коли почалася німецько-радянська війна йому виповнилося всього 20 років. ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 14829 | Додав: Лілейка | Дата: 09.05.2011 | Коментарі (9)

День Матері - День Української Жінки

Вже вдруге Громадська Організація "Борець” святкує у Львові:
День Матері - День Української Жінки

       Минулого року ми роздали жінкам близько 7 тис. квіточок-орігамі, цього ж – ми підготували ще один сюрприз!
     Ще йде робота, мнеться полімерна глина, висихає лак, аби до неділі 8 травня красиві кольорові брелки і листівки-календарики втішили тисячу п'ятсот матусь, жінок та дівчат, які прогулюватимуться центром м. Львова! Брелки з написами-привітаннями такі компактні, що їх можна чіпляти до ключів, телефону і носити щодня, пам'ятаючи, як це гордо: бути матусею і українкою! Привітальні листівки з цупкого паперу містять календарик на 2011 рік ;)
         Місцем проведення будуть: ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 4211 | Додав: Versus | Дата: 08.05.2011 | Коментарі (8)

"Три кольори: Червоний"
Пропоную вашій увазі заключну частину трилогії "Три кольори".

Жанр  мелодрама.
Режисер  Кшиштоф Кесльовський.
У ролях  Ірен Жакоб, Жан-Луї Трентіньян, Жан-П'єр Лорі, Фредерік Федер,
               Самуель Леб'ян, Жульєтт Бінош, Жулі Дельпі, Бенуа Режан,
               Збігнєв Замаховський.
Композитор  Збігнєв Прейснер.
Оператор  Петро Собочинський.
Монтаж  Жак Вітта.
Продюсер Марін Карміц.
Країна  Франція - Швейцарія - Польща.
Тривалість  99 хв.
Рік 1994.

Оцінка ****
Сюжет
    Студентка Женевського університету Валентина випадково знайомиться з старим суддею Жозефом Керном. Цей чоловік веде замкнутий спосіб життя, підслуховує телефонні розмови сусідів і взагалі є досить цинічною особою. Та незважаючи на такі дивні риси характеру та суттєву різницю у віці, між двома героями виникає симпатія. Відтепер такі різні світи людського існування приречені на емоційний зв'язок...
    Останній фільм трилогії Кесльовського видається, мабуть, найслабшим, хоча звісно не опускається нижче пристойного рівня. "Червоний", як і попередні частини, великою мірою розповідає про любов. Взагалі червоний колір тут виступає як колір ненависті, колір любові, колір пристрасті і самотності - червоний це колір життя. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 860 | Додав: Tyler | Дата: 07.05.2011 | Коментарі (0)

Фанатський марш у вишиванках

У суботу,7 травня фанати «Карпат» і «Динамо» у вишиванках перед матчем рідних команд пройдуть вулицями Львова від центру міста до стадіону «Україна».
 
     Попередні три марші принесли вражаючі результати: «Карпати» перемогли у поєдинках із запеклими ворогами - ФК «Львовом» та «Металістом», а також показали видовищну гру  у дебютному матчі ліги Європи із новоспеченим чемпіоном Німеччини «Борусією».
     Початок маршу о 12.00 на площі перед головним корпусом університету І. Франка. Хода почнеться з вулиці Січових Стрільців,звідти фанати «Карпат» вийдуть на проспект Свободи,саме там планується зустріч з фанатами «Динамо». Свій маршрут вони розпочнуть з проспекту В. Чорновола, пройдуться по Підвальній і вийдуть на площу Ринок. Біля пам’ятника Т.Шевченка буде урочистий спів гімну України, після цього маршрут продовжиться за схемою: площа Міцкевича, площа Петрушевича і вулиця Зелена .
     Перед ходою фанати обох команд розмалюють банер із гаслом: «Душа і серце України», адже Київ–серце України, а Львів–її душа. Також планується  спільне розмальовування графіті на стіні біля кінцевої зупинки 4-ого трамваю. ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1115 | Додав: шибайголова | Дата: 07.05.2011 | Коментарі (3)

Вуличні співи: п'ятниця, 6 травня 

Вже відбулися перші вуличні співи 2011 року, тож гайда далі співати ) 

   6 травня
   о 19:30

   Збираємося усі поспівати на Площі Ринок (біля Нептуна). Одягайться тепліше, беріть коцики, каремати, чай в термосі, каву, печиво, пляцки.

   А також:
   Усі-усі, хто вміє грати на гітарі, сопілці, скрипці, дримбі, бандурі... беріть ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 757 | Додав: Егдшз | Дата: 07.05.2011 | Коментарі (1)

Львів - мій рідний Львів...
Най єнші шукають на вербах грушок
В Мюнхені, Парижі, Торонті,
Мене ж Бог боронить від хибних думок,
Зі Львова я ані на крок.

    Львів був заснований в середині XIII ст. князем Данилом Галицьким і названий ім'ям його сина Лева. Перша літописна згадка про Львів відноситься до 1256 року. У 1270 році за наказом князя Лева місто стало столицею Галицько-Волинської держави, з 1387 - перебував під владою польських королів, потім Австрії, потім знову Польщі, доки в 1939 році не був захоплений Червоною Армією і не увійшов до складу України. Львів пережив більше 30 війн, осад і пожеж, але кожен раз піднімався з руїн. В архітектурі міста змішалися різні стилі та епохи: готика і бароко, ренесанс і романський стиль, рококо та ампір, сучасні еклектика і конструктивізм. Львівські меценати 16-17 століть запрошували талановитих майстрів з усієї Європи, які створили унікальну перлину архітектури. Історичний центр Львова дуже добре зберігся і внесений до списків світової спадщини ЮНЕСКО.
    Ще можна багато чого писати про славетне місто Львів із його краєвидами, легендами, сірими буднями, фестивалями та іншими різноманітними цікавинками, що пропонують пересічному туристу. Та щоб усе це відчути варто не просто читати і розвивати свої знання про Львів, а завітати до гостинного і гордого міста Лева.
Бо де ще так файно є людям, як ту,
Тільку ві Львові.
... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 981 | Додав: inkvizutor | Дата: 06.05.2011 | Коментарі (2)

Вгадай борця: шкарпетки
Сьогодні працюємо в рухливому режимі: після вечірки та співів якось нічим не всидиш на місці ;) Тому швиденьким підтюпцем біжимо нагадувати собі це чудове божевілля...)) Наше борченя-героя під пахву - і побігли))

   Щоби витримати усю ніченьку темную на ногах і ше й веселитися, як Бог приказав і борці навчили ;), треба гарненько поїсти перед початком. Наше борцятко швиденько розігріває собі домашню піцу, виймає з холодильника печінковий торт і ласує улюбленощами своїми :) А збиратимемось дружньо на природу, то вже знаємо, хто фірмово нам приготує запечену картоплю з салом ;)
   Поїли, вскочили у штани, напастували мешти, скинули блакитні тапочки, в кишеню телефон (без іншого можна обійтись :)) і гайда показувати квиточок на вході ;)) А там сміливо оглядати козаків у вишиванці і шукати, аби був "впевнений у собі, дуже рідко пив, не курив, займався спортом (можна не професійно), розумний, охайний, з хорошим почуттям гумору, добрий, наполегливий і цілеспрямований, ніколи не вдарив жінку, любив дітей і тварин, вмів заробляти гроші, гарно співав і грав на гітарі (бажано), любив мене більше всіх на світі, романтичний, впливовий, не вживав "поганих" слів, середнього зросту, стрункий, красивий, вірний, не ревнивий і щоб я поруч з ним почувала себе, як за кам'яною стіною!!!" ;)
   От з таким можна і під "Висить ябко", і під "Спи собі сама" завмерти в обіймах і слухати шум пульсуючої крові в голові... Ніби навколо нікого нема... А там рукою подати в майбутнє - ніби кадр із фільму "Як спекатися хлопця за 10 днів"  - в улюбленій піцерії в центрі "Ель Греко" з маленьким собачкою на руках влітку на терасі або на початку зими розповідати коханому про першу симпатію ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 971 | Додав: myrchatko | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (10)


755-ий День міста ;)
755 років... глибока старість=) але Львів у свої 755 молодий душею :-) Молодий нашими юними серцями, нашим шаленством і нашою любов'ю:) Ось що пропонує він нам в у свій святочний день:

7 травня (субота)

Проспект Свободи
11.00 – Міська святкова хода.
Святковий концерт,театралізовані дійства, ярмарок давніх ремесел, відтворення подій різних епох з історії Львова

Площа Ринок
11.45 – Урочиста сесія. Нагородження відзнаками почесних львів’ян, підняття прапора над Ратушею
14.00 – «Легенди давнього Львова» та проект ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1432 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (11)

 
Голосове введення тексту в Chrome

У новій версії браузера реалізована можливість голосового введення тексту за допомогою HTML.

    Компанія Google випустила стабільну збірку браузера Chrome 11. Про це компанія повідомила в своєму блозі. Завантажити останню версію браузера можна на сторінці Chrome на сайті Google.
   У новій версії браузера реалізована можливість голосового введення тексту за допомогою HTML. Перше застосування ця функція знайшла в сервісі перекладу Google Translate.
    Замість того щоб набирати потрібну для перекладу 
  слово або фразу на клавіатурі, користувачі Chrome 11 тепер можуть вимовити їх у мікрофон. Google Translate розпізнає слова і переведе їх на обрану користувачем мову. Поки перекладач розуміє тільки ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1615 | Додав: KypIDon | Дата: 04.05.2011 | Коментарі (8)

Вбито Усаму бен Ладена

1 травня Президент США Барак Обама повідомив про вбивство глави "Аль-Каїди" Бен Ладена спецпідрозділами США в Пакистані.

   Під час спецоперації в пакистанському місті Абботтабад був знищений глава терористичної організації "Аль-каїда" Усама бен Ладен пострілом у голову. З цією заявою в телевізійному ефірі ввечері у неділю, 1 травня, виступив президент США Барак Обама. 

  Після появи новини про вбивство бен Ладена під резиденцією президента США у Вашингтоні зібрався багаточисельний стихійний мітинг на підтримку дій властей. Всі основні американські телеканали почали екстренні багатогодинні марафони з нагоди знищення ворога № 1 Америки. ... Читати далі »
Категорія: Політика і економіка | Переглядів: 1347 | Додав: myrchatko | Дата: 03.05.2011 | Коментарі (8)

У Римі відбулася беатифікація Івана Павла II

1 травня, в недільний день Божественного милосердя, у Римі відбулася церемонія беатифікації Папи Римського Івана Павла II.

   29 квітня труну з мощами Папи Римського Івана Павла II витягли зі склепу святого Петра. Після церемонії труна була перенесена до базиліки Святого Петра неподалік від скульптури Мікеланджело "Оплакування Христа" ("Пьєта") та покладена перед головним престолом для вшанування вірними. Опісля, ймовірно, 2 травня ввечері, вона буде встановлена в каплиці Святого Севастіяна. Кам`яну плиту, що закривала захоронення понтифіка в склепі, буде відправлено до Кракова. Її виставлять в новій церкві, присвяченій Іоанну Павлу II, який народився в Польщі. 

   Понтифік помер у 2005 році. Він очолював Римсько-католицьку церкву впродовж 26 років. Приводом для приєднання Папи ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1180 | Додав: myrchatko | Дата: 02.05.2011 | Коментарі (2)

Герої України: ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС
Цього разу розповім про кількох людей, які отримали звання героя України за вчинений подвиг. Вони виконували свої обов'язки, діяли швидко і злагоджено, бо знали про реальну загрозу, усвідомлювали, що буде потім, і розуміли, що ризикують найдорожчим - своїм життям.

     У 2006 р. з нагоди 20-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС вийшли 5 президентських указів про нагородження званням героя України за "геройський подвиг в ім'я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, виявлені у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС". Орден "Золоту Зірку" посмертно отримали заступник начальника електричного цеху  ЧАЕС Олександр Лелеченко, якому тоді було 47 років; два командири відділень пожежної частини по охороні м. Прип'яті: 25-річний Василь Ігнатенко та ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 8936 | Додав: Лілейка | Дата: 30.04.2011 | Коментарі (5)

Вуличні співи нового сезону 

Після довгої зими, Великоднього посту та насичених Великодніх свят прийшла довочікувана п’ятниця. Та п’ятниця, 29 квітня, яка відкрила новий сезон "Вуличних співів”. День,  якого чекали всі, хто бодай раз був на "Вуличних співах” організованих ЛОГО Борець.

    Стрілка мого годинника показує 18:30, я з дивним неспокоєм в душі (можливо через  те, що це перші співи 2011 року, можливо цьому є інша причина), з пісенниками в правій руці і карематом і лівій - поспішаю на Площу Ринок до статуї Нептуна, де вже зібралась невелика групка молодих людей готових своїм дзвінким співом наповнити площу, оточену зі всіх сторін високими, древніми будинками, які вкотре стануть свідками нашого дійства.
   Коли ми зручно вмостились, зазвучали перші звуки нашої гітари, і ми дружньо заспівали пісню «Ми йдем вперід», а далі пішло - поїхало: спершу співали веселих для розігріву, а потім,  що душа забажає. Найбільш популярні, як завжди, для наших співунів стали пісні ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1097 | Додав: Егдшз | Дата: 30.04.2011 | Коментарі (3)

Українська вечірка вСІМ!
28 квітня, клуб "Picasso"

    Уже всьоме! Так уже всьоме відбулась українська вечірка! Всьоме тремтіла підлога під ударами підборів під гучну українську музику, всьоме рябіло в очах від розмаїття вишиванок у нічному клубі. Хоча для когось це було вперше, для когось вдруге, для когось вп’яте, а хтось відвідав усі сім! Магічне число сім. Та магія тут не тільки у цифрі. Магія вчувалась і у вишиванках, у тих кольорових візерунках на білих сорочках, магія в музиці, такій знайомій і близькій, рідній. В повітрі було щось таке, що гуртувало, не можливо було залишитися одним, тебе затягувало у танок. Може це та сама атмосфера магії, атмосфера хорошого настрою, позитивні заряди, що спалахували іскрами в повітрі. Було весело! Було драйвово! Думаю, тут зі мною погодяться всі! Ще тільки заходиш в зал, як вже відчуваєш, що сьогодні тут буде ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1306 | Додав: friend | Дата: 30.04.2011 | Коментарі (7)

Як ми собі гаївки водили)
26 квітня...15:00...блукаю парком з передчуттям чогось грандіозного)
 Мимовільно шукаю очима людей у вишиванках, щоб заспокоїти себе)
 Оу...скільки ж тут дітвори і молоді) Велика забава гряде!


    Сонечко розійшлося не на жарт, пташки виспівували свої чарівні мелодії, а ми-борці, почали збиратися в центрі парку, біля великої писанки, яка стала символом цьогорічного Великодня) Гаївки відбувались у два етапи: з 15.00 до 17.00 проводились забави для маленьких діточок і молодших школярів, а о 17.00 до гри приступили старші школярі і студенти. Зібралося близько 100 молодих людей і дітей, які водили "Подоляночку", "Соловейка", бавилися "ременя", "слона", "пінгвіна", будували ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1024 | Додав: Lavazzza | Дата: 30.04.2011 | Коментарі (9)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024