Четвер, 02.05.2024, 07:20

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Боротьба зі своїми шкідливими звичками – наймарніша зі звичок, а боротьба із чужими – до того ж ще й найшкідливіша.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 16 » Діагноз: Інтернет-залежність

01:00
Діагноз: Інтернет-залежність
Діагноз: Інтернет-залежність
Термін "залежність" (addiction) було запозичено з лексикону психіатрів для полегшення розуміння проблеми Інтернету.

   Симптоми такі: вкрай несамостійність користувача, невміння відмовити, сказати "ні" (те, що називають "слабкою волею"), вразливість критикою або несхваленням, небажання брати на себе відповідальність і ухвалювати рішення, як наслідок, сильна залежність від поважних людей. Усе це характеризує пасивну життєву позицію, коли людина відмовляється першою контактувати з оточуючими та самостійно ухвалювати рішення.
   Крім того, для залежного типу особистості властиві страх самотності й бажання його уникати, частою буває соціальна дезадаптація (непристосованість), яка характеризується вузьким колом спілкування (можливе спілкування з людьми, але дуже поверхневе), невмінням висловити думку, поділитися своїми переживаннями з оточуючими, невмінням спланувати свій час. Ці люди часто відмовляються від раніше намічених цілей і, як наслідок, впадають у депресію. Тож завдяки спілкуванню в Інтернеті особи, які схильні до залежностей, компенсують свої потреби в спілкуванні та перебувають у стані захищеності.
    Фізична шкода здоров’ю від Інтернет-залежності не настільки є очевидною, як, наприклад, цироз печінки при алкоголізмі або висока вірогідність удару, використовуючи кокаїн. Ризик для здоров’я під час використання Інтернету є мінімальним, але помітним. Зазвичай ці залежні особи намагаються користуватися Інтернетом будь-де за найменшої можливості, а окремі сеанси можуть сягати п’ятнадцяти годин.
    У 1999 році лікар Янг презентувала модель розвитку Інтернет-залежності, в якій головні ролі відіграють доступність, контроль та збудження. Відповідно до цієї моделі, потяг до Інтернету розвивається завдяки трьом головним чинникам:
а. Доступність інформації, інтерактивних зон і порнографічних зображень;
б. Персональний контроль і анонімність інформації, що передається;
в. Внутрішні почуття, які на підсвідомому рівні встановлюють більший рівень довіри до спілкування в он-лайні.
    Важливо зрозуміти, що залежність - це порушення, коли людина вже не належить собі повністю. Розуміння, підтримка і емоційний контакт із залежною людиною потрібні для того, щоб йому допомогти.
   Головний принцип лікування залежності - заміщення. Святе місце порожнім не буває. Не можна руйнувати старий будинок, не побудувавши заздалегідь новий. Подолання залежності полягає в побудові нової системи самоусвідомлення людиною, в якій вона навчається наново взаємодіяти з навколишнім світом. Під час цього процесу дуже важливою є підтримка і допомога рідних.
   У Китаї підлітків, які страждають від інтернет-залежності, лікують електрошоком. Лікарі вважають, що надмірне захоплення віртуальним світом нерідко призводить до проблем в реальному житті. За опублікованими на початку листопада даними пекінського управління суспільної безпеки, 76% злочинів серед підлітків в тому або іншому ступені мотивовані пристрастю до онлайн-ігор.

Підтримуйте здоровий спосіб життя, не піддавайтесь експлуатації інтернетом!
Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1829 | Додав: lvivanka | Теги: цікаво знати | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 5
5 Ir4uk  
0
фото точно бомбове !!!!!!

4 гуцулка_Ксеня  
0
фото - бомба!!! biggrin biggrin

3 Ir4uk  
0
ум спілкування...хе...

2 lvivanka  
0
це ще не діагноз, але вже й не застереження... fear

1 гуцулка_Ксеня  
0
це, типу, застереження для всіх нас blink
чи, може, вже діагноз? dry

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024