Вам потрібно:
300 г готового
листкового тіста
800 г яблук
50 г родзинок
50 г вершкового масла
90 г цукрового піску (4,5 ст. ложки з невеликою гіркою)
2 яйця
1 пакетик ванільного цукру
200 г 20% вершків
1/2 ч. ложки кориці
Спосіб приготування:
1. Розморозьте тісто.
2. Нагрійте духовку до 200°С.
3. Очистіть яблука, виріжте з них серцевини і наріжте м’якоть часточками.
4. Розігрійте вершкове масло на сковороді і підрум’яньте яблука.
5. Додайте 40 г цукру і тушкуйте яблука 5 хвилин.
6. Вимийте родзинки
7. Яйця збийте з ванільним цукром і 30 г цукрового піску.
8. Потроху додайте вершки і добре перемішайте.
9. Роз’ємну форму діаметром 24 см вистеліть папером для випікання.
10. Тісто злегка розкачайте і викладіть у форму. Зробіть бортик з
тіста.
11. Тісто на дні поколіть виделкою, щоб воно не вигиналося при
випіканні.
12. Яблука, що охололи, покладіть на тісто і посипте родзинками.
13. Залийте яєчний-вершковою сумішшю і випікайте 40 хвилин.
14. За бажанням змішайте цукровий пісок з корицею і посипте пиріг, що
охолов.
Розраховано на 8 порцій.
СМАЧНОГО!!!