Четвер, 02.05.2024, 02:56

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Безсила з наклепом боротися доброчесність.

 Жан Батист Мольєр
Чат
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 19 » Кімнатні рослини, що приносять кохання

16:49
Кімнатні рослини, що приносять кохання
Кімнатні рослини, що приносять кохання
Окремі види кімнатних рослин можуть впливати на людину, на її дім, сприяючи вирішенню або окремі проблеми родинних відносин, і навіть кохання.

   У східній культурі є ряд положень, які пов’язують кімнатні рослини і сфери людської діяльності та її життя в цілому.

   Антуріум вважається рослиною вогню, уособленням чоловічої сили та гармонії інтимних відносин у родині. Але не варто мати цю квітку в домі чоловікам, схильним до полігамних відносин або надлишкового самолюбства, знервованості. Ця рослина краще зростає на теплих світлих вікнах, але не витримує прямих сонячних променів; температурний режим +20-25 С, узимку має бути не нижче + 18 С; в період його активного росту (весна-осінь) необхідним є рясний полив та обприскування. 

    Гіпеаструм – ця рослина, як і інші цибулинні, має виражений сезонний цикл розвитку. В грудні-лютому його бурхливе, яскраве і ефектне, але нетривале квітування супроводжується енергетичним сплеском. Це може викликати в житті людини дивні події в сфері романтичних стосунків, навіть авантюристичного характеру. Особливе значення має ця квітка для неодружених чоловіків. Після квітування рослина починає накопичувати енергію, а тому бажано її розмістити далі від місць, де людина відпочиває, особливо спить, тому що під час сну людина легко віддає енергію. Для вирощування цієї рослини слід знати, що вона світлолюбна, краще росте на південних вікнах, температурні режими +15-18 С; пересаджують рослину через місяць після квітування в поживний нейтральний грунт та невеликі горщики (в дуже просторих горщиках рослина слабо квітує).

    Орхідеї – це найдивовижніші рослини, квітки яких нагадують метеликів. Їх вважають божественними рослинами, енергетика яких допомагає людині у всіх її життєвих намірах. Орхідеї пробуджують у душі людини благородство, а велика їх позитивна енергетика сприяє фінансовому успіху, духовному просвітленню, родинному благополуччю. Щоб мати ці красиві і вишукані квіти, необхідно не тільки їх придбати, але й знати секрети їх вирощування. Всі орхідеї потребують яскравого освітлення, помірного поливу, цілорічної високої температури (не нижче +20 С) та високої вологості повітря. Їх висаджують у м’який грунт або субстрат з кори дерев, поливають теплою м’якою водою. Вишукані орхідеї приносять в дім елемент дива, вони прекрасно поєднуються в різних інтер’єрах – від класичних до ультрасучасних – і є предметом уваги гостей та відвідувачів. Квітки тримаються на рослинах досить довго, навіть до кількох місяців, у залежності від виду.

   Узумбарська фіалка (сенполія) – це одна з красивоквітучих кімнатних рослин, жіноче начало в домі. Фіалки спроможні надавати емоційних якостей шлюбу, підтримувати його романтичність, повертати хороший настрій та посилювати енергетику дому. Секрети успіху вирощування сенполій полягають у тому, що це світлолюбна культура, яка потребує притінення від прямих сонячних променів,  оптимальна температура +18-20 С; полив помірний – у піддон теплою водою. При гарному догляді фіалка може квітнути практично цілий рік. Сенполія в домі створює відчуття справжнього домашнього затишку. Її можна на нетривалий період прибирати з вікна, використовуючи для інтер’єру їдальні, гостьової кімнати або спальні.

Хризантема в окремих східних народів вважалася традиційно дівочою квіткою. Її рясне квітування в домі сприяє успішному заміжжю, підтримує здоров’я, вдачу молодої жінки та відкриває перед нею нові життєві перспективи. Жовті хризантеми сприяють грошовим успіхам, вони є символом майбутньої стабільності. При вирощуванні вдома кімнатних карликових хризантем слід враховувати, що вони полюбляють прохолодні приміщення з температурою + 10-15 С. Вони є рослинами світлолюбними, короткого дня, тому їх потрібно періодично притіняти від прямих сонячних променів. Молоді рослини щорічно пересаджують, в цілому хризантеми невибагливі до ґрунтів, але грунти повинні бути нейтральними.

Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2400 | Додав: lvivanka | Теги: цікаво знати | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 6
6 lvivanka  
0
а чому в мене картинка пропадає? sad cry

5 lvivanka  
0
беру на замітку wink

4 Povstanec  
0
Галя, порада:

працюй з курсивом і додавай тексту жирності, також кольори інколи тощо.
тоді стаття і гарніше виглядатиме і важливі речі кидатимуться в очі.


3 myrchatko  
0
хоч не кажи, Таню smile

2 micada  
0
цікаво...цікаво...і собі требе щось завести...=)))

1 myrchatko  
0
дуже цікава і корисна wink стаття)))
дякуємо, Галюсю, за твою гарну роботу і повсякчасні хороші поради та цікавинки!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024