Четвер, 02.05.2024, 14:58

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Борець - це велика сім'я.

 Севастіян Вонс
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Липень » 3 » Нові і маловідомі види спорту (част. 1)

15:45
Нові і маловідомі види спорту (част. 1)
Нові і маловідомі види спорту (част. 1)
Від сьогодні я починаю нову рубрику, в якій розповідатиму про такі види спорту, які в Україні малопоширені або тільки набувають популярності. Тож, думаю, вам цікаво буде дізнатись про щось нове і, можливо, якийсь з них стане вашим захопленням.

     Оскільки футбольна тема зараз у всіх на устах, тому було б доцільно почати з неї. Зазвичай у великий футбол грають одним м'ячем, але ви ніколи не уявляли, щоби було б, якби футболісти грали двома м'ячами? Думаю, динамічність і видовищність, як мінімум, зросла б в декілька разів, що й демонструє такий різновид великого футболу як футдаблбол.
     Як пише Вікіпедія, народився він у Україні у 2007 році. І 26 жовтня 2007 року між командою одного з банків «Батьківщина» і командою будівельного інституту «Будмайстер» пройшов перший матч.
      Правила гри такі ж самі, як і в класичному футболі, але з відповідними специфічними змінами:
- на полі є два м'ячі, як правило, синій та жовтий.
- за ходом матчів стежать четверо арбітрів — двоє на кожен м'яч. Прапори асистентів арбітра забарвлені в колір м'ячів, а свистки видають різні звуки, аби гравці і глядачі зрозуміли, який м'яч арбітр має на увазі.
- кількість замін не обмежена.
- офсайди відсутні.
Детальні правила гри:

Припинити матч (два довгі свистки), в разі травмування гравця, може лише суддя.

Помічник судді в полі повинен мати звуковий сигнал (свисток), відмінний від сигналу судді, для того, щоб гравці чули, з яким м'ячем гра зупинена або відновлена.

У випадках, коли обоє м'яча одночасно вводяться в гру, помічник в полі своїм сигналом, дублює початок гри.

Помічник судді в полі контролює гру з іншим м'ячем і самостійно оцінює порушення правил при грі з контрольованим ним м'ячем.

Бічні судді допомагають суддям в полі, знаходячись за бічною лінією.

Бічні помічники судді повинні мати прапорці такого ж розфарбовування як м'ячі, для того, щоб підніманням вверх відповідного прапорця, сигналізувати, в грі з яким м'ячем сталося порушення.

Заміна гравця виробляється лише у тому випадку, коли обоє м'ячів поза грою.

Кількість замін обмежується меншим заявочним списком суперників.

Початковий удар – це спосіб початку або відновлення гри на початку кожного подальшого тайму.

М'яч, забитий суперникові безпосередньо з початкового удару, зараховується.

На початку матчу і всіх подальших таймів воротарі обох команд вводять м'ячі в гру ударом з кута площини воріт. У цей момент кожна команда знаходиться на своїй половині поля.

Після забитого гола:

* команда, що пропустила гол, починає гру з центру поля, суддя, який контролює м'яч, бере його в руки і йде в центр поля і там чекає, поки другий м'яч покине межі поля, без призначення кутового удару, або попаде в руки до воротаря або виявиться у воротах.

* якщо м'ячі одночасно забиті в різні ворота, то гру починають воротарі як на початку матчу, але з 11-метрової відмітки.

* у разі, коли один м'яч потрапляє у ворота то, гра з цим м'ячем припиняється доти, поки другий м'яч не покине межі поля, без призначення кутового удару, або не попаде у ворота, або не опиниться біля одного з воротарів.

* якщо другий м'яч попав в ті ж ворота, то обоє м'яча вводяться в гру одночасно командою що пропустила голи, при цьому один м'яч вводиться в гру в центрі поля, а інший вводиться в гру воротарем з 11-метрової відмітки.

* якщо другий м'яч потрапляє за бічну лінію, то перший м'яч вводить в гру, команда, що пропустила гол, в центрі поля, а другий м'яч вкидається одночасно із-за бічній лінії в центрі поля командою суперника, що упустив м'яч за бічну лінію.

* якщо другий м'яч виходить за лінію воріт, без призначення кутового удару або потрапляє до рук до воротаря, то він вводиться в гру одночасно з першим м'ячем.

* якщо другий м'яч виходить за лінію воріт, з призначенням кутового удару, то з цим м'ячем гра не закінчена, спочатку пробивається кутовий удар, а потім поновлюється матч.

* у всіх випадках відновлення матчу, після забитого гола, команди знаходяться на своїй половині поля.В разі призначення 11-метрового удару, суддя не зупиняє матч, поки другий м'яч не покине межі поля, без призначення кутового удару або не опиниться біля воротаря або у воротях.

Якщо в грі з другим м'ячем теж призначений 11-метровий удар, то вони пробиваються по черзі. В разі призначення штрафного удару, гра з цим м'ячем припиняється доти, поки другий м'яч знаходиться в грі.


Вводиться другий м'яч в гру разом з першим (штрафним) м'ячем у випадку:

* якщо другий м'яч вийшов за бічні лінії;

* якщо другий м'яч вийшов за лінію воріт команди що виробляє штрафний удар;

* якщо другий м'яч вийшов на кутовій біля будь-яких воріт;

* якщо другий м'яч попав в руки до воротаря команди що виробляє штрафний удар;

* якщо з другим м'ячем призначений штрафний удар в будь-яку сторону.

Якщо ж другий м'яч вирушає за лінію воріт оштрафованої команди або потрапляє до рук до її воротаря або потрапляє в будь-які ворота, гра з другим м'ячем припиняється.

Пробивається штрафний удар, а потім вже, залежно від того куди вийшов або попав м'яч, обоє м'яча вводяться в гру одночасно, якщо лише м'яч не пішов на кутовий удар біля воріт оштрафованої команди.

Якщо пішов на кутовий, то пробивається кутовий удар, а потім обоє м'ячі вводяться в гру одночасно.

В разі призначення вільного удару або спірного м'яча гра з цим м'ячем не зупиняється.

У непередбачуваних ситуаціях рішення по введенню в гру м'ячів залишається за арбітром.

Якщо, один м'яч пішов на кутовий і в проміжку часу до його виконання (свистка судді) і другий м'яч вирушає на кутовий біля тих же воріт, то кутові удари пробиваються одночасно з різних кутів, незалежно від того з якого боку воріт пішли м'ячі.

Якщо один м'яч пішов за лінію воріт і в проміжку часу до введення його в гру (свистка судді) другий м'яч теж вирушає за лінію тих же воріт, то обоє м'яча вводяться одночасно з кутів площини воріт.
Якщо, один м'яч пішов за лінію воріт, а другий знаходиться в грі, то м'яч вводиться в гру від воріт лише в тому разі коли, команда, що вводить м'яч, володіє другим м'ячем.

Якщо воротар, в процесі гри, зловив один м'яч, а другий знаходиться в грі, то він зобов'язаний протягом 10 секунд, без свистка арбітра, ввести м'яч в гру.

Якщо воротар, в процесі гри, зловив два м'ячі одночасно, то він зобов'язаний ввести їх в гру протягом 20 секунд, по черзі.

Час введення м'яча в гру завжди обмежується 10-у секундами після свистка арбітра. В разі порушення цього правила м'яч передається суперникові.

М'яч вводиться в гру вкиданням із-за найближчої бічної лінії, по перпендикуляру з місця порушення правил.


     Хоча, на перший погляд, здається, що це все не серйозно і на полі буде творитись повний хаос, все ж існують прихильники такого незвичайного футболу. В Україні навіть створена відповідна асоціація, яка проводить місцеві чемпіонати і популяризує цей вид спорту.

Взято трохи звідси
Опублікувати
Категорія: Спорт | Переглядів: 2010 | Додав: Versus | Теги: Спорт, цікаво знати | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 4
4 Maestro_Dirk  
0
Чув вже про цю гру трохи давніше. Але це мені нагадує ті ігри, знаєте, з футуристичних фільмів smile

3 myrchatko  
0
О, я за відсутність офсайдів happy
ніколи не могла їх гаразд визначити)

2 Лілейка  
0
О, я б теж глянула матч із футдаблболу. Правда, не грала б точно, бо й так м'яча боюся biggrin

1 lvivanka  
0
цікаво було б подивитись на такий футдабилбол happy

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024