Четвер, 18.04.2024, 21:47

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

"Іван Франко - це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості".

 Максим Рильський
Чат
Статистика
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » Наш форум » Просто потриндіти » Кулінарні рецепти (Тут всі бажаючі можуть обмінюватись власними рецептами)
Кулінарні рецепти
НескоренийДата: Вівторок, 22.06.2010, 00:54 | Повідомлення # 1
Зевс
Група: Заблоковані
Повідомлень: 256
Створив цю тему, щоб не перетворювати головну сторінку сайту на кулінарну книгу. biggrin

Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ! (Василь Симоненко)
 
PovstanecДата: Субота, 18.09.2010, 19:14 | Повідомлення # 2
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
Дотепник!) І тепер ні на головній, ні тут - нема рецептій... Ех)

Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
lvivankaДата: Вівторок, 21.09.2010, 16:20 | Повідомлення # 3
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
tongue

Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
НескоренийДата: Середа, 22.09.2010, 00:35 | Повідомлення # 4
Зевс
Група: Заблоковані
Повідомлень: 256
Quote (Povstanec)
Дотепник!) І тепер ні на головній, ні тут - нема рецептій... Ех)

Просто сайт перетворювався на книгу рецептів!


Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ! (Василь Симоненко)
 
myrchatkoДата: Середа, 22.09.2010, 12:51 | Повідомлення # 5
Генеральний писар
Група: Правління
Повідомлень: 290
Репутація: 48
в межах теми спала на думку думка ділитися думками :)))), хто шо любить їсти і шо готувати (любить/вміє)! smile

я люблю гречку з тушкованим азу))))) (вроді так biggrin ) і взагалі різновиди готування м'ясних страв)
+ каву без молока і цукру)

готую ше нормальний борщ))))


Поки живий, я хочу справді жити, А боротьби життя мені не страх/
Іван Франко
 
НескоренийДата: Середа, 22.09.2010, 21:56 | Повідомлення # 6
Зевс
Група: Заблоковані
Повідомлень: 256
Quote (myrchatko)
з тушкованим азу

то шось типу антилопи гну?


Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ! (Василь Симоненко)
 
гуцулка_КсеняДата: Середа, 22.09.2010, 22:01 | Повідомлення # 7
Кошовий отаман
Група: Правління
Повідомлень: 188
Репутація: 37
Quote (Нескорений)
то шось типу антилопи гну?

ахахаха ой не можу smile smile biggrin


Україна - це тут. Люби її або збирай манатки!
 
lvivankaДата: Середа, 22.09.2010, 22:14 | Повідомлення # 8
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
і я люблю каву без цукру, а ещо люблю різні види сирів ( правда, з цвіллю, мабуть, ніколи не попробую...не можу себе пересилити), а ще люблю вина (не чорнила)) wine happy

Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
myrchatkoДата: Середа, 22.09.2010, 22:25 | Повідомлення # 9
Генеральний писар
Група: Правління
Повідомлень: 290
Репутація: 48
Quote (Нескорений)
то шось типу антилопи гну?

ага)))))

Quote (lvivanka)
а ещо люблю різні види сирів ( правда, з цвіллю, мабуть, ніколи не попробую...не можу себе пересилити)

кажуть, шо смачно!)))))


Поки живий, я хочу справді жити, А боротьби життя мені не страх/
Іван Франко
 
lvivankaДата: Четвер, 23.09.2010, 23:26 | Повідомлення # 10
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
а хто пробував таку страву "Люля кебаб"? Яка вона на смак і що собою являє?

Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
Law_AxiserДата: П`ятниця, 24.09.2010, 03:08 | Повідомлення # 11
Козак
Група: Борці
Повідомлень: 31
Репутація: 8
Макарони з молоком - це сила!!!!!!!!
Можу відкрити секрет приготування за дуже велику ціну)))))))))))
 
ЛілейкаДата: П`ятниця, 24.09.2010, 22:10 | Повідомлення # 12
Полковник
Група: Борці
Повідомлень: 107
Репутація: 28
Law_Axiser, як добре, що я теж знаю той секрет приготування, зекономила;)
lvivanka, такої штуки ніколи не їла, певно фастфуд, краще тоді макарони з молоком!
Я можу й безкоштовно розповісти рецепт приготування:)
 
lvivankaДата: П`ятниця, 24.09.2010, 22:24 | Повідомлення # 13
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
шкода Law_Axiser, він міг навар отримати dollar roll

Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
PovstanecДата: Субота, 23.10.2010, 15:40 | Повідомлення # 14
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
Хто мені дасть рецепт якої смачної і оригінальної страви?)))

хочу приготувати щось, навчитися!)


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
RomanДата: Субота, 23.10.2010, 15:41 | Повідомлення # 15
Генеральний писар
Група: Борці
Повідомлень: 246
Репутація: 16
Quote (Povstanec)
рецепт якої смачної і оригінальної страви

приготуй собі омлет)
дешево і сердито)
заодно й оригінально biggrin biggrin biggrin biggrin


Коли не знаєш, що казати, кажи, що знаєш!
 
PovstanecДата: Субота, 23.10.2010, 16:02 | Повідомлення # 16
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
Quote (Roman)

приготуй собі омлет)
дешево і сердито)
заодно й оригінально biggrin biggrin biggrin biggrin

а хтось нормальний в цю тему заходить? :):):):)


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
lvivankaДата: Субота, 23.10.2010, 23:53 | Повідомлення # 17
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
Quote (Povstanec)
а хтось нормальний в цю тему заходить? :):):):)

сюди заходять лише голодні cool


Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
ЕгдшзДата: Неділя, 24.10.2010, 00:00 | Повідомлення # 18
Курінний отаман
Група: Борці
Повідомлень: 60
Репутація: 33
Я трохи вмію готувати... можу щось порадити..

Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі.
В. Еллан
 
PovstanecДата: Неділя, 24.10.2010, 00:14 | Повідомлення # 19
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
Quote (Егдшз)
Я трохи вмію готувати... можу щось порадити..

я уважно слухаю! smile

Quote (Егдшз)
сюди заходять лише голодні cool

голодна Галино, порадь щось, ну ти ж шеф-кухар Борця!)
голова хочеш щось навчитися готувати смачне - хелп Вашому голові!)


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
lvivankaДата: Неділя, 24.10.2010, 00:21 | Повідомлення # 20
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
Пане Голово, що ваша душенька бажає? Перше, друге, десерт чи компот?))
попереджаю, з мнЄсом я не дружу... wink


Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
PovstanecДата: Неділя, 24.10.2010, 00:26 | Повідомлення # 21
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
Quote (lvivanka)
друге, десерт

ото, мабуть, найбільше цікавить!)
але щось справді таке круте, щось типу Рататуй! wink


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
ДіЦиНкАДата: Неділя, 24.10.2010, 00:43 | Повідомлення # 22
Джура
Група: Друзі
Повідомлень: 9
Репутація: 15
Povstanec, приготування цього десерту займе трішки часу,але результат цього вартий=) Сам процес приготування є дууужжее веселим =) Надіюсь, що тобі сподобається=)
"Шоколадні сердечка з вершковим мусом" (назва залежить від форми виробу)

Тобі знадобиться:
100 г гіркого шоколаду
100 г білого шоколаду
100 мл вершків жирністю 35%
1,5-2 ч. ложки розчинної кави

Спосіб приготування:
1.З щільного паперу зроби трафарет у формі сердечка шириною близько 10 см (фантазія у тебе є,тому з формою можеш пофантазувати).
2.На листі пергаменту робиш 8 однакових сердечок.
3.Розламай плитку гіркого шоколаду на невеликі шматочки і поклади в металеву миску.
4.Постав миску на каструлю з киплячою водою і розтопи шоколад.
5.Невеликим пензликом замалюй намальовані сердечка розтопленим шоколадом.
6.Залиш на 10 хвилин, потім нанеси другий шар. Якщо шари лягають дуже тонко, зроби ще декілька шарів так, щоб краї сердечок були щільними. Тоді при знятті вони не ламатимуться. Дай застигнути. Акуратно зніми сердечка, підгинаючи папір. Поклади сердечка в холодильник.
7.Білий шоколад натри на тертці.
8.Додай в вершки розчинну каву, перемішай.
9.Перелий вершки з кавою в каструльку і доведи до кипіння.
10.Додай до вершків білий шоколад і розмішай.
11.Перелий вершково-шоколадну суміш в миску, дай охолонути і збий віночком в пишну масу. На початку збивання крем буде коричневим, а до кінця збивання він побіліє.
12.Переклади отриманий мус в кондитерський мішок з гладкою насадкою.
13.На кожне з 6 сердечок видуси крем невеликими кульками. Якщо кондитерського мішечка немає, викладай крем кавовою ложечкою так, щоб вийшли кульки.
14.З сердечок з кульками склади дві «пірамідки», накрий сердечками, що залишилися, і постав в холодильник не менше, ніж на 6 годин.

Смачного! =)


В необхідності – єдність, в сумніві – свобода, в усьому – любов...
 
PovstanecДата: Неділя, 24.10.2010, 00:54 | Повідомлення # 23
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
ДіЦиНкА, ооо, дякую!) Треба буде спробувати! wink

а гіркий шоколад - то типу можна звичайний особливий чи гіркий десь продається окремо?


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
lvivankaДата: Неділя, 24.10.2010, 01:03 | Повідомлення # 24
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
хм...колись моя бабуся готувала смачну штуку, постараюсь пояснити детально))
То такий собі пиріг до бульйону чи якоїсь першої страви. Ззовні закрите повністю тістом, а в середині начинка.
І так, спочатку потрібно приготувати дріжджове тісто: дріжджі розтерти із 2 столовими ложками цукру, додати стакан теплого молока (саме теплого!!! після гарячого дріжджам амінь буде) вимішати, додати муки стільки, скільки знадобиться для отримання туговатої маси тіста + 2 іічка)). Поставити тісто у тепле місце (зазвичай використовую подушку і рушники) воно має збільшитись у масі приблизно в 3 рази. Тоді берете шмат того тіста підмішуєте мукою, пластуєте скалкою, і викладаєте на змащене жиром деко. Тепер переходимо до начинки. Тут нам знадобиться варена гречка, варена картопля потовчена (пюре), смажена цибуля і смажена морква. Ці інгридієнти перемішуємо і викладаємо на тісто, в деко, злегка припресовуємо, тобто, ущільнюємо начинку. Поверх накриваємо другим шаром тіста, акуратно притискаємо його по краях дека, + тісто зверху змащуємо яйцем, при чому це можна робити періодично протягом випікання. Ставимо у духовку при 200 - 225 градусах С.
Вусе...


Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
PovstanecДата: Неділя, 24.10.2010, 01:10 | Повідомлення # 25
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
Quote (lvivanka)
теплого молока

а якщо холодне?

дякую


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
lvivankaДата: Неділя, 24.10.2010, 01:22 | Повідомлення # 26
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
Quote (Povstanec)
а якщо холодне?

тоді тісто не набухатиме, і ніц не вийде...
Тут вся справа в дріжджах, для них оптимальна температура 30 градусів С +- 5 градусів, то є норма


Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
RomanДата: Неділя, 24.10.2010, 10:55 | Повідомлення # 27
Генеральний писар
Група: Борці
Повідомлень: 246
Репутація: 16
Quote (Povstanec)
а хтось нормальний в цю тему заходить

то виходить що я божевільний crazy crazy crazy


Коли не знаєш, що казати, кажи, що знаєш!
 
ЕгдшзДата: Неділя, 24.10.2010, 15:43 | Повідомлення # 28
Курінний отаман
Група: Борці
Повідомлень: 60
Репутація: 33
Povstanec, я вже кілька раз готувала плов з курки.... для нього потрібно десь так грам 300 курячого філе, 2 середні моркви, 1- 2 цибульки 400 грам рису, спеції...філе потрібно порізати на невеликі кубики, посипати сіллю і перцем і обмажити на олій після чого залити водою так, щоб рідина доходила до рівня шматків... тушкувати в закритому посуді від 20 до 40 хв, ...поки м*ясо тушкується, на сковорідці підсмажити цибульку, а тоді додати до неї натерту на грубій терці моркву і смажити з цибулькою приблизно 5 хв.. можна додоти ще 2 столові ложки томатної пасти( це вже, хто як любить)... коли м*ясо вже протушкувалось, додоти до нього підсмажену моркву і цибульку, налити води так, щоб її кількість була більшою від кількості рису в 2 - 2, 5 рази .... даємо скипіти і на смак, заправляємо сіллю, після чого засипаємо промитий рис, накрити посуд кришкою і варимо на слабкому вогні, поки рис повністю не набухне... під час готування перемішувати плов не потрібно...
Смачного! smile


Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі.
В. Еллан
 
lvivankaДата: Неділя, 24.10.2010, 15:45 | Повідомлення # 29
Генеральний писар
Група: Модератори
Повідомлень: 277
Репутація: 44
Юххуввввв, штат кулінарів поповнюється biggrin

Я не хочу нудно скніти:
Не боротись, то й не жити!
 
PovstanecДата: Неділя, 31.10.2010, 21:00 | Повідомлення # 30
Генеральний суддя
Група: Адміни
Повідомлень: 692
Репутація: -666
у суботу я "кулінарив" і "накулінарив" Млинці з пікантною сирною начинкою!)

Усе звісно почалося з Арсену і купівлею продуктів, власне, потрібно яких (робив на дві порції):
300 мл молочка
300 мл водички
360 гр борошна (по ходу може і більше вийти)
60 гр вершкового масла
2 ст. ложки олії
2 яйця + 2 жовтка
2 ч. л. солі
2-4 ст. л. цукру (то вусьо залежить чи солодкими мають вийти млинці)

а також для начинки:
600 гр. сиру (домашнього)
пучок кропу
майонез
часник
майоран
базилік
карі
і так далі) додавайте того всього як си любите)

Отже, вдягнув я фартушок (сміялася з мене мама і братова)) і розпочав процес:
1. збиваємо яйця з цукром і сіллю.
2. додаємо масло і олію.
3. потім частину молока і частину води.
4. потім борошна
5. знову молока і води.

по ходу бачимо чи треба і скільки борошна. густина маси має бути схожої до сметани. тісто для млинців готове - смажити думаю усі уміють (найбільше мені сподобалося їх перевертати, юхууууув))

Начинка - просто усі інгрідієнти змішуємо, не робимо начинку рідкою, густа краща)

Перемащуємо!) Дві порції - це десь 16-20 млинців!)

Смачного! ;)



д.с. купив іще в Арсені кілограм коричневого цукру (по 36 грн.!!! О_о) - для мого наступного кулінарного уроку!)))

Прикріплення: 2977613.jpg (133.7 Kb) · 2828452.jpg (114.1 Kb) · 3547690.jpg (121.6 Kb)


Дякую, Боже, що я не москаль! А ти, москалю, дякуй, що я не Бог! :)
 
Форум » Наш форум » Просто потриндіти » Кулінарні рецепти (Тут всі бажаючі можуть обмінюватись власними рецептами)
  • Сторінка 1 з 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024