Неділя, 12.05.2024, 03:33

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Не треба боротися з втомою! Набагато краще заспокоїтися в її обіймах.

 А. Підводний
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Серпень » 1 » А чому ми сміємось?

16:48
А чому ми сміємось?

А чому ми сміємось?

  Чи бувало так, що ви жартуєте, а люди, що оточують вас, не сміються? А не чи знаєте ви людей, які ніколи не посміхаються, або навпаки, постійно сміються? Річ у тому, що ми сміємося не через якісь механічні процеси у тілі, а виражаючи наші відчуття. Вони можуть бути пов’язані з явним задоволенням або з тим, що у нас легко на душі.

  Коли ми сміємося, то тим самим спонтанно виражаємо наші відчуття, викликані спогадом, уявою, думками або виглядом чогось. Так що ж викликає в нас таку реакцію?
  На це питання дають відповідь психологи - люди, що вивчають людську поведінку. І хоча вони розробили безліч теорій, жодна повністю не пояснює цього явища. Одна з них визначає сміх соціальним актом. Якщо ви наодинці побачите по телевізору що-небудь смішне, то навряд чи голосно сміятиметеся. Але в компанії друзів це може викликати у вас бурхливу реакцію. Або візьмемо інший приклад. Декілька чоловік сидять разом, розповідаючи один одному різні історії. Вони весело сміються. Ви сидите поряд і чуєте, про що вони говорять, але не належите до їх веселої групи. Швидше за все, ви навіть не посміхнетеся.
  Ми всі знаємо у загальних рисах те, що викликає сміх. Чиясь незграбність (наприклад, якщо у людини падає все з рук або вона ковзається, падає) може розвеселити нас. Це можна пояснити тим, що ми відчуваємо у цей момент свою перевагу, яка і приносить нам задоволення. Ось сміх і виражає наші відчуття. Залежно від причини сміх може розрізнятися. Гумор викликає один тип, комічність  - інший, безглуздість  - третій. Сміх може виражати і презирство. Таким чином, сміх - це вираз наших відчуттів, реакція на деякі явища, що оточують нас.

  Та оскільки сміх продовжує життя, то пропоную згадати пісеньку Роллікс " Давай частіше посміхатись" і усміхнутись, посміятись чи розреготатись не над чиєюсь невдачею, а просто так, для гарного настрою!

 

Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 870 | Додав: lvivanka | Теги: цікаво знати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 myrchatko  
0

3 hummy  
0
хіхі...з веселими друзями - маємо дооооооовге життя)

2 Viktoriya  
0

1 Ir4uk  
0
biggrin я вже...хто ще зі мною ???

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024