Вівторок, 03.12.2024, 20:50

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Борітеся - поборете,вам Бог помагає! За вас правда за вас слава і воля святая.

 Тарас Шевченко
Чат
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Посмакуємо?

11:41
Посмакуємо?

Посмакуємо?

  Ось настав сезон смакувати кавунчиками, але чи вміємо ми їх вибирати і чи знаємо, яку користь чи шкоду можемо отримати від такої смакоти?

  Як вибрати кавун?.. Розмір - це найперша ознака кавуна, на яку варто звернути увагу. Справді добрим майже завжди є досить великий кавун. Формула "правильного" кавуна - не менше 5 кг, розміром трохи більший за футбольний м'яч. Краще вибирати кавун зі "шрамами" - коричневими сухими лініями і сіточками на боках: він завжди буде спілим і соковитим. Тільки не плутайте "шрами" з ймовірними ушкодженнями, які кавун одержав під час транспортування. Якщо на кавуні помітний восковий наліт - це майже завжди свідчить про його незрілість. А от якщо ви зітрете пил зі зрілого екземпляра, то на його поверхні з'явиться чіткий сонячний блиск. Треба звертати увагу не на сам хвостик, а на місце його переходу в кавун. Хвостик як шнурок проростає з "п'ятачка". Отож краї цього "п'ятачка" мають бути сухими. Мокрий зелений хвостик - гарантія незрілого кавуна. Якщо ж ніготь протикає кавун так само легко, як зелений огірок, - це означає, що кавун нестиглий.

  Як розпізнати "хімічні" кавуни?.. Кавуни з хімікатами довго не зберігаються і згодом на шкірці з'являються округлі розм'якшені ділянки темнішого кольору. У кавуна, напханого хімією, м'якоть майже завжди червона, а кісточки абсолютно білі. Якщо розтерти м'якоть кавуна в склянці з водою, то у здорової ягоди вода просто помутніє, а у "токсичної" стане червоною чи рожеврю.

  Корисні властивості кавуна:

* підтримує імунітет

* очищує нирки від піску

* покращує колір обличчя

* піднімає настрій

 Смакуйте на здоров'я цю смугасту ягоду!


Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 955 | Додав: lvivanka | Теги: цікаво знати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 гуцулка_Ксеня  
0
корисна інформація) ще би про диню таку ж wink

2 Лілейка  
0
О, нині їла кавунчик! Ням-ням!!! biggrin
Мій тато вміє вибирати, а я тепер знаю ще більше! smile

1 micada  
0
ммм...кавунчики!!! настрій піднімають, ОДНОЗНАЧНО biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024