Понеділок, 29.04.2024, 08:02

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Дон Кіхоту ще пощастило - він мав справу з реальними млинами, а нам все більше доводиться боротися з віртуальним порожнім місцем.

 Стас Янковський
Чат
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Червень » 12 » Як БОРОТИСЯ зі спекою

02:13
Як БОРОТИСЯ зі спекою
Як БОРОТИСЯ зі спекою
Оскільки ми Борці, то ми боремось! З неправдою, злом, несправедливістю і багато-багато іншими речима! :) Але іноді боремся - банально - зі спекою)))

Декілька порад, які допомагають пережити спеку в приміщенні і на вулиці:
1) Коли виходите на вулицю, не одягайте чорні речі (футболки ;)) – чим темніший одяг, тим жаркіше в ньому.
2) Якнайчастіше приймайте душ, причому не прохолодний, а теплий, майже гарячий. Відразу після душу завдяки контрасту буде відчуватися прохолода.
3) Не пийте одразу багато прохолодної води – ефект швидко спаде. Краще невеликими ковтками попивайте одну склянку якомога довше.
4) Серед напоїв у спеку найкраще підходять холодний чай, холодний квас і мінеральна вода. Від солодкої газованої води буде мало користі.
5) Дуже допомагає також головний убір з намоченої в прохолодній воді марлі. Можете спробувати покласти її на плечі - ахахахахаха :)))
6) Час від часу розчісуйтеся мокрим гребінцем.
7) У сильну спеку (з 12 до 18 годин) радимо зачинити вікна, що виходять на сонячну сторону, – звідти все одно ніякої прохолоди.

Що їсти в спеку?
    Найстрашніше, що може статися з організмом у спеку, – це зневоднення. Його легко визначити по землистому кольору обличчя і темному відтінку сечі. Отже, нирки помирають, пити просять … Запам’ятайте: при температурі повітря вище 26 градусів кожну годину у ваш організм повинна надходити склянка води!

   Лікарі рекомендують знизити споживання солі, але збільшити кількість рослинної олії – вона містить вітамін Е і допомагає боротися зі спекою на клітинному рівні. У твердих овочах і фруктах вода обмежена клітковиною, яка не дає їй витекти у вигляді соку. Тому, з’ївши салат, в шлунку можна створити водне депо. Лідери з утримання води – огірки, помідори, капуста, сливи і ягоди з твердою шкірочкою (черешня, вишня). До числа страв-рятівників відносяться: окрошка на будь-якому квасі; холодний борщ; болгарське блюдо "таратор” – окрошка без ковбаси, але з помідорами на рідкому кефірі; холодний суп із зелені з картоплею.

    Серед напоїв, покликаних допомогти пережити спеку на першому місці стоїть чиста вода. Пийте її злегка охолодженою. Занадто охолоджені напої довше затримуються в шлунку і подразнюють потові залози. Для більшої користі можна "облагородити” воду цедрою цитрусових, відваром м’яти, який просто освіжає. Також добре втамовує спрагу сухе біле вино, розведене навпіл мінералкою.

   Варто відмовитися від сигарет, солодкого лимонаду, алкоголю та м’яса. Так, нікотин звужує кровоносні судини і викликає підвищення артеріального тиску, який і так у спеку підвищений. Цукор, якого в лимонаді предостатньо, може підвищити артеріальний тиск. Будь-які спиртні напої, крім сухого вина, надовго затримуються в організмі і створюють додаткове навантаження на серце. А переварювання м’яса, особливо жирного, викликає тривалий приплив тепла, тобто якраз те, що в спеку потрібно найменше.

Матеріал з Капутік.нет

Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1095 | Додав: myrchatko | Теги: цікаво знати | Рейтинг: 3.8/5
Всього коментарів: 9
9 myrchatko  
0
стосовно футболок то було авторське втручання чи то пак жарт smile

8 Roman  
0
"1) Коли виходите на вулицю, не одягайте чорні речі (футболки ;)) – чим темніший одяг, тим жаркіше в ньому."
Виходить наші футболочки мають дома в шафі ціле літо простояти...

А поради дійсно корисні!!!


7 myrchatko  
0
не забувайте зранку розчісуватись мокрим гребінцем! biggrin

5 Povstanec  
0
оце так картинка!

а поради, як на мене, нікудишні!


6 myrchatko  
0
угу happy особливо з марлею Настя гарно підмітила)
мене заперло "напої збуджують потові залози" biggrin

3 myrchatko  
0
зараз виправлю) але картинка може зникнути

2 hummy  
1
ов, яка картинка))))))
це буде найпопулярніша тема;)))))

1 hummy  
0
о, чує моє серце, що Севастіян зверне тобі увагу на те "кілька"...))

"Дуже допомагає також головний убір з намоченої в прохолодній воді марлі. Можете спробувати покласти її і на плечі. " уявіть собі таке видовище по Львову))))

та все ж, дякую за інфо!)


4 Нескорений  
1
Нехай Севастіян читає словники....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024