З розрахунку на 8-10 порцій необхідно:
* білок яйця - 4 шт.
* цукрова пудра - 1 ст.
* кукурузний крохмаль - 3 ч. л.
* вершки (жирність не менше 30%) - 550 мл
* оцет винний білий - 1 ч. л.
* полуниця - 300 гр
* банан - 1 шт
Спосіб приготування:
* Білки збивати міксером, потрохи додаючи просіяну цукрову пудру (до 10 хв). В самому кінці добавити просіяний крохмаль і оцет.
* На деко викласти лист пергаменту з викресленим кругом (d~20 см).
* Викласти на круг білу суміш. Виделкою збити краї так, щоб маса нагадувала балетну пачку.
* Розігріти духову шафу до t 150° C. Випікати торт 40 хв. Вимкнути духову шафу, відчинити дверку, і і так залишити торт до повного його вистигання.
* Вершки збити в пишну блискучу піну.
* Банан очистити від шкірки, вимити полуниці, потім порізати їх.
* Торт прикрас
...
Читати далі »