Вівторок, 19.03.2024, 09:05

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Не пора, не пора, не пора в рідну хату вносити роздор! Хай пропаде незгоди проклята мара! Під Украйни єднаймось прапор!Бо пора ця великая єсть: у завзятій, важкій боротьбі ми поляжем, щоб волю, і щастя, і честь, рідний краю, здобути тобі!

 Іван Франко
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Культура
1 2 3 ... 8 9 »
гурт "Квадраджесіма"

"Земля мій дім, небо - це моя стріха,
Я відчуваю світ, життя - це моя втіха."

  Але перед створенням цих рядків в столиці, 1998 р. відбулася зустріч київських музикантів, які згодом і стали називатись гурт "Квадраджесіма".
Отже, Денис Ямбор, "Бамбр" - бас-гітара, Олексій "Шеша" - вокал, Олександр Зеленко, "Полярник" - барабани і Олексій Устінов, "Алекс" - гітара, бек-вокал. Поштовхом до створення колективу була зовсім не банальна і нелегка ідея відтворення електронної музики на звичайнісіньких інструментах, як хлопці кажуть: "живих". 
  Перші чотири роки квадрівці працювали ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1816 | Додав: lvivanka | Дата: 30.09.2011 | Коментарі (1)

Давайте давати менше :)
Про те, що забагато, то шкідливо ;) майже шкідливо))

   У наш час, час декларованого гуманізму, люди люблять повторювати (проте, на жаль, на словах і застрягають) - без сумніву, глибоку, навіть істинну - тезу про те, що давати потрібно більше, ніж брати, у великих чи у малих справах, близьких людям чи ворогам. Це шлях і вибір християнина, і в цьому немає жодних сумнівів. Яка ж фактуальна позиція мови щодо цього дієслова? ;)
   Сьогодні мова піде про форму наказового способу "давай(те) + (схематичне) робити": давай підемо, давайте міркувати. Звідки ж ноги ростуть у цієї помилки?
   Наказовий спосіб (його проста форма) утворюється для 2 особи однини (ти) - Друже, читай!, 1 і 2 особи множини (ми і ви) - Друзі, читаймо; Друзі, читайте! Це максимум можливостей наказового способу, і українська мова ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1990 | Додав: myrchatko | Дата: 27.09.2011 | Коментарі (2)

На каву? До Львова!;)

Просто кава і теплий рогалик,
Просто шибка і злива, і злива.
Просто декілька чистих прогалин
У потоці життєвого млива...
Мертвий півень

    На цих вихідних (23-25 вересня) наш Львів буде ще кавовішим, ніж зазвичай:) Запашного аромату додаватиме йому V Міське свято "На каву до Львова". Епіцентром кавування стане площа Ринок, а саме її північна сторона.
    В рамках фестивалю 24 вересня пройде I Західноукраїнський Чемпіонат Баріста (тобто, фахівців з приготування кави), що відбуватиметься під егідою SCAE в Україні (Європейська Асоціація Спеціалізації Кави).
    На сайті www.coffeefest.lviv.ua розпочато реєстрацію всіх охочих взяти участь у Першому львівському благодійному забігу "На каву до Львова", який відбудеться 25 вересня о 13 год. Метою марафону є привернення уваги львівської спільноти до осіб з особливими потребами. Зібрані кошти організатори спрямують на підтримку проекту "Соціальне таксі" – службу транспортування осіб з особливим потребами у Львові.
    Програма цьогорічного свята збереже вже традиційні:
- Кавовий ярмарок на площі Ринок; ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 2094 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 22.09.2011 | Коментарі (6)

18-ий Форум видавців у Львові

Щойно відлунали 18-ті Вуличні Співи, а тут як тут вже і форум повнолітній:) Святкування - 14-18 вересня;) "Забава" відбудеться у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) і на проспекті Свободи.

    У наймасовішій події Форуму Книжковому ярмарку візьмуть участь понад 600 видавництв з України, Росії, Польщі, Швейцарії, Ірландії.
    6-ий Львівський міжнародний літературний фестиваль (14-18 вересня) відвідають близько 250 письменників з 26-ти країн та 5 континентів світу. Цього року країнами-учасницями будуть: Австралія, Австрія, Білорусь, Боснія, Бразилія, Великобританія, Грузія, Естонія, Конго, Латвія, Македонія, Нігерія, Німеччина, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Росія, Сербія, Словаччина, США, Туреччина, Україна, Хорватія, Чехія, Швейцарія.
    Зірковий гість цьогорічного фестивалю Ерленд Лу – відомий норвезький письменник, сценарист. Авторський вечір Ерденда Лу відбудеться 15 вересня о 19.00 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11). Ведуча заходу - Ірена Карпа. Вхід 10/20 грн.
    Спеціальними гостями ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1998 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 14.09.2011 | Коментарі (3)

"Ява (чи то сон ;р..) триста п'єдесєта" :)
Сьогодні поговоримо про дієслово "являтися", що вже набило оскому своїм недоречним вжитком у невластивому йому значенні. З вами рубрика культури мови :)

   Проблема цього дієслова полягає в тому, що його ставлять на місце дієслова "бути" у теперішньому часі. Ставлять на власний розсуд, смак(НЕсмак), для краси, барвистості; найчастіше ж не задумуються, що говорять. Наприклад, маємо такі речення: "Цей чоловік є прекрасною людиною" і "Цей чоловік являється чудовим батьком". Останнє хіба що коли батько приснився і обійняв дитину - але ж насправді то може бути і є часто не так! Принаймні засоби мови виражають саме це.
   Яке ж значення слова "являтися"? Ввижатися у сні, під час марення; або ж рідше з'являтися. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1772 | Додав: myrchatko | Дата: 26.08.2011 | Коментарі (4)

З Днем Незалежності, українцю! Дорогою ціною...
Україно, Україно, після далечі доріг
Вірне серце твого сина я кладу тобі до ніг!...

   Друже-українцю, вітаємо тебе зі святом! Сьогодні особливий день. Відірвися від звичних справ, помолись і подякуй Богові, візьми до рук книгу про повстанську чи іншу боротьбу нашого народу за свою волю, подивися історичний фільм, погортай родинний альбом, адже твої батьки також боролися за Україну, своїм щоденним клопітким життям виборюючи її, зрештою просто зроби добру справу.
    Відчуй це свято всім серцем. Відчуй, переболи, не промарнуй. І не забудь завтра, хто ти на цій землі... 

З Днем Незалежності, Україно!
З Днем Незалежності, борці! ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 990 | Додав: myrchatko | Дата: 24.08.2011 | Коментарі (3)

Славске Рок року 2011-го;)

Кожні вихідні влітку так і манять нас на котрийсь з фестивалів:) 29-31 липня черга "Славське Рок". Для "нємєсних" скажу, що Славське - то таке смт Сколівського району Львівської області, де вже гори навкруги) Що таке рок, пояснювати не буду=))))

    Отож, 5-ий за ліком славський фест запрошує аж чотирма частинами програми (до кольору до вибору!)):
    1. Музична програма. З 14 год. діятиме денна сцена, а з 18 - вечірня. На денній сцені виступатимуть молоді гурти, обрані шанувальниками фестивалю у соціальних мережах. В суботу то будуть «Недаремно», «Малхолланд Драйв», «Мінаморалі», «Sweetlo», «Ренесанс». У неділю «13», «Медовий полин», «Vivienne Mort», «Dumb Surgeon», «АКК».
    А на вечірній сцені чекаємо таких музик:
        29/07/2011
     «Ніагара»
    «Jack O’Lantern»
    «Sztywny Pal Azji»
    «Піккардійська Терція»
    «Dritte Wahl»

        30/07/2011
    «WashingTones»
    «Los Colorados»
    «Трутні»
    «Animals’ Session»
    «Гайдамаки»
... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1345 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 26.07.2011 | Коментарі (3)

Музичні КоралЛі :))


"Августо, не муч моє серце пусто.
Облиш свої переконання,
Давай віддамося у руки коханню.
Августо, ти вимкнеш у спальні люстру,
Зануримо вікна в фіранки,
Такої, як ти, ще не мав я коханки."

   Сьогодні розкажу вам про івано-франківський гурт «КоралЛі».Свою свідому діяльність гурт розпочав у грудні 2005 року. Саме тоді сформувався теперішній склад команди. До того часу всі учасники встигли попробувати себе у декількох музичних проектах.
  Склад групи:
Категорія: Культура | Переглядів: 1251 | Додав: Егдшз | Дата: 22.07.2011 | Коментарі (4)

Без дружньої руки як без руки..
Сьогодні про наминання яблук;)

   Дружний - зв'язаний взаємною згодою, інтересами; одностайний. Напр., дружно взятись до роботи - прибирати Боївку, до прикладу, як це робить кожна команда;), дружно накинутись вітати іменинника, дружно співати "Шабелину", вминати зелені зелепухи;) з придорожньої яблуньки, чорнииииииці ;) з куща, коли вже, здавалось би, далі не лізе)), дружно підкидати капелюхи-боннети після вручення дипломів.
    Дружній - приятельський, прихильний, взаємно доброзичливий; базований на дружбі, стосується друга. Напр., дружній потиск руки, дружні обійми, посиденьки, дружній гон, коментар, дружня розмова, усмішка, шось та ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1149 | Додав: myrchatko | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (6)

Ювілейно-традиційно. Підкамінь-2011

Надзвичайно хорошою традицією стало для фестивалю Підкамінь популяризувати українську музику і українську культуру загалом. А для борців то вже традиція великою дружньою компанією їхати на фестиваль. І хоч цьогорічна програма фестивалю може комусь здатися досить скромною, суть все-таки не у кількості популярних гуртів, а в неповторній фестивальній атмосфері і українському дусі свята.

    Отож, селище Підкамінь Бродівського району.Сама місцина варта того, щоб її відвідати навіть без фестивалю).

П’ятниця, 22 липня:
13:00 – урочисте відкриття фестивалю.
14:00–17:00 – театралізоване дійство «Підкамінська земля – любов’ю благодатна» за участю колективів художньої ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1296 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 20.07.2011 | Коментарі (5)

Ефективний метелик :)
Чи може бути і таке, читайте далі :)

   Ефективний - прикметник, що відрізняється від свого паронімічного нареченого;) "ефектний". Їхні дороги сходяться лише іноді: наприклад, для номінації ознак якогось самородка - ідеала для перебірливих дівчат ;), насправді ж це різного поля ягоди, яким бути навіть не на одному гектарі ;)) Про ці (квалітативно-квантитативні) поля зараз і поговоримо :)
   Ефективний - дійовий, такий, що дає ефект, який призводить до потрібних наслідків. Напр., ефективним є співання пісень, коли навколишні починають підтягувати за тобою :), підкочування штанів, аби не захляпати болотом (ну майже ефективним;)), ніч за книжками, коли треба, то і день за книжками гг, розмова з ректором, коли він не проти з тобою сфокатись ;), загалом співпраця з позитивними наслідками. Синонімами до цього слова є результативний, плідний: ефективна розмова - плідна розмова - результативна розмова.
   Ефектний - такий, що справляє ефект; зроблений, щоб справити на когось враження.  Напр., ефектна сукня, жінка, промова, ефектний дефект))), ефектний вигин брови, "що заставляє дівчата ридати")) або хлопців ;), загалом усе, від чого у вас округлюються очі і падає нижня щелепа :) або звалюєтесь з ніг - діагноз залежить від ступеня ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1414 | Додав: myrchatko | Дата: 08.07.2011 | Коментарі (7)

Свято-загадка
Так вже історично склалося, що 7 липня для українців - свято релігійне
 і свято прадавніх язичницьких традицій водночас.

    У дохристиянські часи свято Купала було днем літнього сонцестояння. Символізувало воно народження літнього сонця - Купала, і тим самим завершувало панування весняного сонця - Ярила. В цей час небесне світило перебуває у куполі - найвищій небесній точці, тому дні тоді найдовші, а ночі - найкоротші. Рослинний і тваринний світ отримує найбільше тепла і світла, визрівають зерна і плоди. Купала називали Богом плодючості і зображали з відповідними ознаками, що символізують чоловічий початок.
    Головні персонажі свята - Купала та Марена, які уособлюють чоловіче (сонячне) і жіноче (водяне) божества. Ці дві дійові особи обираються, відповідно, хлопцями й дівчатами або виготовляються як опудала. Поєднання чоловічої і жіночої стихій породжує життя, яке на святі символізує ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1757 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 06.07.2011 | Коментарі (2)


Екскурсія по Києві, або подорож в Нанаї :)

    Отож, все почалося звичайно з нашого залізничного вокзалу, де ми всі зібралися і сіли в дуже комфортний, загальний вагончик, що мав рушати в Нанаї, ой тобто в Київ. Оскільки машиніст довго думав, чи то їхати в Нанаї, чи в Київ, тому потяг трохи затримувався і ми рушили десь на 20-30 хвилин пізніше. Нарешті потяг рушив з місця, далі починалися веселощі, знайомство зі сусідами, вислуховування веселих історій, ігри в карти та мафію.

    Вночі їздити потягом дуже цікаво та класно, особливо вражає нічна романтика в потязі, така як наприклад, милозвуч ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1415 | Додав: Buntivnyk | Дата: 29.06.2011 | Коментарі (4)


Запорізька Хорта
Прийшов вівторок, а це значить, що на вас чекає чергова порція цікавої інформації про виконавців
 українського музону. Сьогодні я вам розповім про гурт із Запоріжжя.

    Хорта — український музичний колектив із Запоріжжя. Грає у стилі етнічний хіп-хоп. "Основним ростком" з якого виник гурт Хорта є гурт "Speedway" ( утворений у 1995р. в Запоріжжі.).
     Далі десь в 2003-2004 році, гурт "Спідвей" з деякими змінами музикантів ( не основних) був прейменованим на "Хорта".
    Кістяк гурту залишився незмінний: трійця у складі Андрія Лободи, Юлії Куценко та Юрія Юрченка (прохання не плутати його з Юрком Юрченком із Юркешу – це зовсім не подібні одне на одного хлопці). Взагалі гурт складається з 7 музикантів.
Новий гурт вже встиг зарекомендувати себе виступами в рідному Запоріжжі, Дніпропетровську та Луцьку.
    Колектив заснований у 2004 році. До цього троє з його учасників входили до складу групи "Спидвей”.
    У 2005 бере участь у фестивалях "Перлини сезону”, "Сила України”, "Zaporig”, "Нівроку", "Хмільна бочка". Крім того група записуєсаундтрек до документальної стрічки про Запоріжжя.
   У 2006 колектив виступає на фестивалях "Смолоскип” (Київ), "Чайка” (Київ), "Етноліто” (Гоголеве), "День Незалежності з Махном” (Гуляйполе), "Sneakers Urbania” (Київ), "Мазепа-Фест” (Полтава), "Нівроку” (Тернопіль). У цьому ж році ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1181 | Додав: Егдшз | Дата: 28.06.2011 | Коментарі (3)

"Життя спочатку"
Сьогодні пропоную Вашій увазі фільм режисера Сема Мендеса.
Жанр Драма ****
Виробництво США, Великобританія, 2009 рік.
Режисер Сем Мендес.
Сценарій Джастін Хейз.
Оператор Роджер Дікінс.
Композитор Томас Ньюман.
У ролях Кейт Уінслет, Леонардо Ді Капріо, Кеті Бейтс, Зої Казан, Кетрін Хан.
Тривалість 119 хв.
Офіційний сайт http://www.revolutionaryroadmovie.com/
Сюжет
     Подружжя Ейпріл та Френк живуть разом вже не один рік. У них чудові діти, гарний будинок, з клумбою і газоном на подвір'ї, розміщений в тихому і красивому районі передмістя, і любов. Але звісно не все так добре, як здається. Ця здавалося б сімейна ідилія насправді зовсім не ідилія. Сірі і буденні дні їх життя, все більше і більше впливають на стосунки, затягуючи їх щастя в себе, як у болото. Яскраві емоції, що були спочатку, змінюються на втому та роздратування, безтурботні сімейні розмови біля каміну на сварки, а щасливі дні та події на ненависну роботу та домашні турботи. Їх колись палке кохання поволі стирається. Тому одного дня, для того щоб врятувати своє майбутнє, вони вирішують все змінити і почати життя з чистої сторінки. Для цього подружжя обирає дуже не легкий, але цілком реальний на їх думку, спосіб - переїхати у Париж. Френк вже готовий покинути роботу, а Ейпріл готує дітей до переїзду. Здається ось-ось усе старе закінчиться – будуть нові емоції, нове місце, нове життя. Але занурившись у свої плани герої ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1360 | Додав: Tyler | Дата: 25.06.2011 | Коментарі (2)

Ювілей візиту Папи Івана Павла ІІ до України
Україна відзначає 10-у річницю візиту Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ. Візит Івана Павла ІІ
 для мільйонів українців справді став моментом духовного піднесення, привніс сподівання на добрі зміни.
У Києві та Львові
24-26 червня проходитимуть головні святкування з нагоди такого ювілею.

    Рівно 10 років тому церква Різдва Пресвятої Богородиці у Львові стала місцем зустрічі Івана Павла ІІ з українською молоддю. Більше півмільйона юних осіб тоді вітало Блаженного Папу. Іван Павло ІІ закликав усіх :«Нехай наш життєвий шлях буде спільним. Нехай наша молитва буде покірна. Нехай наша любов буде потужна, а наша надія нехай буде більша від усього цього, що цій надії може суперечити» .Папа виділяв особливість України у її посередництві між Сходом і Заходом. Він казав, що церква тут дихає «двома легенями» – традиціями Сходу і Заходу. Святіший Отець пророкував нам «весну церкви», її духовне відродження ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 2954 | Додав: lvivanka | Дата: 25.06.2011 | Коментарі (2)

Форт.Місія 2011

Вже втретє фестиваль демонструватиме мистецькі проекти з різних країн, експерименти з джазом, електронікою та сучасним мистецтвом, а також рок та фольк, театральні дійства, літературні читання, майстер-класи, галереї ремісників та безліч фестивальних атракцій на фоні мальовничої природи.

    Об'єднує всі ці дійства незмінна ідея фестивалю - спільна творчість митців, поетів, музикантів та акторів на руїнах війни.
    Місце проведення Українсько-Польський кордон неподалік пункту перетину кордону Шегині (с. Поповичі Мостиського району). На цю територію можна потрапити тільки раз на рік - на фестиваль - 1-3 липня.
    Цікавинкою фестивалю стане відкриття двох унікальних укріплених схронів артилерійської батареї Першої світової війни, аналогів яким у Європі нема.
    На Великій сцені фестивалю творитиметься таке:

1 липня, п'ятниця:

з 17:00 львівський рок «Like a Лялька»: ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1379 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 24.06.2011 | Коментарі (3)

"Леви для ягнят"
Сьогодні пропоную Вашій увазі дуже цікавий і розумний фільм Роберта Редфорда.

Жанр
Політична драма ****
Виробництво Andell Entertainment, США 2007 рік.
Режисер Роберт Редворд.
В ролях Том Круз, Меріл Стріп, Майкл Пена, Пітер Берг, Роберт Редфорд.
Тривалість 91 хв.
Сюжет
    Фільм "Леви для ягнят" розповідає три пов'язані між собою історії. Типовий американський сенатор, бажаючи виправдати помилки свого уряду в боротьбі з тероризмом, намагається продати авторитетній журналістці найсвіжішу інформацію, яка висвітлює нову глобальну стратегію США у цій боротьбі - багатообіцяючу операцію в Афганістані. Друга історія про професора-ідеаліста, який, не обмежуючись лише своїми конкретними обов'язками, намагається донести до свого найбільш багатообіцяючого студента розумні думки про життя і переконати його змінити своє. В цей час два колишніх студенти цього професора - чудові хлопці з бідних сімей, яким все в житті дається важкою працею, бажаючи служити вищій, на їх думку, меті, записуються добровольцями в армію і відправляються на безглузду війну з тероризмом в Афганістан, ставши таким чином ще одним інструментом в страшній політичній грі США...
    Фільм Роберта Редфорда дуже багатогранний. Відштовхуючись від однієї глобальної проблеми сучасного суспільства, він зачіпає інші, не менш важливі. Всі ці проблеми так чи інакше пов'язані, і актуальні всюди. Взагалі, не зважаючи на те, що фільм американський і говорить про американські справи, він значно глибший і охоплює загальнолюдські проблеми. Тому кожний житель нашої планети, будь-якої національності, може знайти тут те, що болить конкретно його. Фільм багато чим актуальний і для України. Адже хіба ж нам, українцям, не знайомі ці образи та ситуації? Коли, даруйте за пафос, політик, прикриваючись праведною метою, обманює, як дихає. Його обман - отрута, а дії - вбивство. А журналісти, які часто опиняються в ситуації, коли постають перед ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1480 | Додав: Tyler | Дата: 12.06.2011 | Коментарі (11)

OT VINTA з "Потом і кров’ю"

11 червня у Львові в Хмільному домі Роберта Домса відбудеться презентація нового альбому
 "Потом і кров’ю” найдрайвовішого гурту України – "OT VINTA!".

 До платівки, на яку прихильники "гвинтів" чекали довгі чотири роки, увійшло 17 треків. Серед них вже відомі концертні хіти "Бабина тумба", "Потом і кров’ю", "Люблю", а також зовсім свіжі забійники – "У мене між ногами Україна"(пісня про велосипед "країна"), "Гайда за журавлем", "Балада про сіль".
Юрій Журавель: "Зазвичай ми не торкалися політики і писали легкі безтурботні пісні, проте на цьому альбомі вперше з’являться треки, в яких ми говоримо про те що накипіло. Тому альбом вийшов дуже різноманітним. Поряд із відвертими злободенними піснями тут є ліричні композиції про кохання та балади".
  Початок о 22.00, вхід - 50 грн.

 Свою творчу дорогу хлопці розпочали ще в далекому 1993 році. Тоді вони взялись за написання музики до дитячої вистави "Пеппі Довгапанчоха", ця робота так припала їм до душі, що виступили не лише у ролі живих музикантів, а й у якості ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1827 | Додав: lvivanka | Дата: 10.06.2011 | Коментарі (9)

"Золота пальмова гілка" - Україні

На цьогорічному Каннському кінофестивалі "Золоту пальмову гілку" отримав короткометражний фільм "Крос" української режисерки Марини Вроди. Приз українці вручали голова журі конкурсу короткометражних фільмів Мішель Гондри і актриса Людвівін Сеньє.

   Україна вдруге перемагає у Каннах. Першим українцем, який здобув "Золоту пальмову гілку", був Ігор Стрембіцький, який у 2005 році отримав  нагороду за короткометражку "Подорожні".

   П'ятнадцятихвилинний цьогорічний фільм "Крос" - це спогади автора про заняття з фізкультури.

Слово Марині: ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 2957 | Додав: myrchatko | Дата: 01.06.2011 | Коментарі (2)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024