П`ятниця, 29.03.2024, 09:19

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

В зв'язку з цим історія України дістала дуже своєрідну інтерпретацію. Виходило, що на протязі багатьох століть український народ боровся головним чином..., проти власної національної незалежності. Що незалежне існування було величезним злом для нашого народу. І що, отже, всі ті, хто кликали його на боротьбу за національну незалежність, були... найлютішими ворогами українського народу.

 Михайло Брайчевський
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Культура
« 1 2 3 4 ... 8 9 »
Головні Журборізи України

  Сьогодні я хочу вам розповісти  про київський дует пісні якого зачіпають за душу всіх, хто любить справжню якісну українську музику, це – Журборіз.

      Гурт зародився 2003 року в час відкриття єдиного на той час у Києві українського арт-клубу "Остання Барикада", де  учасники співали від самого початку до останнього дня, коли Барикаду закрила тодішня влада з політичних міркувань...
    Назва гурту "Журборіз" - похідне від двох пластових псевд: Володимира Скоробського - "Журба", та Олександра Лінчевського - "Різун"... Звідси й назва, тобто розрізати журбу, підіймати настрій.
       Гурт має два компакт-диски: "Летом дужих крил" (концерт з "Останньої Барикади" 2003 року) і "Збірка Воїна" 2004 року. Обидва записані на студії Андрія Обода, звукорежисера гурту "Мандри" в Києві. Є відзняте відео пісень на каналі "УТ1" в програмі "Вікнами на весну"... Іноді до гурту долучався і третій виконавець Дмитро Гуцало, з яким було записано кілька пісень вже у ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1104 | Додав: Егдшз | Дата: 31.05.2011 | Коментарі (4)

"Бійцівський клуб"
Сьогодні пропоную вашій увазі фільм Девіда Фінчера.
Жанр Драма, триллер ****
Виробництво  20те Століття Фокс, США 1999 рік.
Режисер  Девід Фінчер.
Продюсер  Арнон Мілчен.
Оператор  Джеф Кроненвер.
В ролях Едвард Нортон, Бред Пітт, Гелена Бонем Картер.
Бюджет  63 млн.$
Тривалість  139 хв.
Сюжет
    "У бійцівський клуб вступають найсильніші і найрозумніші люди. З потенціалом, який витрачається даремно. Ціле покоління працівників бензоколонок, офіціантів, рабів у білих комірцях. Реклама змушує нас купувати дорогі тачки і ганчірки. Чорт забирай, ми вкалуємо на ненависних роботах, щоб купити непотрібне нам лайно. Ми - пасинки історії. Ні мети, ні місця. На нашу долю не випало ні великої війни, ні великої депресії. Наша війна - війна духовна. Наша депресія - наше життя. Нам вселяли по телевізорі, що одного разу ми станемо міліонерами, кіно- і рок-зірками. Але не будемо ми ними. Поступово ми починаємо це розуміти, і це дуже, дуже нас бісить" - Тайлер Дерден.
  
 Головний герой "Бійцівського клубу", просто Оповідач, простий, непримітний американець. Він живе сам у своїй великій квартирі, працює лінійним службовцем компанії - виробника автомобілів і одержимий матеріальними благами. Все його помешкання, від спальні до кухні, обставлене модними меблями та найновішою апаратурою, в гардеробі лише новий одяг, а вільний час наш Оповідач проводить читаючи рекламні каталоги. Він типовий, поведений на речах, споживач. Через постійний стрес на роботі та часте пересування між часовими полюсами, герой страждає на хронічне безсоння. "Коли у тебе безсоння - все здається нереальним. Все дуже далеко від тебе. Все навколо - копії, копії, копії" - скаржиться він. Щоб повернути собі сон він починає ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1195 | Додав: Tyler | Дата: 30.05.2011 | Коментарі (8)

Фестиваль "Тарас Бульба - 2011"
Сьогодні хочу вам повідати про культовий фестиваль, який круто повернув моє життя!)  Хороші люди, організатори, публіка, музиканти, чудове місто Дубно…    На мальовничих берегах Ікви, під мурами Дубенського замку князів Острозьких та Любомирських відбувається справжнє свято української музики - міжнародний фестиваль «ТАРАС БУЛЬБА». Він є ровесником Незалежної України, позаяк був зафондований влітку 1991 року. З 15 по 17 липня 2011 року пройде ювілейний фестиваль «Тарас Бульба-2011». 

  Програма фестивалю поки що знаходиться у стадії розробки. На данний момент, приїхати та привітати фестиваль із ювілеєм, планують ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1344 | Додав: Калабаня | Дата: 24.05.2011 | Коментарі (3)

"Хто боїться Вірджинію Вулф?"
Сьогодні пропоную вашій увазі знамениту сімейну драму Майкла Ніколса.
Драма *****
Виробництво "Ворнер Бразерс Пікчерз" (США), 1966 рік.
Режисер Майкл Ніколс.
Оператор Гаскелл Векслер.
Композитор Алекс Норт.
Продюсер Ернст Леман.
У ролях: Елізабет Тейлор, Річард Бертон, Джордж Сігал, Сенді Денніс.
Сюжет
    Я сиджу у кімнаті і п'ю своє улюблене віскі з льодом. Вона, моя дружина, повільно і тихо спускається сходами. Одразу видно, що вона знову чимось розлючена. Та й у мене сьогодні настрій не дуже. Дивлячись на вираз її обличчя, на її наповнені злістю очі, я розумію - насувається черговий скандал. Зараз вона знову заведеться, через якусь незначну дрібницю. Дружина спокійно підходить і сідає на диван. Ще деякий час у кімнаті тихо. Але на жаль не надовго. Різкий, сповнений злості голос дружини розриває цю тишу навпіл. О Боже! Як же я її ненавиджу, і цей її голос. Вона кричить щось про люстру, про мокрий слід від склянки на столі. Я майже не слухаю її. Я просто дивлюся. Дивлюся на її великі темні очі, на руки, що нервово рухаються у повітрі. Чорт забирай, я на зубок знаю усі її докори, усю цю дурню, яку чую щодня! Як я її ненавиджу... З кожним її словом я наче провалююся у глибоке провалля. Я провалився туди одразу після того як одружився з цією... Ех... Цього уже не змінити. Просто я втомився. Я не можу її бачити. Та й вона мене теж... Хто знає можливо і вона права в тому, що я самозакоханий, постійно впевнений у своїй правоті ідіот. Але ж вона теж далеко не подарунок. Можливо... Все можливо. Але зараз, коли вона так несамовито кричить, я можу думати лише про те, де зараз моя рушниця... ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1170 | Додав: Tyler | Дата: 22.05.2011 | Коментарі (13)

Здатен кожен, а от здібний... ;)
Сьогодні говоримо про цю паронімічно-романтичну пару.


   Здатний - означає "спроможний", напр., Він здатний розминати церніт (і навіть на більше;)), замилювати очі; "такий, що має можливість, силу, певні дані щось зробити": Вона здатна суботами давати уроки гри на фортепіано.
   Вживають у таких словосполученнях:
1) з інфінітивом - Деякі "щасливці" здатні забувати про клепку в голові; Він здатен написати диктант з тридцятьма помилками :); Пароплав здатний рухатися.
2) з прийменниками на (на що?) і до (до чого?): Він, без сумніву, здатний ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1291 | Додав: myrchatko | Дата: 19.05.2011 | Коментарі (7)

Козацький етнофестиваль "Гей, Соколи!"

Коли? 21-22 травня. 12.00-20.00.
Де? У Шевченківському гаю.

   Метою фестивалю є відродження та популяризація спадщини шляхетних традицій української родини козацької доби.
   
 У програмі (протягом 2х днів):

 - Парад історичних учасників.
 - Масштабне відтворення історичної битви 17 століття
      (історичні об’єднання з України, Білорусі, Польщі) ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1019 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 18.05.2011 | Коментарі (0)

Пам'яті жертв політичних репресій
Кожного року у третю неділю травня в Україні вшановують
 пам'ять жертв політичних репресій 1930-х рр.


    Репресії почалися із 1934 р., коли було вбито секретаря компартії СРСР Кірова (перед тим, про що рідко говорять, сталося серйозне непорозуміння між ним і Сталіном). Тоді ж було прийнято рішення боротися із тими, хто посягає на життя представників радянської влади.
    Неможливо підрахувати кількість жертв політичних репресій у сталінську добу. Інформацію про це старанно приховували. У 1937 р. партійне керівництво заборонило оприлюднювати перепис населення, хоча висновок можна зробити із попередніх: у 1926 р. в Українській РСР проживало 29 млн. населення, а у 1939 р. було записано ту ж саму кількість! Хіба за 13 років нічого не змінилося?! Авжеж змінилося!!! Але про такі зміни, про масовість знищення "ворогів народу", їхніх сімей не треба було знати нікому, бо до цієї категорії вносилися не вбивці, не зрадники, а ті, хто не підтримував політику радянської влади, не хотів йти до колгоспу, хто підтримав, чи краще сказати повірив, в "українізацію"...
    Робилося все, щоб жорстокі вбивства виправдали. Арешти, заслання, катування ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1507 | Додав: Лілейка | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (2)

Неординарний Фліт   

 Сьогодні мова йтиме про гурт, який рівно 10 років тому (у 2001р.) заснували п’ятеро івано-франківських хлопак ( Новіков Володимир - вокал; Бєляков Віталій - бек-вокал; Марків Андрій - гітара; Копієвський Михайло - бас-гітара; Чорний Юра - ударні) під  назвою –"ФЛІТ".

   За словами хлопців назва гурту взята з словника англійської мови, на якій має багато значень: «перелітати», «пурхати», «братися то за одне, то за інше», і символізує «викореніння з теперішньої шоу-бізнесової естради неякісну музику, беземоційну, яка взагалі не несе в собі нічого». 
    Неординарний музичний стиль групи з’єднав ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1518 | Додав: Егдшз | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (3)

"Ніч музеїв" у музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького"

18 травня з нагоди Міжнародного дня музеїв у Національному музеї меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" у Львові (вул. С. Бандери, 1, вхід — з вул. К. Брюллова) від 18:00 до 24:00 відбуватиметься мистецьке дійство "Ніч музеїв".

   У рамках "Ночі музеїв" відвідувачам відкриють доступ до підвальних приміщень колишньої катівні та третього поверху в’язниці, де можна буде оглянути карцер та "м’яку" камеру. На інших поверхах музею відчинять двері до камер смертників та камер-"одиночок". Тюремні вестибюлі перетворяться на концертні та виставкові зали, де лунатимуть музика та поезія, демонструватимуть відеоінсталяції, слайд-шоу, відеозаписи спогадів політв’язнів тощо. На великий кінозал просто неба перетвориться в’язничне подвір’я, де до завершення акції із запалених свічок викладуть гасло "Пам’ятаємо!".

Програма заходів до міжнародної акції "Ніч музеїв"
у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів
"Тюрма на Лонцького"
Середа, 18 травня 2011 року, 18:00 — 24:00
Відкриття "Ночі музеїв"
   18:00 — 19:30, двір Національного музею "Тюрма на Лонцького"
Молитва, покладання квітів, запалення лампад перед хрестом.
Слово представників влади та громадськості, адміністрації та Наглядової ради музею
Солоспів Софії Федини
Виступ
... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1041 | Додав: Калабаня | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (4)

"Віртуози". Втридцяте :)

Вчора, 13 травня, у Львівській філармонії розпочався 30-ий міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози". Аж до 5 червня львів'яни матимуть можливість насолоджуватися музикою визнаних майстрів української та світової сцени. Отож, менше пафосу, більше конкретики.

15 травня, неділя, поч. 18.00

«Дозвілля, радощі і смутки…»
Наталія Ковальова – сопрано (Німеччина)
Молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів»
Раймонд Янссен – диригент (Німеччина)
Твори В.А. Моцарта, Р. Штрауса, Ф. Мендельсона-Бартольді

16 травня, понеділок, поч. 19.00

«Київський Камерний Оркестр» у Львові»
Мирослав Скорик – фортепіано
... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1094 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 14.05.2011 | Коментарі (4)

"Три кольори: Червоний"
Пропоную вашій увазі заключну частину трилогії "Три кольори".

Жанр  мелодрама.
Режисер  Кшиштоф Кесльовський.
У ролях  Ірен Жакоб, Жан-Луї Трентіньян, Жан-П'єр Лорі, Фредерік Федер,
               Самуель Леб'ян, Жульєтт Бінош, Жулі Дельпі, Бенуа Режан,
               Збігнєв Замаховський.
Композитор  Збігнєв Прейснер.
Оператор  Петро Собочинський.
Монтаж  Жак Вітта.
Продюсер Марін Карміц.
Країна  Франція - Швейцарія - Польща.
Тривалість  99 хв.
Рік 1994.

Оцінка ****
Сюжет
    Студентка Женевського університету Валентина випадково знайомиться з старим суддею Жозефом Керном. Цей чоловік веде замкнутий спосіб життя, підслуховує телефонні розмови сусідів і взагалі є досить цинічною особою. Та незважаючи на такі дивні риси характеру та суттєву різницю у віці, між двома героями виникає симпатія. Відтепер такі різні світи людського існування приречені на емоційний зв'язок...
    Останній фільм трилогії Кесльовського видається, мабуть, найслабшим, хоча звісно не опускається нижче пристойного рівня. "Червоний", як і попередні частини, великою мірою розповідає про любов. Взагалі червоний колір тут виступає як колір ненависті, колір любові, колір пристрасті і самотності - червоний це колір життя. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 855 | Додав: Tyler | Дата: 07.05.2011 | Коментарі (0)

Львів - мій рідний Львів...
Най єнші шукають на вербах грушок
В Мюнхені, Парижі, Торонті,
Мене ж Бог боронить від хибних думок,
Зі Львова я ані на крок.

    Львів був заснований в середині XIII ст. князем Данилом Галицьким і названий ім'ям його сина Лева. Перша літописна згадка про Львів відноситься до 1256 року. У 1270 році за наказом князя Лева місто стало столицею Галицько-Волинської держави, з 1387 - перебував під владою польських королів, потім Австрії, потім знову Польщі, доки в 1939 році не був захоплений Червоною Армією і не увійшов до складу України. Львів пережив більше 30 війн, осад і пожеж, але кожен раз піднімався з руїн. В архітектурі міста змішалися різні стилі та епохи: готика і бароко, ренесанс і романський стиль, рококо та ампір, сучасні еклектика і конструктивізм. Львівські меценати 16-17 століть запрошували талановитих майстрів з усієї Європи, які створили унікальну перлину архітектури. Історичний центр Львова дуже добре зберігся і внесений до списків світової спадщини ЮНЕСКО.
    Ще можна багато чого писати про славетне місто Львів із його краєвидами, легендами, сірими буднями, фестивалями та іншими різноманітними цікавинками, що пропонують пересічному туристу. Та щоб усе це відчути варто не просто читати і розвивати свої знання про Львів, а завітати до гостинного і гордого міста Лева.
Бо де ще так файно є людям, як ту,
Тільку ві Львові.
... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 977 | Додав: inkvizutor | Дата: 06.05.2011 | Коментарі (2)


755-ий День міста ;)
755 років... глибока старість=) але Львів у свої 755 молодий душею :-) Молодий нашими юними серцями, нашим шаленством і нашою любов'ю:) Ось що пропонує він нам в у свій святочний день:

7 травня (субота)

Проспект Свободи
11.00 – Міська святкова хода.
Святковий концерт,театралізовані дійства, ярмарок давніх ремесел, відтворення подій різних епох з історії Львова

Площа Ринок
11.45 – Урочиста сесія. Нагородження відзнаками почесних львів’ян, підняття прапора над Ратушею
14.00 – «Легенди давнього Львова» та проект ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1428 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (11)

У Римі відбулася беатифікація Івана Павла II

1 травня, в недільний день Божественного милосердя, у Римі відбулася церемонія беатифікації Папи Римського Івана Павла II.

   29 квітня труну з мощами Папи Римського Івана Павла II витягли зі склепу святого Петра. Після церемонії труна була перенесена до базиліки Святого Петра неподалік від скульптури Мікеланджело "Оплакування Христа" ("Пьєта") та покладена перед головним престолом для вшанування вірними. Опісля, ймовірно, 2 травня ввечері, вона буде встановлена в каплиці Святого Севастіяна. Кам`яну плиту, що закривала захоронення понтифіка в склепі, буде відправлено до Кракова. Її виставлять в новій церкві, присвяченій Іоанну Павлу II, який народився в Польщі. 

   Понтифік помер у 2005 році. Він очолював Римсько-католицьку церкву впродовж 26 років. Приводом для приєднання Папи ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1179 | Додав: myrchatko | Дата: 02.05.2011 | Коментарі (2)

"Три кольори: Білий"
Сьогодні пропоную вашій увазі другий фільм з трилогії "Три кольори" режисера Кшиштофа Кесльовського.

Жанр  трагікомедія.
Режисер  Кшиштоф Кесльовський.
У ролях  Збігнєв Замаховський, Жулі Дельпі, Януш Гайос,
              Єжи Штур, Александер Бардіні, Єжи Треля, Цезарій Пазура,
              Жульєтт Бінош.
Оператор  Едвард Клосінській.
Композитор  Збігнєв Прейснер.
Тривалість  91 хв.
Країна   Франція - Швейцарія - Польща.
Рік  1994.
Оцінка  *****
Сюжет
    Після розлучення з дружиною Домінік польський перукар Кароль опиняється один на вулицях Парижа без грошей. Завдяки випадковій зустрічі із співвітчизником йому вдається повернутися в Польщу. З цього моменту Кароль починає планувати помсту своїй колишній дружині. Після декількох успішних операцій на чорному ринку він заробив достатньо грошей для того, щоб втілити в життя свій хитромудрий план. Кароль врахував усі деталі, крім однієї - він досі кохає Домінік...
    Більшу частину екранного часу події відбуваються в Польщі. За своєю стилістикою ця стрічка нагадує відомі зразки сатиричних польських комедій. Взагалі другий фільм є найбільш польський з усієї трилогії Кесльовського. Цей фільм про необхідність рівності між усіма людьми, про те, що рівності немає. Головний герой прагне створити цю рівність за допомогою помсти, вирівняти порахунки з життям хитрістю. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1064 | Додав: Tyler | Дата: 30.04.2011 | Коментарі (7)

Трагедія Чорнобиля
О Боже, Боже, як ти міг
Страшне це лихо в світ пустити.
Мабуть і думки не було
Що можуть зло таке вчинити.

    26 квітня 1986 року в Україні трапилася наймасштабніша техногенна катастрофа сучасності - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. А все починалось так…
    В радянські часи все що могло заплямувати репутацію «країни розвинутого соціалізму» приховувалось за сімома замками, за часту не гребували й життям та здоров′ям громадян. В Союзі вже була відточена схема збору інформації, опрацювання і передання її вищому партійному керівництву.
    Чорнобильська атомна електростанція ім. В.І.Леніна вважалася стратегічним економічним об’єктом СРСР. Тому КГБ наглядало за нею з перших днів спорудження. Кагебістські звіти про ЧАЕС аж до самої аварії у квітні 1986 рясніють інформацією про недбальство та зловживання у спорудженні та експлуатації станції. 17 серпня 1976 повідомлялося про можливий зрив запланованого на наступний рік відкриття станції через запізнення будівельників. А під час спорудження використовувалися неякісні матеріали. Ситуація не змінилася і через кілька років, коли почав працювати перший реактор станції. Значний радіоактивний витік на території станції стався ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1149 | Додав: lvivanka | Дата: 25.04.2011 | Коментарі (1)

"Три кольори: синій"
Пропоную вашій увазі перший фільм з трилогії Кшиштофа Кесльовського "Три кольори" - "Три кольори: синій".
Жанр  драма.
Режисер  Кшиштоф Кесльовський.
У ролях  Жульєтт Бінош, Бенуа Режан, Елен Венсан, Флоранс Пернель,
               Шарлотт Вері, Еммануель Ріва, Жулі Дельпі, Збігнєв Замаховський.
Композитор  Збігнєв Прейснер.
Тривалість  98 хв.
Країна  Франція - Швейцарія - Польща.
Рік  1993.
Оцінка *****
    У 1993 році Кшиштоф Кесльовський випускає у світ першу частину своєї трилогії, фільм "Три кольори: синій". За ним одразу другу - "Три кольори: білий" у 1994, і у тому ж році на екрани вийшов заключний фільм трилогії "Три кольори: червоний".
    Трилогію було задумано як своєрідну загадку, адже назва кожної з частин відповідає певному кольору французького прапора. Також в кожній частині обігруються слова з гасла французької революції - Свобода, Братерство, Рівність.
Сюжет
    Молода жінка після втрати свого любого чоловіка, відомого композитора, і п'ятирічної доньки намагається забути важке минуле і збудувати майбутнє, але думками та почуттями все ж залишається з рідними у минулому житті.
    Це фільм про те, як важко забути про біль від втрати, коли насправді забувати не хочеш. Про те, що свободи насправді немає. Свободи від почуттів, що багато важили чи важать. Ці почуття сковують нас наче ланцюги, звільнитися від яких неможливо. Принаймі самотужки.
    Цей фільм доволі безкомпромісний і іноді крайній до екстремізму. Тонка акторська гра, вивірена до дрібниць дивовижна режисура, ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 820 | Додав: Tyler | Дата: 22.04.2011 | Коментарі (1)

Найбільша в Україні теренова гра "Гурби-Антонівці"
Цього року гра відбуватиметься з 30 квітня по 3 травня 2011 року у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області. Ця легендарна спортивно-патріотична теренова гра веде свою історію з 2003 року. У "Гурбах-Антонівцях” брало участь близько трьох тисяч молодих людей з усіх куточків України.

    Теренову гру було започатковано ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес». Назву вона отримала від найбільшого бою в історії Української Повстанської Армії на межі сучасних Рівненської та Тернопільської областей. Саме тут 67 років тому підрозділи Української Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВД, так званий „Гурбенський мішок”. П’ять тисяч українських героїв мужньо боролися проти понад 35 тисяч окупантів за підтримки танків, літаків та бронепоїзду; і після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Цей бій увійшов в історію як одна із героїчних сторінок національно-визвольної боротьби - найбільший бій УПА ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 912 | Додав: lvivanka | Дата: 14.04.2011 | Коментарі (1)


Містичний Вій
   "Закрутило небо колесом,       
Вогняним дощем все залило,
Замутило пил, летить каміння з неба..."
Доброго вечора, мої меломани! 
Тихий шум крапель дощу по шибці й бешкетування вітру, який час від часу змушує вишню, що росте за моєю хатою, своїм гіллям шкребти по старому промоклому шиферу, навіює мені настрій, аби розповісти вам про гурт з ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1089 | Додав: Егдшз | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (1)

Великдень у Львові

  Розповім вам сьогодні про те, як і де можна гарно провести час у цей радісний день. Адже на Великдень всі мають веселитися, а то будуть сумувати весь рік.

   Традиційно Львів перетвориться на центр Великодніх святкувань, бо наше місто - це велика і дружня родина (шо не кажіть, а то є правда!), і цей родинний дух витатиме по вузеньких вуличках міста Лева, у парках, гаях і, звісно, у храмах.
   Тепер до програми. Вона буде доволі насичена. У  Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай)  проводитимуть фестини "Велика гаївка". На ньому будуть малювати писанки, співати, танцювати, проводитимуться 
гаївки, веснянки, лялькові вистави та цікаві забави тощо. Під час фестивалю у гаю відбувається конкурс "Писанка для милого", цікаве дійство "Кривий танець". На дитячому майданчику, який матиме назву "Вербові котики", для дітей проходитимуть ігри, забави та розваги.  "Велика Гаївка" – це місце зустрічі родин, давніх друзів, усіх, хто вважає себе християнином і патріотом. Подія триватиме три дні. Отож, якщо бажаєте файно провести час - завітайте ви у гай. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1256 | Додав: Калабаня | Дата: 10.04.2011 | Коментарі (0)

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024