Середа, 24.04.2024, 10:58

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Побороти дурні звички легше сьогодні, ніж завтра.

 Конфуцій
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Червень » 25 » По той бік екрану

13:21
По той бік екрану
"Життя спочатку"
Сьогодні пропоную Вашій увазі фільм режисера Сема Мендеса.
Жанр Драма ****
Виробництво США, Великобританія, 2009 рік.
Режисер Сем Мендес.
Сценарій Джастін Хейз.
Оператор Роджер Дікінс.
Композитор Томас Ньюман.
У ролях Кейт Уінслет, Леонардо Ді Капріо, Кеті Бейтс, Зої Казан, Кетрін Хан.
Тривалість 119 хв.
Офіційний сайт http://www.revolutionaryroadmovie.com/
Сюжет
     Подружжя Ейпріл та Френк живуть разом вже не один рік. У них чудові діти, гарний будинок, з клумбою і газоном на подвір'ї, розміщений в тихому і красивому районі передмістя, і любов. Але звісно не все так добре, як здається. Ця здавалося б сімейна ідилія насправді зовсім не ідилія. Сірі і буденні дні їх життя, все більше і більше впливають на стосунки, затягуючи їх щастя в себе, як у болото. Яскраві емоції, що були спочатку, змінюються на втому та роздратування, безтурботні сімейні розмови біля каміну на сварки, а щасливі дні та події на ненависну роботу та домашні турботи. Їх колись палке кохання поволі стирається. Тому одного дня, для того щоб врятувати своє майбутнє, вони вирішують все змінити і почати життя з чистої сторінки. Для цього подружжя обирає дуже не легкий, але цілком реальний на їх думку, спосіб - переїхати у Париж. Френк вже готовий покинути роботу, а Ейпріл готує дітей до переїзду. Здається ось-ось усе старе закінчиться – будуть нові емоції, нове місце, нове життя. Але занурившись у свої плани герої зовсім забули, що це лише плани, а мріючи про Францію і краще життя - забули, що це лише мрії. Так! Мрії мають властивість не здійснюватися. А ще буває, що коли ти повністю готовий перегорнути сторінку і щиро віриш в те, що все складеться добре, обставини раптово руйнують всі твої плани вщент – безжально гасять в тобі ту яскраву іскру щастя, що так раптово і гаряче в тобі загорілася. Буває з іскри розгоряється вогонь, а буває вона просто швидко згасає. Так само швидко згасли усі надії на щастя і у цього подружжя – у Ейпріл знову буде дитина, а Френка вирішують підвищити на роботі. І тепер такий омріяний ними Париж мусить зачекати. Це приводить до ще більших проблем, сварок та переживань. Але ж не все ще втрачено! Можливо іскра ще не згасла! Можливо буде другий шанс! Але, як відомо, другий шанс в житті дається дуже і дуже рідко…
   В друге після оскароносної «Краси по-американськи» режисер Сем Мендес взявся за сімейну драму. Мабуть прислів’я «Двічі в одну річку не ввійдеш» не про кіно і не про цього режисера, адже другий його заплив в океані людських  емоцій і переживань, вдався без сумніву добре. Взявши на озброєння чудових акторів, режисер грамотно передав цим фільмом мабуть все, що хотів сказати. Дія кінострічки перетікає плавно і без поспіху – гарно витримано ритм оповіді. Вся динаміка тут зосереджена на переживаннях героїв. І хоча є багато подібних фільмів, все ж важко вгадати яким буде фінал. Головним плюсом є зміст та послання картини. Вона чітко говорить, що потрібно не боятися змінювати своє життя, особливо коли розумієш – інакше йому кінець. Не боятися змінювати щось у собі, жити емоціями і вміти робити щось несподіване та імпровізоване. Хай це імпровізоване буде трохи дивне, важке, не зрозуміле іншим, але головне, що ти справді цього хочеш. Для когось це може бути поїздка в Париж, для когось зізнання в коханні, а для когось просто похід в гори. І коли в грудях сильно б’ється серце, а таке солодке і тепле відчуття змін розтікається по тілу, то не вагайся – ти ідеш в правильному напрямку.

Цікаві факти - Кейт Уінслет та Леонардо Ді Капріо вдруге після "Титаніка" знялися в одній стрічці.
                      фільм знято за мотивами роману Річарда Йейтса.
Дивимося, думаємо і робимо висновки.

Анонс
    Традиційно оглядаємо новинки і не новинки прокату. Минулого тижня в кінотеатри на повній швидкості заїхали «Тачки 2» - друга частина чудового мультика обіцяє бути не менш веселішою і цікавішою ніж перша. Можете сміливо іти в кіно на цей мультфільм і гарні враження вам гарантовані. Ще одна анімаційна стрічка «Панда Кунг – фу 2» здається з нами вже прощається. Зараз її можна подивитися лише в кращому кінотеатрі Львова – кінотеатрі «Львів». Тут же зараз ідуть і «Люди Х: перший клас». Також минулого тижня відбулася дуже очікувана прем’єра фантастики «Супер 8». Всім рекомендую подивитися цей фільм. Він приваблює інопланетно-засекреченою темою, ім’ям продюсера Стівена Спілберга, а він у цій темі профі, і режисером Дж. Дж. Абрахамсом. Продовжує похід кінотеатрами і комікс «Зелений ліхтар». Судячи з трейлеру, у фільмі багато цікавого і видовищного. З дня на день в кінотеатри вломляться «Трансформери 3» - продовження відомого блокбастера Майкла Бея. Судячи з усього, враховуючи касові успіхи попередніх частин і не поганий старт цієї, трансформери ще не раз до нас повернуться. Добре це чи погано вирішувати вам. На даний момент це все.

Кінотеатр "Львів" - "Люди Х: Перший клас" (12:49, 19:10), "Панда Кунг-фу" (14:30, 17:10), "Похмілля у Вегасі 2" (16:00, 21:00).
Кінотеатр "Київ" - фільм Сергія Параджанова "Ашик-Кериб" (14:00, 16:00, 18:00).

 




Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 1367 | Додав: Tyler | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 2
2 Лілейка  
1
коли перегляну фільм, напишу тут свої враження)

думаю, книги, фільми на таку тематику є повчальними, то як на мене) в житті кожен може вчинити по-своєму, але під час і після перегляду є над чим подумати) в цьому випадку, як почати все заново?:)

1 Mary_Anna  
0
фільм мене зацікавив.. шкода не маю часу зараз дивитися(

д.с. як раз нещодавно згадувала Ді Капріо і хотіла якийсь фільм з ним подивитися)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024