П`ятниця, 26.04.2024, 21:26

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Борітеся - поборете,вам Бог помагає! За вас правда за вас слава і воля святая.

 Тарас Шевченко
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Червень » 11
П'ятидесятниця
Ой, земле, радістю умийся - Прийшла до нас Зелена Трійця!
Нехай Господь нам душу гріє, А поле житом зеленіє!

    Завтра на наших календарях буде 12 червня. А це означає, що від світлого свята Пасхи настав 50 день, а з ним і одне з найбільших християнських свят - свято Трійці. Свято має кілька назв: День Святої Трійці, Зішлення Святого Духа, П'ятидесятниця, Зелені свята. Назву П'ятидесятниці свято одержало тому, що зішестя Святого Духа на апостолів сталося в старозавітне свято П'ятидесятниці, встановлене в пам'ять про дарування єврейському народові Закону при горі Сінай; воно святкувалося в 50-й день після Великодня і припадало на закінчення жнив і збирання плодів, перші з яких приносилися в жертву в храмі. Саме в цей день, у 50-й день по Воскресінні Ісуса Христа, коли всі учні були зібрані в одній світлиці, раптом зробився шум: "ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де сиділи вони. І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів." Апостоли виповнилися Духа Святого і стали говорити різними мовами (Діяння апостолів 2:1-47). Зішестям Св. Духа на апостолів відкрилася довершуюча діяльність третьої особи Пресвятої Трійці, і вчення Ісуса Христа про Триєдиного Бога досягло довершеної ясності і повноти. Подія Зішестя Святого Духа мала дуже велике значення для апостолів і перших християн і для цілої Христової Церкви. Св. Іван Золотоустий у проповіді на празник П'ятидесятниці каже: "Преласкавий Бог сьогодні наділив нас великими дарами, які важко вимовити словами. Тому усі разом радіймо і радістю, славімо нашого Бога. Святий Дух нас звільнив з неволі та покликав до свободи. З цього джерела випливають пророцтва, ласки зцілення і все інше від нього."
    У народі свято Трійці часто називають Зеленими святами, бо вважалось, що прийшло завершення весняного і початок літнього циклу. Напередодні свята вранці дів­чата, діти та молодиці йшли в гаї, на луги збирати зілля: чебрець, полин, любисток, васильки, материнку, м'яту, а ввечері квітчали хати гіллям клена, липи, ясена. На Зелені свята мали бути замайовані хата,  подвір'я, пасіка, ворота. Долівку в хаті встеляли чебрецем, полином, лепехою, букети з чебрецю, м'яти, волошок ставили на підвіконні, за ікони клали також квіти. Селяни вірили, що в клечанні ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 4428 | Додав: lvivanka | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (4)

Види спорту: Теніс
  Сьогодні розкажу про вид спорту, в якому використовуються такі
жовті м'ячики, якими ви гралися в дитинстві :)


    Мета гри — перекинути ракеткою м'яч через сітку на бік партнера так, щоб м'яч упав у межах майданчика суперника і той не зміг його відбити назад. Грають в теніс 1 х 1 або 2 х 2, на майданчику — корті, поділеному навпіл поперечною сіткою.
    Тепер про правила гри:
 -розіграш кожного очка починається з подачі м'яча. Гравець, із задньої лінії перекидає м'яч на діагонально протилежно розташоване поле супротивника. Перша подача завжди здійснюється із правого боку від центральної лінії поля. Після кожної успішної подачі гравець, що подає переходить на інший бік поля. 
 -період тенісного матчу, протягом якого подає один гравець, називається геймом.
 -гейм починається з рахунку 0:0. Перші два розіграші м'яча, дають супротивникам по 15 очок. Наступна подача приводить до рахунку 40, наступний розіграш приводить до виграшу гейму у випадку, якщо супротивник має рахунок 30 або менше. Якщо обоє гравці мають по 40, то виграш наступної подачі надає перевагу. Перемагає в геймі гравець, який має перевагу і виграв наступну подачу.
Також існує поняття "сет". Розіграш сету йде доти, поки один із гравців ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1194 | Додав: KypIDon | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (6)

Вуличні співи: 10 червня. Відбулись!
Хоч сьогоднішня днина нас сонечком не побавила, а навпаки, супроводжувала
 "шабелинною" погодкою - співи були вдало проведені! 

   Напередодні співів юні львівські горлодери задались питанням: "Чи похмура погода зможе стати на заваді нашим щоп'ятничним співам?", і щиро тішились чувши, що ані темні важкі хмари, ані дощ, ані "шальонуватий" вітерець не зможе зігнати нас із,  вже такого облюбованого кожним співуном "Вуличних співів", обіччя Нептуна ;)) Ось і час розпочинати співи. Cпіваники вмить розбігаються по руках, сьогодні надміру, активних співунів ;)) І тут полились пісня за піснею... "Вона", "Хей-хай", "Червона рута", "Роксоляно", "Голодні студенти" - дуже доречна на час сесії)), "Кедь ми прийшла карта", "Мій лицарський хрест", виконання цієї пісні присвятили до Дня народження Євгена Коновальця. Довкола ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1364 | Додав: lvivanka | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (11)

Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024