Вівторок, 16.04.2024, 13:02

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

У схованках душі своїй я чинив великі подвиги, перемоги і благодіяння - так що боротися з життєвими негараздами в мене вже не вистачало ні сил, ні часу.

 Борис Андрєєв
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Червень » 12 » По той бік екрану

02:03
По той бік екрану
"Леви для ягнят"
Сьогодні пропоную Вашій увазі дуже цікавий і розумний фільм Роберта Редфорда.

Жанр
Політична драма ****
Виробництво Andell Entertainment, США 2007 рік.
Режисер Роберт Редворд.
В ролях Том Круз, Меріл Стріп, Майкл Пена, Пітер Берг, Роберт Редфорд.
Тривалість 91 хв.
Сюжет
    Фільм "Леви для ягнят" розповідає три пов'язані між собою історії. Типовий американський сенатор, бажаючи виправдати помилки свого уряду в боротьбі з тероризмом, намагається продати авторитетній журналістці найсвіжішу інформацію, яка висвітлює нову глобальну стратегію США у цій боротьбі - багатообіцяючу операцію в Афганістані. Друга історія про професора-ідеаліста, який, не обмежуючись лише своїми конкретними обов'язками, намагається донести до свого найбільш багатообіцяючого студента розумні думки про життя і переконати його змінити своє. В цей час два колишніх студенти цього професора - чудові хлопці з бідних сімей, яким все в житті дається важкою працею, бажаючи служити вищій, на їх думку, меті, записуються добровольцями в армію і відправляються на безглузду війну з тероризмом в Афганістан, ставши таким чином ще одним інструментом в страшній політичній грі США...
    Фільм Роберта Редфорда дуже багатогранний. Відштовхуючись від однієї глобальної проблеми сучасного суспільства, він зачіпає інші, не менш важливі. Всі ці проблеми так чи інакше пов'язані, і актуальні всюди. Взагалі, не зважаючи на те, що фільм американський і говорить про американські справи, він значно глибший і охоплює загальнолюдські проблеми. Тому кожний житель нашої планети, будь-якої національності, може знайти тут те, що болить конкретно його. Фільм багато чим актуальний і для України. Адже хіба ж нам, українцям, не знайомі ці образи та ситуації? Коли, даруйте за пафос, політик, прикриваючись праведною метою, обманює, як дихає. Його обман - отрута, а дії - вбивство. А журналісти, які часто опиняються в ситуації, коли постають перед вибором - боротися, втратити роботу, здоров'я, а часто і життя... чи подібно флюгерам крутитися за вітром. А студенти! Молоді люди, багато з яких розумні і перспективні члени суспільства - одного разу просто плюють на все і перестають опиратися. Все це лайно до болю знайоме нам, чи не так? Дивлячись цей фільм, і собі задумуєшся про те, як прогулюючись проспектом Шевченка, площею Ринок чи Високим Замком, ти бачиш навколо себе багато розумних, добрих, прекрасних людей. Здатних на більше. Чорт забирай! Ці люди можуть звернути гори! Вони сильні! Вони здатні, можуть і хочуть будувати країну - піднімати її економіку і культуру! Вони вже зараз, інколи в тяжких умовах, роблять це - будують будинки, малюють геніальні картини, ліплять ідеальні скульптури, пишуть дивовижні книги, грають прекрасну музику, роблять наукові відкриття і навіть знімають кіно...Вони творять дива. Їх мільйони! Вони леви! Але на жаль заправляють усім ягнята. Вони не вміють і двох слів на рідній мові зв'язати, бо їх мова це бекання і мекання, а думають вони лише про поживу. І хоч фільм американський, але ставить питання всім. Що ж робити? Просто здатися і котитися у цьому важкому колесі вниз, б'ючись об каміння? Але ж внизу прірва. Чи опиратися і спробувати викотити це колесо нагору? Треба ж просто добре впертися. Саме про це фільм "Леви для ягнят". Не про святу Україну звісно. Про боротьбу. Про те, що треба боротися так, як вмієш, як виходить, але боротися - малювати картини, ліпити скульптури, писати книги і музику, виступати з трибун, знімати кіно чи просто співати на вулиці. І цим висловлювати свої думки та позицію. А на запитання типу "Навіщо ти вступив в громадську організацію? Нафіга воно тобі в натурі треба? Тобі там що, гроші платять?" просто відповідати "Якщо не я, то хто?". Це навіть не відповідь, та й не запитання також. Це висновок. Це мета твого життя. Бо ти - борець. 
    Отже, як бачимо, фільм "Леви для ягнят" справді багатогранний. Його багатогранність не лише в великій кількості порушених тем, а й в актуальності повсюди. І дивлячись цей фільм, не можливо не задуматися про подібні проблеми в себе на батьківщині. Тому "Леви для ягнят", без сумніву, варте уваги кіно. При певних недоліках, а вони в нього є, фільм все ж дуже грамотно ставить запитання, але при цьому не дає конкретних відповідей. Глядач сам повинен це зробити - подумати і відповісти. Це саме той випадок, коли після перегляду не хочеться вставати з місця, бо хочеться подумати. Якщо дивитися фільм уважно, а це важливо, бо тут потрібно ловити кожне слово і жест, то від екрану важко відірватися. Захоплює все - діалоги, інтер'єри, характери, погляди, історії. Це без сумніву велика заслуга авторів, адже 80% від часу стрічки, дія відбувається в приміщеннях і з одними і тими самими героями. Тобто майже весь фільм це діалоги. Зробити таке кіно цікавим - це справжня майстерність. Роберт Редфорд і його команда з цим добре впоралися. Найбільше вражають навіть не чудові діалоги, а саме ті моменти, де герої залишаються наодинці і просто мовчать. Треба бачити те, як вони поводяться в цей момент - від піку душевного болю ковтають слину, плачуть бо зрадили самі собі, задумано дивляться в екран телевізора, бо розуміють, що не такі, як думали, і насправді хочуть зовсім іншого. Актори грають чудово. Меріл Стріп, Том Круз і сам Роберт Редфорд, який виконує одну з головних ролей, не підкачали. Молоді перспективні актори теж на своєму місці. Стрічка може не сподобатися ненависникам Америки і нелюбителям інтелектуальних фільмів. Але обов'язково сподобається любителям справжнього хорошого кіно. Тож приємного перегляду.

Рекомендації - всім хто любить думати під час перегляду і після нього.
Дивимося, думаємо і робимо висновки.

Анонс
    Отже, вже традиційно оглядаємо новинки нашого прокату. І скажу я Вам по-чесному, цього тижня є багато цікавого - літній кіносезон, як завжди, радує нас чудовими фільмами, і навіть є примарна надія, що обійдеться без тупих блокбастерів. Я особисто в це не дуже вірю, але побачимо. Почнемо наш огляд з касових лідерів, а саме з "Піратів Карибського моря" і "Панди кунг-фу 2". Джонні Депп і команда продовжують з успіхом брати на абордаж кінотеатри, народ валить дивитися на їх пригоди з великою радістю, і правильно робить - фільм чудовий. Та й дивитися таке кіно краще саме в кінотеатрах, адже перегляд крутих спецефектів на телику чи моніторі компа, це те саме, що грати у футбол тенісним м'ячиком. До речі, маю повідомлення для всіх любителів кращого кінотеатру у Львові - кінотеатру "Львів" - пірати вже там. Не знаю, чи на довго вони тут пришвартувалися, але, сподіваюся, ми ще встигнемо сходити і подивитися на них в цьому кінотеатрі.  Панда теж цього разу не підкачала - її кунг-фу і дотепний гумор до вподоби і дітям, і дорослим дітям). Про "Похмілля в Вегасі 2" ніц казати не буду. Особсто мій прогноз - нічого нового і багато дурного старого. Також цього тижня відбулася одна з найочікуваніших прем'єр літа - мультфільм "Вінні та його друзі". Цей мульт чудово вирізняється із звичного потоку тим, що його зроблено в традиціях старої доброї анімації. Народ, Вінні Пух намальований! Ура! Особисто я радий, що він не комп'ютерний, як Панда) Взагалі присутність цього творіння, як ковток свіжого гірського повітря. І це класно. На цьому тижні стартують не менш очікувані фільми. Багатообіцяюча і мега очікувана драма Теренса Маліка "Дерево життя". Цей фільм ні в якому разі не можна пропустити. Також відбудеться прем'єра фантастики "Супер 8" - загадковість цього проекту, ім'я режисера Дж. Дж. Абрахамса, автора культових "Загублених", і тема "Зони 51", дають всі підстави сподіватися на якісне кіно. Не обійдеться і без коміксів - студія Ворнер Бразерс випустила у прокат фільм "Зелений ліхтар". Що це буде, просто світлофор чи щось більше, ще побачимо. Блокбастер "Люди Х: перший клас" обіцяє бути теж досить цікавим - робили цей фільм далеко не першокласники. Тож є що дивитися. На даний момент це все.

Кінотеатр "Львів" - "Пірати Карибського моря 4" (14.20, 16.40, 20.50); "Священик" (19.10); "Тіні забутих предків" (11 червня, 12.00 ).
Кінотеатр "Київ" - "Модерністи" ( 14.00, 16.00, 18.00).

                      


   

 

Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 1484 | Додав: Tyler | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 11
11 Нескорений  
-2
такий собі фільм.

10 Mary_Anna  
1
фільм дуже цікавий. показує різні точки зору на одну проблему. і хоч побудований навколо трохи застарілої і далекої нам проблеми - війни Америки і Афганістану, думки і висловлювання щодо "системи", на мій погляд, залишаються актуальними. тут є над чим подумати

8 Povstanec  
1
час викладу статті: 02:03 ?

9 Tyler  
0
Ні я виклав статтю о 23.06 чи щось таке.
І такий час показувало коли я виклав.
Чому тепер 2.03 поняття не маю.
в 2.03 я вже спав давно.
І якщо о 2.03, то чому тоді дата викладу статті 12.06, а не 13.06?

7 гуцулка_Ксеня  
0
і я в захваті wink

6 Лілейка  
0
і цього фільму теж не бачила, на жаль, але вже маю перелік фільмів, які хочу переглянути!
дякую, Назаре!

5 Tyler  
0
Маю невеличку поправку. Виявляється "Люди Х: перший клас" вже ідуть в Плянеті кіно, але в інших кінотеатрах їх поки не має.

2 Povstanec  
3
аплодую! твої статті з кожним разом все кращі і кращі. скоро вони стануть парангоном статті в нас на сайті і прикладом для інших!

д.с. рецензія на фільм трішки задовга.

4 Tyler  
0
Дякую.

1 lvivanka  
2
Назаре, молодець!
Колись полювала за фільмами з Меріл Стріп, подобається як акторка.
А хтось вже дивився панду-2?

3 Tyler  
0
Дякую.
Мені теж. Меріл Стріп професіонал своєї справи.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024