З розрахунку на 8-10 порцій необхідно:
* білок яйця - 4 шт. * цукрова пудра - 1 ст. * кукурузний крохмаль - 3 ч. л. * вершки (жирність не менше 30%) - 550 мл * оцет винний білий - 1 ч. л. * полуниця - 300 гр * банан - 1 шт Спосіб приготування: * Білки збивати міксером, потрохи додаючи просіяну цукрову пудру (до 10 хв). В самому кінці добавити просіяний крохмаль і оцет. * На деко викласти лист пергаменту з викресленим кругом (d~20 см). * Викласти на круг білу суміш. Виделкою збити краї так, щоб маса нагадувала балетну пачку. * Розігріти духову шафу до t 150° C. Випікати торт 40 хв. Вимкнути духову шафу, відчинити дверку, і і так залишити торт до повного його вистигання. * Вершки збити в пишну блискучу піну.
* Банан очистити від шкірки, вимити полуниці, потім порізати їх.
* Торт прикрасити збитими вершками і нарізаними фруктами. СМАЧНОГО!
|