Вам знадобиться: • 100 г (1 склянка) вівсяних пластівців. • 150 г цукру. • 100 г розм’якшого вершкового масла. • 1 яйце. • 1 ч. л. ваніліну. • 1 ст. л. (15 мл) молока. • 1 склянка (150 г) борошна. • 1/3 ч. л. соди (можна погасити оцтом). • 2/3 ч. л. розпушувача для тіста. • ½ ч. л. кориці. • 2 щіпки солі. • ½ склянки родзинок. • 1 ч. л. натертої лимонної цедри. Спосіб приготування: 1. Розігрійте духовку до 175°С. Злегка змастіть деко жиром або вистеліть на нього папір для випічки. Збийте міксером вершкове масло і цукор. 2. Додайте яйце, ванілін, молоко і все перемішайте. 3. В окремому посуді просійте разом муку, соду, розпушувач і сіль. Додайте в збиту суміш, щоб вийшло рідке тісто. 4. Додайте в тісто вівсяні пластівці, корицю, родзинки, лимонну цедру і як слід все перемішайте. 5. Викладіть тісто ложкою на деко. Залишайте між печивом відстань близько 7 см, щоб воно краще пропікалося. Випікайте близько 10 хвилин до утворення золотаво-коричневої шкориночки. порада 1: вівсяні пластівці краще перемолоти (наприклад, в кавомолці), щоб вони були дрібнішими. порада 2: коли викладатимете тісто на деко, врахуйте, що воно при нагріванні збільшиться в діаметрі. Тож достатньо невеликої грудочки тіста, щоб в результаті вийшло велике печенько;) порада 3: кількість інгредієнтів розрахована десь на 16 печеньок, тож якщо Ви надумали почастувати Борцівську родину, бажано брати всього вдвічі більше;) СМАЧНОГО!!!=)
|