П`ятниця, 19.04.2024, 21:59

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Є боротьба за долю України. Все інше – то велике мискоборство.

 Ліна КОСТЕНКО
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Січень » 16

Про Новий 2011 рік

Обійняти друзів, пригадати моменти щастя, поставити нові цілі,
залишити минуле, танцювати і дуріти, відчути любов,
загадати бажання, з салатом Олів‘є слухати президента
 
і просто не спати… це – …
коли  відкорковують шампанське і стріляють салюти...
 це Новий Рік...

   Кілька днів назад ми знову стояли у компанії близьких нам людей і рахували від 10 до 1. Сяючі посмішки, бенгальські вогні, люблячі обійми – Борці святкували Старий Новий Рік. Знову захоплююча ніч, як і ніч з 31 на 1, ніч, коли Борцята святкували прихід Нового року. Про це хочеться згадати і розповісти…

   Кажуть: як (з ким) Новий Рік зустрінеш, так (з тими) його і проведеш. Певно, будемо плідно трудитись весь рік разом :), бо в нас і компанія файна була, і провели ми його класно! Ця новорічна ніч була багата на конкурси, забави, співи і танці. Чудовим і позитивним моментом є те, що зустріли ми його біля стін Облради(!), бачили дивовижні кольорові вогні (салюти), також спускалися з гірок на санчатах! Кожен з нас поринув у дитинство і насолоджувався цією гарною забавкою. Ми, звичайно, після цього були холодні і голодні, а тому поспішили  до цьоці, щоб зігрітися і посушитися. Завдяки старанням Лілі (о, і Святослава з його м'яском) ми смачно поїли, а потім робили повно всяких диво-справ! Дивилися відео з вечірок (насміялися самі з себе - продовжили собі життя на багато годин), бавилися твістер, Україну і ще купу всього. Найкумедніше було, мабуть, коли ми полягали спати і паралельно дивилися фільм!( "Сам удома"). Дехто не міг  таки спати, тому тихенько й щиро хіхікав і з героїв фільму, і з наших борців, які мило дрімали. О, зранку ми пили каву, чай, капучіно, позіхали і співали новорічні пісні... ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1525 | Додав: Ir4uk | Дата: 16.01.2011 | Коментарі (14)

Герої України: Мирослав Вантух

У сьогоднішньому повідомленні розповім про відомого українського хореографа, який у 2004 р. отримав звання Героя України за багаторічну працю у галузі культури і мистецтва. Завдяки його старанням і праці про українські народні танці знають далеко за межами України. Та навіть не це головне. Зараз самі переконаєтеся :)

      Мирослав Вантух народився на Львівщині, співав і танцював у шкільних колективах. Закінчив Львівське культосвітнє училище як диригент-хормейстер, паралельно відвідував курси хореографії. За його словами, танець таки переміг, і М. Вантух присвятив себе мистецтву хореографії. У Львові в 1960-х створив народний танцювальний ансамбль "Юність" і 20 років був головним балетмейстом, художнім керівником. Колектив брав участь у міжнародних конкурсах, здобувши шість золотих медалей.
      Вже з 1980 р. М. Вантух очолив ансамбль танцю ім. П. Вірського в Києві. У одному з інтерв'ю хореограф розповідає, що не хотів покидати рідний танцювальний колектив і Львів, а ще не був впевнений, що зможе замінити самого Павла Вірського і втримати ансамбль на такому ж високому рівні професіоналізму. Все ж Мирослав Вантух неодноразово чув похвалу в свою сторону від Вірського, який давав поради відомим на той час керівникам танцювальних колективів учитися культури танцю в цього талановитого молодого хореографа. Вже тоді Вантух відмовився від постановок на радянську тематику і на конкурси приїздив з народними українськими танцями.
      Український ансамбль танцю запрошують на концерти у різні країни світу. Наші танцюристи разом зі своїм художнім керівником були у близько 50 країнах, у деяких по 15-20 разів. У 2009 їх вже 16-й раз запросили до США. В Україні, на жаль, гастролі відбулися 6 разів за роки незалежності. Мирослав Вантух говорив: "Париж – це Мекка хореографічного мистецтва, звідти балет пішов у світ. Ми там вперше виступили років з п'ятнадцять тому, а потім концертували майже щороку. Востаннє, я нарахував, завіса 15 разів угору-вниз ходила, зал стоячи плескав. Але я мрію спостерігати таке в Україні".
... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2461 | Додав: Лілейка | Дата: 16.01.2011 | Коментарі (4)

Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024