П`ятниця, 19.04.2024, 15:23

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Життя дачника — це постійна боротьба з сусідніми дітьми, які вважають його город своїм, і своїми дітьми, які мають батьківський город за чужий.

 Володимир Колодій
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Лютий » 19 » Велоспорт

22:04
Велоспорт

Крутити педалі це круто :)

Сьогодні розкажу вам трішки про велоспорт. Всі, напевно, ще з дитинства любили поганяти на великах (хто не їздив, співчуваю: напевно, ви просто жили в печері :)). Спорт цей досить цікавий, і той, хто хоч коли-небудь долав на своєму двоколісному великі дистанції, знає, що їздити на таких штуках можна не тільки по хліб у кіоск ;)

    Якщо говорити про велосипедні гонки, то вони можуть проводитися на овальних штучних треках, на шосе чи на пересіченій місцевості. Багатоетапні гонки проводяться на пересіченій місцевості і можуть тривати від трьох днів до трьох з половиною тижнів, як, наприклад, гонки Тур де Франс, Тур Італії і Тур Іспанії.

   Гонки містом - швидкі, насичені дією, вони тривають близько години. Шосейні гонки проводяться за заздалегідь складеним маршрутом, який гравці повинні проїхати кілька разів. Під час такої гонки звичайно долається відстань близько 160 км (попробуйте таку відстань на велику проїхати, це вам не електричкою, де можна файно поспати ;).

   Трекові гонки проводяться на закритих або відкритих кругових треках з бетонним чи дерев'яним покриттям. У гонці за лідером гравці проходять дистанцію на час, стартуючи один за одним.

   Цікаві факти:

1869 - вперше відбулися офіційні змагання. Вони пройшли у Франції, дистанція пролягала між Руаном і Парижем (120 км). Велосипеди учасників тоді були дерев'яними. Переможцю вдалося досягти середньої швидкості приблизно 11 км / год. 

1893 - вперше пройшла першість світу на треку (Чикаго).

1921 - вперше пройшла першість світу на шосе (Копенгаген).

1896 - велоспорт включений в програму Олімпійських ігор.

1911  - 1913  -  перша кругосвітня  подорож на велосипеді (А. Панкратов, Росія)

   Об'єм легенів у велогонщиків великий не тільки порівняно з пересічними людьми, але і порівняно з професійними спортсменами: 8 літрів при звичайному показнику 6 літрів. За допомогою кровообігу у велогонщиків по організму "обертається" до 7 літрів кисню за хвилину замість 3-4 л у звичайних людей.

   Заможні англійці в 2,5 рази більше використовують велосипед, ніж бідні. Біднякам краще громадський транспорт або ж своє авто. От якби наші депутати почали на великах роз’їжджати, це би було щось :)

Отож, думаю, нам не варто забувати про своїх двохколісних друзів. Крутити педалі – це досі круто і модно :)


Опублікувати
Категорія: Спорт | Переглядів: 1147 | Додав: KypIDon | Теги: Спорт | Рейтинг: 4.8/6
Всього коментарів: 9
9 Лілейка  
1
Пригадала, як мене вчили кататися на велику biggrin добре, що то був не Андрійко...)
Цікаво, не знала про кругосвітню подорож на велосипеді.
Дійсно, їздити на таких штуках можна не тільки до бабці по молоко smile

6 гуцулка_Ксеня  
2
В нас, на жаль, поки що нема умов для того, щоб користуватися великом замість громадського транспорту. Маю на увазі, велосипедні доріжки, місця для паркування і т.д. А переваг у "залізного коня" не злічити! І корисно для здоров'я, і атмосферу не забруднює, і пробок не створює, і бензину не п'є, і значно приємніше, ніж у час-пік в маршрутці smile

7 lvivanka  
3
До речі, недавно в новинах чула, що у Львові мають намір робити велосипедні доріжки, але то буде не скоро... Не відомо чи на той час ми ще зможем закинути свої кості на двоколісний... surprised wink

8 гуцулка_Ксеня  
2
мусимо триматися в формі wink

5 lvivanka  
3
Ще школяркою влітку їздила у село, ото там у нас були гонки, асфальту нема, ну, село селом. Пам*ятаю вічно роздерті коліна, лікті...ех, потім вже й болю не відчувалось)) Чогось так повелось - усі падали у "сільське" болото (його особливо багато коли корів виганяють на пасовисько, отак по всій дорозі як наболотять... ого!), а я завжди якісь каменюки знаходила...

4 Klym  
0
Олеже ні ...післля кожного наступного учня-смертника я на ровері малюю хрестик ..ось вже 5 хрестиків happy

3 Егдшз  
2
скільки себе пам*ятаю стільки часу їжджу на ровері...люблю цей трансторт.. особливо в літку у сонячну погоду сісти на ровер і крутити педалі прогнавшись по полю або по лісі.. ох! хочу літа!

1 Klym  
0
я навчив 5 людей користуватись цим транспортом biggrin

2 KypIDon  
3
вони ще живі? smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024