Четвер, 25.04.2024, 04:00

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Ще нікому не вдавалося побити брехню зброєю правди. Побороти брехню можна тільки ще більшою брехнею.

 Станіслав Єжи Лец
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Лютий » 05
Мимоходимо чи мимохочемо? ;)

Незважаючи на спортивну картинку, сьогодні мова піде про мову (агій, КО відпочиває ;)). Помудруємо про пароніми з одинаковим початком, схожою серединкою і абсолютно різним за... стосуванням :)

   МимохіДь - мимохіТь

   Мимохідь - "ідучи", "проходячи повз щось". Ключовим для нас є корінь-часточка ХОД (від ходити). Напр., "Зайшовши в офіс, Клим поспішає мимохідь зиркнути на себе в дзеркало, лиш тоді роззувається ;)" - пройтися повз дзеркало
   У переносному значенні цей прислівник вживається у значенні "між іншим", "побіжно". Напр., готуючись до екзамену, зазвичай ознайомлюєшся з кінцевими питаннями (якихось там 20-40 штук :)) мимохідь: в маршрутці, під дверима в черзі, на екзамені (ну це вже гон, але шо тільки не буває в житті :)) - або серединними питаннями: в кого яка метода і які забобони щодо перших-останніх питань :)

   Мимохіть - "мимоволі", "несамохіть" (щось робити), спонтанно і неконтрольовано свідомістю  (хотінням - хіба підсвідомим). Ключовим тут є корінь-часточка ХОТ (від хотіти). Напр., вирвався мимо волі людини з язика комплімент - отже, сказаний мимохіть; відкриваєш мозіллу і автоматично рука набирає b англійською, щоб спершу зайти на сайт - заходимо мимохіть, не задумуючись; усміхаємось дитинці - робимо це мимохіть: ну бо вушка самі тягнуть кутики вуст в різні боки - то ж для малечі, як бо інакше?, але це настільки природньо, мимохіть та й усе :)
   Слово мимохіть може ще вживатися зі значенням "з необхідності", напр., Не встигаючи, сідаєш мимохіть на леда-яку маршрутку, аби поближче до місця призначення-побачення довезтися, а то стовбичити на зупинці нема часу, та й нерви якось здають :) ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1194 | Додав: myrchatko | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (11)

Андрійко, вітаємо тебе!

Ось і настав цей "Твій день", день, коли ти колись давно, але не так сильно, та народивсі! :)
Сьогодні тобі виповнилося +1 до твоїх кільканадцять рочків... І ми всі хочемо тебе привітати з тим, що ти став трошки "великим" :) Та хочемо побажати тобі купу всього НАЙкращого, НАЙщирішого та НАЙтеплішого!
Тому готуйся приймати великий потік цих побажань! ;)

Севастіян: " Розсудливості, відповідальності і перестати бути придурком, який так не бережливо ставиться до свого здоров'я! І радості."

Оля Короляк: "Ти дуже хороший (іноді навіть кращий за мене ;) ) і думаю, що таким хорошим людям, як ти, потрібно тільки багато друзів, які б тебе доповнювали і підтримували... посміхайся :)"

Олег: "Вітаю, Андрію!! (мені все рівно, що ти Тарас) Шоб тобі весело жилося і хотілося, й моглося. Було де і було з ким, було як і було чим. Розумій, як хочеш:)) Люби борців і радій життю!"

Оксанка Я.: "Багато світлих та позитивних моментів, щирих усмішок навколо та тої половинки коханої, яка б доповнювала тебе :)"

Назар: "Андрій, вітаю! За час нашого знайомства зрозумів, що ти розумний, щирий та добрий. Думки твої глибокі і змістовні, об'єктивна оцінка ситуації це твоє, тому ти завжди зможеш розумно вийти з будь-якої ситуації. Ти дотримуєш слово, бо так треба, бо це правильно, тому на тебе можна покластися. Робити людям зло це не твоє, від тебе не відчувається негатив, лише великий спалах позитиву, тому всім біля тебе добре, цікаво, весело і приємно. По всьому відчувається, що ти прагнеш знайти правильний шлях в житті, і ти уже зробив великий крок в цьому напрямку, розумний, цілком обдуманий крок. Тому враховуючи, що в тебе є всі людські якості, думаю, все в тебе буде добре. Ти будеш великою, успішною і щасливою людиною. Тому бажаю, щоб це все в тебе було. І залишайся на обраному шляху, ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1333 | Додав: Viktoriya | Дата: 05.02.2011 | Коментарі (16)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024