Четвер, 28.03.2024, 14:19

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Найважче боротися з окремими недоліками.

 Володимир Голобородько
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Липень » 2 » Видм спорту: Спортивний покер

12:08
Видм спорту: Спортивний покер
Види спорту:  Спортивний Покер
Так як в Борці покер набув великої популярності, думаю, вам
 цікаво буде дізнатися більше про цей вид спорту.

    Взагалі існує багато різних правил, в Боївці щоб ви знали ми граєм класичний. В класичному покері використовується повна колода з 52 карт без джокерів. В інших різновидах використовують джокери, коротші колоди, кості замість карт, тощо.
Тепер трохи про те як його грають. Усі види покеру можуть гратись у двох варіантах:
Кеш ігри (cashgames, або ringgames англ.)
    Турніри. В кеш грі гравці здійснюють ставки безпосередньо грошима. В стандартній кеш грі гравці можуть сісти чи покинути стіл в будь-який момент гри. Сума грошей яку гравець вносить за стіл може бути різною (відповідно до обмежень для конкретного казино). Турнірна гра принципово відрізняється від кеш гри. Турнір має визначений час початку, або починається коли заповняться усі турнірні столи. На початку кожен гравець отримує однакову кількість фішок в обмін на певний грошовий внесок (buy-in англ.), з якого формується призовий фонд турніру. Усі ставки гравець здійснює фішками. У разі програшу усіх фішок гравець покидає турнір. Розмір грошового призу залежить від місця яке гравець зайняв у турнірі. Стандартно призи виплачуться першим 10%-20% місцям. Деякі турніри передбачають можливість докупання фішок (rebuy англ). Турнірний покер визнано видом спорту у багатьох країнах. Принциповою різницею між кеш іграми та турнірами є те, що в кеш грі метою гравця є виграш конкретного банку, в той час як в турнірі метою гравця є зайняти чим вище призове місце. Тому виграшна турнірна стратегія сильно відрізняється від стратегії кеш ігор.
    За способом здійснення ставок покер поділяють на: Лімітний , Безлімітний,  Потлімітний покер.
У лімітному покері гравець може здійснити ставку тільки певного стандартного розміру. Наприклад при ліміті $1 гравці не можуть піднімати ставку більше ніж на 1 долар. У безлімітному покері розмір ставки не обмежений. Тому гравець при бажанні може поставити в банк усі свої фішки. В потлімітному покері розмір ставки обмежений поточним розміром банку.
В усіх видах покеру комбінації формуються з п'яти карт. Однак порядок роздавання карт та кількість раундів торгівлі у різних видах покеру різний. Найпоширеніші види:
Дро (Draw) покер. П'ять карт роздаються гравцям закрито після чого дозволено замінити певну кількість карт.
Стад (Stud) покер. Гравці отримують певну кількість карт відкрито і певну кількість закрито впродовж декількох раундів торгівлі.
Покер зі спільними картами (Communitycardpoker). Кожен гравець отримує незавершену закриту комбінацію, після чого доповнює її п'ятьма спільними відкритими картами.
Кожна покерна роздача є своєрідною боротьбою за банк. Але щоб сформувати стартовий банк за який будуть боротись гравці з них беруть початкові обов'язкові ставки: анте або блайнди. Анте це обов'язкова однакова ставка яку здійснюють гравці на початку кожної роздачі. Блайнди це ставки "в сліпу", що здійснюються гравцями по черзі. Деякі гральні заклади вимагають ставок анте та блайндів одночасно.
    Після того як обов'язкові ставки зроблені, гравці отримують певну комбінацію і відбувається раунд торгівлі. Торгівля полягає в тому, що гравці по черзі оголошують свої дії, доки ставки всіх учасників роздачі не будуть зрівняні, або поки не скинуть карти усі противники крім одного. Існують такі можливі варіанти дій у покері:
Бет - гравець оголошує ставку і додає фішки в банк. Такою дією він змушує того, хто знаходиться після нього зрівняти ставку, або спасувати (тобто відмовитись від боротьби за банк).
Колл - гравець урівнює ставку, оголошену іншим гравцем перед ним і таким чином продовжує боротьбу за банк.
Чек - гравець просто передає слово наступному, залишаючи ставку незмінною. Така дія можлива тільки якщо до нього ставка не була зроблена.
Рейз - гравець підвищує ставку, що була підвищена до нього.
Фолд - гравець пасує (скидає свої карти), відмовляючись від подальшої боротьби за банк.
Після закінчення раунду торгівлі роздають наступну карту (або обмінюють у дро покері) та настає наступний раунд. Після останнього раунду гравці, які урівняли ставку показують свої комбінації і гравець з найкращою комбінацією забирає банк. У разі, якщо комбінації однакові, учасники ділять банк.
    І на завершення, кілька цікавих фактів:
1.  З 52 карт стандартної карткової колоди можна зібрати 2.598.960 можливих комбінацій покеру.
2.  Причиною більшості перемог в покер є, як це не дивно, не хороша гра, а здатність змусити супротивників робити помилки.
3.  Найбільший виграш в покер склав 9152416 доларів, а отримав його - датський гравець з Оденсе 22-річний PeterEastgate в 2008 році на WSOP.  А найбільший банк в покер онлайн був розіграний ПатрікомАнтоніус і якимсь шведом під псевдонімом Isildur1 - 1356947 доларів.
4.    У 1937 році виробники карт додали до стандартної колоді 5-у масть.  Нова масть мала різні кольори і назви: у США це були Eagles зеленого кольору, в Англії - Royals блакитного.  Ідея п'ятого масті не прижилася, і виробництво «нових» карт призупинили.
5.    Як і скрізь, в покері мають місце бути прикмети та забобони.  Так, вважається поганою прикметою грати в приміщенні, в якому знаходиться собака.  А от грати в брудному одязі - до удачі.

Сподіваюся, ця стаття не навчила вас краще грати в покер, бо я переживаю за
 свій рейтинг :) А якщо серйозно, то хто з борців ще ні разу не
ходив на покер ( знаю такі є), спробуйте, то дуже цікаво.



Опублікувати
Категорія: Спорт | Переглядів: 1373 | Додав: KypIDon | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 5
5 viki  
0
happy круть
в покері навіть прикмети є smile

хороша стаття hands

3 шибайголова  
0
на наступний покер треба щоб хтось прийшов у брудному одязі,перевіримо забобони biggrin

4 Mary_Anna  
1
та без проблем biggrin

2 lvivanka  
1
якби ми покер на печеньки грали і хтось би виграв 9152416 печеньок wink то ми б усе місто до Різдвяних свят печеньками прикрасили batman

1 Mary_Anna  
0
ММм... так от як називається то шо ми в дитинстві блися з Крекером - Дро покер)))
Олег ти молодець. Стаття дуже інформативна)

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024