П`ятниця, 19.04.2024, 04:33

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Життя дачника — це постійна боротьба з сусідніми дітьми, які вважають його город своїм, і своїми дітьми, які мають батьківський город за чужий.

 Володимир Колодій
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 30 31 »
Незалежно. Незалежні. Тепер Вуличні - але Співи
Прелюдія: станція Крути, 1918 рік, вечір, Григорій Піпський, учень 7-ого класу Кирило-Мефодієвської гімназії, - десь тією останньою миттю, перш чим так цинічно отримати кусок брудного металу в груди, співає «Ще не вмерла Україна». Спів могутньо вривається в простір, вливається у повітря, впивається духом - і тремтлива квінта голосу, зливаючись з холодним січневим вечором, раптово обривається грубим вистрілом… Та Спів не припиняється і до сьогодні. Капіляри в сталі - незалежна прелюдія. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1390 | Додав: Povstanec | Дата: 11.09.2011 | Коментарі (4)

Вуличні співи' 09.09
"Я сховаю тебе
Від них далеко
Так, щоб ніхто не знайшов -
До себе в серце..."

Цієї п'ятниці чекаємо вас, друзі, на звичному місці у звичний час - збираємось на Вуличні Співи, щоб спільною багатоголосою піснею звеселити душу!

Оскільки надворі вже не так тепло і швидше темніє, радимо вам прихопити з собою теплі светрики на вечір і ліхтарики.

Хто не знає пісень напам'ять, не журіться: організатори пропонують на час співів користуватися співаниками, опрацьованими і упорядкованими ГО "Борець". Велике прохання: повертайте нам їх після завершення Співів!

Маємо гарну новину - вийшло 5 видання Співаника громадської організаціїї "Борець", оновлене, допрацьоване, упорядковане - ми його презентували з нагоди відкриття Осінніх Вуличних Співів :)
Також організатори подбали про достатню кількість, тому цього разу кожен охочий зможе собі їх придбати.

Контактний номер - 093 468 35 25
http://vkontakte.ru/id14531042 - Мирослава

Приходьте: площа Ринок, орієнтир - фонтан з Нептуном, початок о 19.30 ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1066 | Додав: myrchatko | Дата: 07.09.2011 | Коментарі (2)

ШКОЛА ТРЕНІНГІВ: новий сезон!
З початком нового навчального року у школах Львова знову будуть проводитися тренінги «Лідер та його команда». Це означає, що тренери «Школи тренінгів» продовжують працювати, навчаючи одночасно своїх молодших колег, адже школярів у місті Лева є ще чимало:)

     Спочатку розповім для чого був створений проект? – По-перше, під час тренінгу учні мають можливість обговорити між собою дійсно актуальну тему, дізнатися думки своїх однокласників, висловити власні; по-друге, «приміряти» на себе лідерські якості, про які ведеться розмова, зробити власний висновок; по-третє, дізнатися багато чи небагато, але все ж таки нової інформації і, зрештою, це можливість залучити школярів до активнішої участі  у громадському житті свого міста.
     Робота над проектом відбувається у два етапи: ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1406 | Додав: Лілейка | Дата: 04.09.2011 | Коментарі (8)

Вуличні співи 02'09


"Нехай і холод, і вітри,
І сніг з дощем, і сніг з дощем -
Я від негоди захищу тебе плащем,
Тебе плащем, тебе плащем."

    "Після короткої перерви "Вуличні співи" повертаються, відкриваючи новий осінній сезон.Тому знову нас збирає у дружньому колі українська пісня.
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1062 | Додав: Егдшз | Дата: 31.08.2011 | Коментарі (2)

Вгадай борця: емігрант :)
Вирізка з газет: «…На вулицях Львова сталась жахлива подія! Ввечері 10 листопада 2010 року хтось викрав всіма знаний Чудобус. Після декількох днів міліція знайшла його припаркованого на подвір’ї будинку, що знаходиться на вулиці Винниченка, 10. Винний не знайдений, а його наміри не зрозумілі. Проте детективам вдалось проникнути в лігво Боївки і дізнатись деякі факти, що стосуються особи викрадача…»

Справа № 21
Ім’я, Прізвище: невідомі, проте Перші їх букви присутні в іменах персонажів серіалу «Друзі».
Дата і рік народження: Клим тоді ще був у далеких планах.
Улюблене заняття: те, чим займалась більша частина борців цього літа.
Кулінарні навики: нульовий левел, зате прокачені пожеральні скіли. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1368 | Додав: hummy | Дата: 30.08.2011 | Коментарі (7)

"Ява (чи то сон ;р..) триста п'єдесєта" :)
Сьогодні поговоримо про дієслово "являтися", що вже набило оскому своїм недоречним вжитком у невластивому йому значенні. З вами рубрика культури мови :)

   Проблема цього дієслова полягає в тому, що його ставлять на місце дієслова "бути" у теперішньому часі. Ставлять на власний розсуд, смак(НЕсмак), для краси, барвистості; найчастіше ж не задумуються, що говорять. Наприклад, маємо такі речення: "Цей чоловік є прекрасною людиною" і "Цей чоловік являється чудовим батьком". Останнє хіба що коли батько приснився і обійняв дитину - але ж насправді то може бути і є часто не так! Принаймні засоби мови виражають саме це.
   Яке ж значення слова "являтися"? Ввижатися у сні, під час марення; або ж рідше з'являтися. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1778 | Додав: myrchatko | Дата: 26.08.2011 | Коментарі (4)

Вгадай борця: люблю поговорити ;р
Сьогоднішнє наше борценятко, таке гарне малятко, відзначається своїм почуттям гумору, відкритістю та індивідуалізмом :) З приємністю представляю його вам.

Виглянувши за вікно, таке зараз, правда, романтично-нічне, як тут не згадати про наші файні посиденьки-походеньки у горах, тепле сонечко, гамірливо зманіжене на наших спинах, вітер змін, який віє подихом Говерли, гутіркове вогнище, що об'єднує довкола себе кожну "крихітну худобинку")) - ці всі речі дуже добре знайомі нашому сьогоднішньому герою (а чи героїні?)). Чи часом не за це любить цю красну пору і доречно цитує Сашка Положинського: " ..і гримне грім - потужно, лунко, сердито.. таке вже НАШЕ ЛІТО))". Отак, збираючися знову на умовну подорож-таборування, запрошую вас, любі читачі, з нами на бомбовіз)))).
   Складаємо наплічник - що туди поставити, окрім речей, зазначених у списку необхідних? Кожен мусить завжди взяти шось "лєве", своє, яке гріє серце)) Для нашої "квіточки" це мобільний, кредитки, читацький, ключі, гроші і туалетний папір))) Головне, щоб при черговій ямі-фрешу останнє раптом не вискочило з рюкзака ;)) Ну все, ми на місці, ноги-руки є, нічого раптом не вискакувало ;р, зате з радістю заскочило би шось їстівне :) Так от, якби наше борця залишити (довірити!) готувати їсти, то вийде такее!.. ;) Бе-бе-бе(є)))...здоганне))) - але в горах така смакота не водиться і у таборовому меню також.. Страва ця готується на сковорідці, вміст її складає близький товариш того, шо з віршика про пузатого родича, і нащадок крилатоперого, який би бодай ся знудив ;)
   Накидали за драбину, себто задурили черв'ячка - можна і полежати трохи, пороздумувати, помріяти... В такі-от блаженні хвилини розумієш, шо не знаєш, де ліпше: чи тут, у цих неймовірних горах, чи на облюбованому Кайзервальді / на Знесінні. Ай, і кому то треба те порівняння, мудро роздумує наш каталізатор уваги)), ліпше помрію.. але і тут не дуже розбіжишся, адже останнім часом не відпускає (навіть до вітру)))) думка: шо то за нечестивець здав мій номер телефону.. через що до мене тепер дзвонять з якимись непристойними натяками і пропозиціями)) Коли мрія здійсниться, не заздрю я тому жартівникові...;) Ггг, насправді наше золото сподівається, що "жодна людина не зробить мені нічого такого", чого би потім не можна було пробачити :) А от у собі поміняло би все  - це вже жартує наше героїня сьогодні ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1356 | Додав: myrchatko | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (14)

З Днем Незалежності, українцю! Дорогою ціною...
Україно, Україно, після далечі доріг
Вірне серце твого сина я кладу тобі до ніг!...

   Друже-українцю, вітаємо тебе зі святом! Сьогодні особливий день. Відірвися від звичних справ, помолись і подякуй Богові, візьми до рук книгу про повстанську чи іншу боротьбу нашого народу за свою волю, подивися історичний фільм, погортай родинний альбом, адже твої батьки також боролися за Україну, своїм щоденним клопітким життям виборюючи її, зрештою просто зроби добру справу.
    Відчуй це свято всім серцем. Відчуй, переболи, не промарнуй. І не забудь завтра, хто ти на цій землі... 

З Днем Незалежності, Україно!
З Днем Незалежності, борці! ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 996 | Додав: myrchatko | Дата: 24.08.2011 | Коментарі (3)

У минулому і тепер...про недавнє минуле України - кілька місяців перед проголошенням незалежності
Про що в той час думали українці, тоді ще громадяни УРСР у складі Союзу? Якою уявляли собі українську державу без радянської влади, компартії і всякого такого? Пройшло 20 років, а питання, над яким тоді міркували люди, залишається актуальним й тепер: "Якої України ми хочемо?"

     На статтю із такою назвою і подібними їй натрапила у газетах, які виходили друком на Івано-Франківщині і у Коломиї. Це часописи "Вісник Коломиї" і газета "Галичина" за лютий-березень 1991 р.
     Обговорення, статті та інтерв'ю мають сміливі заголовки, як наприклад, "Наш край обирає волю", "Голосуймо проти Радянського союзу! В своїй хаті жить по-свому", "Ми - не провінція", "Крок до незалежності" та інші. Тоді ще існував СРСР, чи, краще сказати, його назва, тому не дивно, що обговорювали вже самостійне майбутнє народів Союзу. Більшість українців були переконані, що оновити його не вдасться і нема в тому потреби. Це й було виявлено на референдумі у березні 1991 р. А в газеті прочитала наступне: "Договір для центру - дармова годівниця, а нам знову хомут на роки", "Як можна зберегти те, чого немає. Нічого ж немає: ні свободи, ні прав", "Союзний договір пропонує нам далі бути на рівні молодшого брата, а не суверенною європейською державою. Але досить над нами старшувати".
     Тоді ж у газеті "Галичина" було оголошено опитування читачів про те, якою вони хочуть бачити Україну. В редакцію надходили тисячі листів. Серед них були і такого змісту: "Не бандерівська Україна! Підтримую пропозиції Кравчука", "Радянської і єдиної України ми хочемо!".
     Ось кілька інших прикладів, кілька думок, мрій тих людей, які напередодні 24 серпня говорили наступне: ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 944 | Додав: Лілейка | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Вгадай борця: вафельки;)
Доброго вам дня, хлопчики й дівчатка!
Пора у нашій рубриці першість вигравати!
Серед усіх борців одного відшукати
Й про це в коментарях гонорово написати!:)
Питання всі стандартні і ви їх добре знаєте, 
Читайте уважно й борця відгадаєте!

Спитали для початку: улюблена пора?
Задумався борець і відповів: «Зима!»
- А де любиш гуляти, містом блукати?
- Там де львів’яни люблять сонце зустрічати!
Гм, зажди-зажди... ранок, світанок... 
Й всі разом загорланили: та це ж ВИСОКИЙ ЗАМОК!
Його хобі – нумізматика (загугліть хто не знає;)
А в кишені своїй завжди маленький ніж він має.
Готує бездоганно спагеті з печеною куркою, 
Ну а у вільний час, щоб не страждати дуркою,
Мріє про Мачу Пікчу й переглядає фільми,
Ну а улюблений із них, то не якісь мультфільми!
«Життя прекрасне» подивитись кожному не дармо,
Бо хочеться відразу день прожити не намарно!...
Отак подумав си і у 5 років соломку закурив,
А потім через два роки й цигарку засмалив!
Але добряче дістав по дупі від свого діда,
Ніхто не знає чи тоді в душі засіла обіда,
Проте сьогодні наш борець не курить,
Хіба лиш в карти інших розводить і дурить
Улюблена тваринка, не якись кіт чи пес,
Який щось там робив, стрибаючи в овес!
Подобається птах, що беркутом зоветься,
Якому в небі серед хмар найкраще живеться.
Може, тому борець наш любить колір неба,
Отак дивитись вгору і ніц тобі не треба:)
Лиш думати про дівчину, що полонила душу,
А тут вже й про дітей сказати вельми мушу!
Бо хоче наш борець двох файних малят:
Хлоп’ятка і дівчатка – бравих борценят;)
А поки всі розчулені тихенько кажуть: «а-аааа…»
То розповім, що сталась історія й така:
Вчив наш борець їзди за кермом автомобіля
70-літню бабцю
– ото ж бо божевілля;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1808 | Додав: hummy | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (11)


Останні літні, а для когось - перші Вуличні Співи :)
Минулої п'ятниці (12.08) відбулися останні літні Вуличні Співи на Площі Ринок біля фонтану Нептуна. Для когось вони були останніми, а для когось виявились першими! Мушу признатись, що раніше ніколи на таких дійствах не бувала і через це дуже шкодую... Але незважаючи на все, саме ці останні вуличні посиденьки справили на мене неабияке враження!!!

    Ідучи сюди, я знала що зустріну тут вже знайомих та рідних мені людей і разом з ними гучною піснею проведу цьогорічне літо :) Але аж ніяк не могла уявити, що все буде настільки гучно, весело, енергійно та позитивно... Настрій у всіх був піднесений, усмішка сяяла на обличчі, серце раділо українській пісні! Окрім запальної пісні можна було ще й почути чудову гру на музичних інструментах, яких
... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1013 | Додав: happy | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (2)

Вийшов Вогнелис 6 

     Компанія Mozilla виклала на свій FTP-сервер файли з браузером Firefox 6.0, повідомляє PCMag.com . Доступні версії для Windows,      для Mac OS X і для Linux на кількох десятках мов, у тому числі і українською.

       За оформленням Firefox 6.0 не відрізняється від п'ятої версії браузера, однак Mozilla додала декілька нових функцій. У їх число входять можливість задати налаштування приватності для кожного сайту окремо за допомогою інструменту about: permissions і "підсвічування" доменного імені в адресному рядку. Повідомляється, що новий браузер працює на 20 відсотків швидше, ніж Firefox 5. ... Читати далі »

Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1177 | Додав: KypIDon | Дата: 17.08.2011 | Коментарі (1)

Перший Спас іде до нас
Завтра, 14 серпня, до нас завітає свято Маковея, яке принесе
 із собою "спасівку" - піст, який триває два тижні. Як кажуть у народі, що Перший Спас - проводи літа.
 Цього дня починають відлітати ластівки, а з ними й літо.
 
    Назва свята походить від церковного свята, що пов'язане з пам'яттю братів Маккавеї - семи мучеників: Авіма, Антоніна, Гурія, Єлеазара, Євсевона, Аліма і Маркела, їх матері Соломії та вчителя їх Єлеазара, які в 166 р до н. е. очолили повстання за віру в єдиного Бога і були за це жорстоко покарані. Спас, скорочена форма від слова Спаситель - Ісус Христос. У Київській державі цей звичай перетворився на хресні ходи до річок, водоймищ, озер. 
    На Маковея у церквах освячували воду, квіти, мак і мед. Зазвичай квіти й мак сплітали в ошатні букети зав'язані червоною стрічкою, які називали «маковійчик» або ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1140 | Додав: lvivanka | Дата: 13.08.2011 | Коментарі (3)

Розколоти грецький горіх  
 У плей-оф раунді Ліги Європи львівські «Карпати» зустрінуться з грецьким клубом ПАОК з міста Салоніки.Перший матч «зелено-білі» проведуть 18 серпня на виїзді, а матч-відповідь на домашній арені «Карпат» відбудеться вже за тиждень, 25 серпня. 

   В сезоні 2010-2011 ПАОК посів четверте місце у чемпіонаті Греції, у цьогорічному розіграші Ліги Європи команда стартувала із впевненої перемоги над норвезькою «Волеренгою» із загальним рахунком 5:0 (3:0 вдома та 2:0 на виїзді). Серед лідерів ПАОКа можна виділити португальського атакувального півзахисника Верінья та нападника Дімітроса Салпінгідіса, саме він забив ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1180 | Додав: шибайголова | Дата: 11.08.2011 | Коментарі (0)

Говерла-Петрос. Заїзд другий (тобто третій;))

Пройшло вже від нашого повернення з табору пару днів... враження мали б охолонути, бажання співати вечорами пропасти, а спечена шкіра з носа злізти:)) Але то не про нас) Думками, душами, горлянками ми все ще у горах:) Хочемо туди назад і охоче ділимося з гостями і завсідниками сайту розповіддю про чудово-казково-неймовірні дні у таборі;)


    Спершу мікрофон у руки мандрівнику з досвідом Ромкові Матушкевичу:

    "І ось, нарешті, дочекалися, на календарі 4 серпня, отже слід вирушати на залізничний вокзал, бо саме там бере старт наша захоплива мандрівка у Карпати. Близько 11 вечора почали сходитися наші мандрівники, познайомившись та дочекавшись Юрка з квитками, ми рушили шукати наш вагон. Вручивши провіднику квиточки, ми довго не могли зрозуміти, чому ми ніяк не можемо поміститися на наших законних дванадцятьох місцях, аж потім виявилося, що нас тринадцять ... Читати далі »

Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1174 | Додав: гуцулка_Ксеня | Дата: 11.08.2011 | Коментарі (1)

Останні Вуличні співи цього літа, хлопці й дівчата...

«А від Різдва майже півроку прожито...
І десь за містом вже колоситься жито,
Тим житом весь простір вкрито –
Це наше літо.
Над жовтим житом нависає блакитно
Небо прозоре – всміхається привітно.
Це небо пухнастими хмарами забито,
Бо це наше літо.
І я раптово щось у грудях відчуваю,
Полізу вгору – на все горло ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1051 | Додав: myrchatko | Дата: 11.08.2011 | Коментарі (1)

З Днем народження!
 Парампампам! Уся борцівська сім'я під дружній плескіт долонь заводить святково:
З днем народження, сонце, 
З днем народження, рідне. 
Буде хай тобі завжди просто, 
Буде хай тобі завжди світло. 
З днем народження, серце, 
З днем народження, миле. 
Щоб любов тебе вела світом, 
Зберегла тебе і захистила!
і шле найщиріші привітання нашій милій квіточці Лілейці:
Севастіян: "скажу так:
в свій час Костя Москалець побачив Лілю і написав наступні рядки: "Так у світі повелося, я люблю її волосся..."!
Залишайся такою незрівнянною! Радості!"

Гуцулка Ксеня: "Лілечці бажаю душевного тепла, міцних обіймів і щирих поцілунків:) Завзятості й натхнення у всіх справах!) І любові від всіх, хто тобі близький:)"

Мар'ян: "нехай щастя буде твоїм постійним супутником, а життя даруватиме радість як й однойменна квітка!"

Мирося: "Вітаю свою Лілю з днем народження!!!! Бажаю, щоб кілометри життєвої дороги наповнювала радість дороги, приємні супутники, легка ноша, щоб від визнано-взаємного кохання підгиналися коліна;), навколо щоб завжди грав "Океан Ельзи", а твої зелені оченята ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1644 | Додав: lvivanka | Дата: 10.08.2011 | Коментарі (10)

Серпневі Вуличні співи  

Літо  добігає до кінця, а разом і з ним наші пятничні посиденьки біля Нептуна.

   5 серпня відбулися передостанні Вуличні співи цього літа. Як і завжди, на Площу Ринок  у зазначений час зійшлося чимало наших друзів, знайомих і просто перехожих львів’ян і гостей нашого міста. Музичних інструментів нам не бракувало, адже наші ряди музик поповнилися новими талановитими людьми, які задавали нам ритму і виспівували з нами улюблених пісень.

   Серпнева спека, яка на вечір спала і впустила на вулички стародавнього Львова легенький вітерець, неабияк була актуальна, коли ми заспівали пісню «Старенький трамвай». Пісень, які цієї п’ятниці заслужили великих оплесків, не бракувало, адже ... Читати далі »

Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 938 | Додав: Егдшз | Дата: 08.08.2011 | Коментарі (0)

Говерла - Петрос. Заїзд перший
Гей-гу, гей-га, таке-то в нас життя.
Наплечники готові, прощай, моє дівча!
Сьогодні помандруєм. Не знаємо й самі,
Де завтра заночуєм, чорти ми лісові!

    В такому бойовому дусі розпочалась наша мандрівка у гірський табір Борця. "Темна нічка гори вкрила, полонину всю залила" а ми не піддаючись сну зиркаючи на "спеленаного" Міккі Мауса, відточували свій дзвінкий сміх. Далі, по прибутті, нам довелось сміятись ще дужче, коли втрамбувались у кузово нашого "смертельного таксі" і гайнули стрімкою дорогою до місця таборування. Як там нами не трясло, кидало, перевертало і мало не викидало за хиткий борт кузова - задоволеними були усі, хто від МЕГАвеликого викиду адреналіну в кров і ще чогось кудись;), а хто від омріяного відчуття твердої землі під ногами;)
    Ознайомившись із напрочуд красивою місцевістю взялись за діло: хто ставив намети, хто розводив вогнище, хто лагодив канапки, а хто ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1336 | Додав: lvivanka | Дата: 07.08.2011 | Коментарі (3)

  З Днем народження!
У цей літній серпневий день борці вітають Назара Маланчука з Днем народження. Всі-всі, хто зараз піднімається на Говерлу, хто відпочиває вдома, зібралися, щоб побажати іменинникові багато-багато всього, а саме:

Севастіян Вонс: "Всього найкращого!" :)

Галя Гнатюк: "Назарко, от Ти на рік молодший за 2012 і на два від 2013, і... ні, я не повторюю математику, лиш бажаю Тобі бути завжди молодим, енергійним, сповненим цікавими ідеями, задумами, планами... які б обов'язково збувались, тішили б Тебе, Твоїх рідних, друзів... Бути завжди в хорошому гуморі, сповненим сил до праці, любові;) і щоб камера в потрібний момент завжди була під руками;) Вітаю!"

Мирослава Зінько: "Вітаю з днем народження!!! Нехай серце радіє кожній миті життя, вітер ентузіазму завжди весело дме у спину, бажаю багато радості, здоров'я, залізної витримки, сили боротися з труднощами, віри і кохання!"

Юля Дорморез: "Вітаю! Бажаю, щоб кожен день ти прокидався з натхненням до нового дня, щоб займався любимою справою і вона тобі принесла великий успіх. Ну і ще бажаю веселого життя, щоб було що на старості згадати. І зустріти свою половинку))))))"

Оксана Кулиняк: "Назаре, вітаю! Щоб сценарій твого життя, незважаючи на всі труднощі і негаразди, мав побільше щасливих моментів, а ти (як головний ГЕРОЙ;)) завжди захоплював глядачів:)))" ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1688 | Додав: Лілейка | Дата: 07.08.2011 | Коментарі (5)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024