П`ятниця, 19.04.2024, 10:09

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

В зв'язку з цим історія України дістала дуже своєрідну інтерпретацію. Виходило, що на протязі багатьох століть український народ боровся головним чином..., проти власної національної незалежності. Що незалежне існування було величезним злом для нашого народу. І що, отже, всі ті, хто кликали його на боротьбу за національну незалежність, були... найлютішими ворогами українського народу.

 Михайло Брайчевський
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Радуйся, благодатна, Господь з тобою

00:10
Радуйся, благодатна, Господь з тобою
Радуйся, благодатна, Господь з тобою!

    "Днесь спасення нашого начало і від віку таїнства явління: Син Божий сином Діви стається і Гавриїл благодать благовістує. Тому й ми з ним до Богородиці закличмо: Радуйся, Благодатна, Господь з тобою." Тропар.

    Благовіщення – день, коли Пресвятій Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив їй благу вість про майбутнє народження сина, який стане Спасителем усього світу. За переказами, в руках Архангел тримав білу лілію - символ чистоти і непорочності, яка зображена на всіх іконах Благовіщення.
    Події Благовіщення описані єдиним євангелістом - апостолом Лукою. У Євангелії він повідомляє, що на 6-й місяць після зачаття праведною Єлисаветою святого Іоанна Предтечі Гавриїл був посланий Богом до Назарета до Діви Марії зі звісткою про прийдешнє народження від неї Спасителя світу
    Дата свята Благовіщення пов’язується з датою Різдва Христового. Між ними рівно 9 місяців.  (детальніша інформація - http://www.ugcc.org.ua/559.0.html)
   
    І на кінець трішки про народні прикмети:
  • Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.
  • Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень - середня, якщо ясно ввечері - пізня.
  • Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня. Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить.
  • Ніч проти Благовіщення. Якщо вона тепла, то весна буде дружна; якщо за ніч мокрий рушник висохне надворі - рік буде врожайний, якщо наполовину висохне - на середній урожай, а якщо залишиться мокрим чи замерзне - буде мокре літо.
    Також цього дня прийнято було спалювати старі речі, обкурювати хати і хліви, щоб уберегти від хвороб себе і свійських тварин. За народним повір’ям, на Благовіщення не можна вдягати новий одяг, інакше його порвеш або зіпсуєш.

д.с. вважається, що на Благовіщення в пеклі не мучать грішників.
Опублікувати
Категорія: Культура | Переглядів: 875 | Додав: inkvizutor | Теги: релігійні і національні свята | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 1
1 lvivanka  
0
на Благовіщення дощило, але й сонце пробивалось з-поміж хмар..

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024