Вівторок, 19.03.2024, 11:48

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Істинна мужність полягає не в тому, щоб закликати смерть, а в тому, щоб боротися проти негараздів.

 Сенека Луцій Анней Молодший
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 08
Під спідницею 8 березня(М)
Сьогодні у кожного, хто в контакті у графі стать має написано жіноча, стіна переповнена аткриткамі і привітаннями, та й зрештою, що таке стіна, тут у хід ідуть смс, імейли, телефонні дзвінки, усні привітання, а ще подарунки, вирізані з паперу і реалізовані в магазинах вісімки, понищені підсніжники і часто-густо привід залити за комір. Отаке маємо "свято". Безперечно, це все щиро і позитивно. Але.

   8 березня - свято, як то кажуть, весни, краси, жіночності (чого там ще?). Але що саме 8 березня має до краси чи весни? І ті, хто кажуть, що походження свята не має значення, головне, що то гарна традиція, не мають рації: гени пальцем не розітреш ;)
   З цим днем багато що пов'язано в історії, тут усе вміло-рукотворно заплутано (гіменопластика, пробачте)).  То з чого все почалося? Як запевняє офіційна версія і дядько Гугл, саме цього дня тисяча вісімсот шкопирнайцятого року стурбовані жіночки текстильниці почали страйк за рівноправну оплату праці нарівні з чоловіками. Британські вчені дослідили, що того року 8 марця була неділя - вихідний день, що ставить під сумнів здоровий глузд мітингувальниць, а, як згадували тодішні писаки, вже через 2 тижні про подію забули.
   У 1895 році, 8 березня, представниці найдревнішої професії у Чикаго вийшли на демонстрацію з вимогою виплатити матросам зарплату,  бо спраглі до знань втіх моряки не мали чим заплатити. В результаті жінкам сподобалось і наступного року вони повторили це.
  
   8 березня 1908 року жіночки-соціалісти вийшли на мітинг з аналогічними вимогами вимогами збільшити з/п і право голосу. За ініціативи расової єврейсько-комуністської цьотки (хоча хтось підкидає дезу, що вона чиста німкеня) Клари Цеткін було запропоновано увіковічнити цю подію. ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1625 | Додав: myrchatko | Дата: 08.03.2011 | Коментарі (39)

 Піст без молитви не має сенсу

2011 року Божого в березні місяці 7 дня наступив Великий піст, який триватиме аж до світлого празника Воскресіння Христового (24 квітня).  Один із найбільш поширених у виконанні і найбільш широко відомий в суспільстві. Та виникає питання: чи знаєте ви, що воно таке? І з чим його треба їсти?

Якщо загуглити словосполучення «Великий піст», то вам виб’є близько 71 200 посилань в інтернеті, де ви зможете багато чого корисного почерпнути для себе. Як простий приклад, про Великий піст в онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» написано ось так: «Великий піст — головний тривалий піст в багатьох християнських конфесіях, мета якого полягає у приготуванні до святкування Великодня. Встановлений на знак наслідування Ісусові Христу, який постився у пустелі сорок днів. Тривалість Великого посту так чи інакше пов'язані з числом 40, однак фактична його тривалість залежить від правил обчислення, прийнятих в даній конкретній конфесії.» ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1466 | Додав: inkvizutor | Дата: 08.03.2011 | Коментарі (5)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024