П`ятниця, 26.04.2024, 11:02

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Життя наше є боротьба.

 Евріпід
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 20 » Герої України: Вадим Гетьман

18:49
Герої України: Вадим Гетьман
Герої України: Вадим Гетьман
Професія людини, про яку прочитаєте сьогодні, пов'язана із фінансами, банківською справою, економікою взагалі.
У 2005 р. Вадимові Гетьману було присвоєно звання "Героя України" за такі заслуги як створення національної фінансової системи, становлення та розвиток банківської справи і валютно-фінансового ринку в перші роки незалежності України.

     Вадим Гетьман отримав економічну освіту. Вчився у Києві в фінансово-економічному інституті, а після закінчення навчання працював тільки у цій сфері, здобув досвід і вміло використовував свої знання на практиці. У 1990 р. він став учасником Координаційної ради з питань економічних реформ. Через два роки очолив Національний банк України. Саме тоді вдалося створити спеціальні фонди Нацбанку для того, щоб у державі була стабільна валюта. В. Гетьман доклав зусиль для того, щоб нова незалежна держава вступила до МВФ і Європейського Банку Реконструкції та Розвитку. Крім того, він створив міжбанківську валютну біржу в Україні.
     В. Гетьман був народним депутатом ВР України. Активно брав участь у розробці проекту конституції. Заслугою є те, що ініціював важливі закони у економічній сфері (про ціни, банківську систему, Нацбанк). В. Гетьман написав книгу "Як приймалася Конституція України". У одному з інтерв'ю, опублікованому в газеті "День", В. Гетьман сказав, що найкраща конституція - це та, яка краще виконується.
     Інші праці пов'язані з банківськими справами, фінансовою системою, в тому числі дисертація. Як бачимо, був одним з найдосвідченіших у різноманітних економічних питаннях. Незабаром отримав нагороди "Парламентарій року-96" і "Фінансист року-97".
     Вже тоді його розпитували, як покращити становище держави, коли буде видно розвиток економіки. Ще тоді В. Гетьман говорив про боргову економіку, якої треба позбавитися, про забезпечення робочими місцями населення, про зарплати, щоб люди могли жити, як люди, а не виживати! Криза у країні буде доти, доки не будуть проведені потрібні реформи, доки будуть збільшувати податки, а корупція буде "розквітати", доки гроші із бюджету будуть використовувати не на те, що треба! Більше десяти років пройшло, а ці питання і проблеми досі актуальні, а точніше невирішені!
     У 1998 р. Вадима Гетьмана вбили. Винного покарали, але всіх деталей не відомо.

Коли Вадима Гетьмана запитали, хто в Україні є основою розвитку демократії, він відповів: "мені у зв’язку з цим подобаються слова Уінстона Черчіля: "В основі всієї хвали, що зводиться на адресу демократії, стоїть маленька людина, яка входить у маленьку кабіну й маленьким олівцем ставить маленький хрестик на маленькому листку паперу..." На мою думку, дуже точно сказано"!
УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ КОЖНОГО З НАС!
Від нас залежить, яку державу збудуємо!
Опублікувати
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1408 | Додав: Лілейка | Теги: Герої України | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 1
1 DriMowA  
1
хмм.. Гарна стаття. Як багато видатних людей, про яких ми не знаємо...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024