Вівторок, 19.03.2024, 13:44

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Кохати – значить безупинно боротися з тисячами перешкод у нас самих і навколо нас.

Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 11
Навчально-Пізнавальна Конференція
     Протягом трьох днів (4-6 березня) в боїців Громадської організації "Борець" проходила Навчально-Пізнавальна Конференція. Перший день наповнили нудна лекція голови організації про "проектність" борців і надреалістична (з елементами відвертого трешу) рольова гра "Борець-3000". Другий день продовжив нудною лекцією брат голови організації на тему історичної "правди і неправди" України. Також відбулися дві дискусії про незнання і фанатичне невігластво (так, я жорстоко вам дорікаю), помаранчі, революцію і маніпуляції. Завершився другий день - екскурсією на чолі (чи на лобі, як писало одне дівчисько) зі Святославом. На третій день - святкували "День Смаколика", дивилися як "Король говорить" і співали, вили, завивали - навколо сусідів лякали. Загалом я лінивий - писати багато не захотів, тому вашими словами моя найкраща стаття на сайті! ;) ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1026 | Додав: Povstanec | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (7)

Стигла, стигла, прости(г)ла й перестигла ;)
Сьогодні багато не говоримо, бо рано збираємся на Табачника :)


   Контекст (тобто ілюстрація) не зовсім відповідає суті :): мова піде про дієслово "простити". Напевно, автора наштовхнув на це власний ніс :), який нині просто невгамовний :), і його не завжди зрозумілі асоціації :) - вирішила: додам-но трохи нині зелені-весни-краси, а там і жіночності, ледь не вдруге про 8 березня :р на сайт :) - нічний і хворий (бо нежить) асоціативний ряд, пробачте :)
   Українське слово "простити" вживається у значенні "відпустити комусь гріхи", "помилувати", рідше "вибачити комусь" і пов'язується з такими словами як "прощення", "проща", напр., Прости мені, мій друже. Потрібно зауважити, що дієслово "простити/прощати" стоїть у одному ряду із "вибачити/вибачати" і "пробачати", тільки має більший ступінь вияву дії, більше емоційне навантаження, є сильнішим за семантикою. Послідовний ряд будуємо за аналогією гумор-сатира-сарказм :) = вибачати-пробачати-прощати: напр., просимо вибачення, коли наступили на ногу під час танцю, пробачення, коли не принесли свої ноги вчасно :) на місце зустрічі і заставили людину беззмістовно чекати, а прощення, коли наступили тими ж ногами - в чоботях - і потовклися по душі. Хоча далеко не всі просять..... та й простять.....
   У російській мові є близькозвучні слова "простыть" і "простить/прощать", які означають далеко не одне і те саме:
Простыть - Застудитися
Простить - Простити, вибачити, пробачити
   Тут має місце так звана міжмовна омонімія ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1121 | Додав: myrchatko | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (4)

Святкуймо разом з Табачником
     Запрошуємо Усіх на святкування річниці перебування Д.В. Табачника на посаді мінстра освіти і науки України 11 березня о 11:15 біля пам’ятника Іванові Франкові, де і відбудеться Урочисте відкриття Меморіальної дошки на його честь.

З хорошим настроєм
АнтиТабачна Кампанія

д.с. потрібно допомогти:
- роздрукувати флаєри;
- розповсюдити їх;
- ОБОВ'ЯЗКОВО прийти на акцію! ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 897 | Додав: Povstanec | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024