Вівторок, 19.03.2024, 07:09

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Є боротьба за долю України. Все інше – то велике мискоборство.

 Ліна КОСТЕНКО
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2011 » Березень » 09

Фільм "Мій Шевченко"... I все ж краще один раз побачити

11 березня о 18.00 в актовому залі Центру культури та дозвілля ЛНУ ім. Івана Франка (Студентський клуб) в рамках святкування річниці від дня народження великого українського генія ми покажемо документальний фільм "Мій Шевченко"

    Фільм "Мій Шевченко”, який висунуто на Державну премію імені Тараса Шевченка, є нешаблонною спробою показати справжнього, живого Кобзаря, і при тому без втрат пошани й любові до нього. Згадаймо невеличкий факт з фільму: Шевченко отримував безліч листів від земляків, і всі вони, не змовляючись, називали його "батьком”. Відчували в ньому щось своє, рідне. Таким він лишився в їхній пам’яті. І не його вина, що певні режими використовували ім’я велета нації в найбрудніших цілях.

    В інтригуючій назві — "Мій Шевченко” — приваблювало оте присвійне — "мій”. Тобто — особистісний погляд, суб’єктивний — тим і цікавий. Як з’ясувалося з невеличкого прологу до фільму, займенник "мій” стосувався не якогось конкретного журналіста чи науковця і його власного розуміння творчості Шевченка, а кожного з глядачів взагалі.

    Протягом чотирисерійного документального фільму його творці (автори ідеї і сценарію Олександр Роднянський, Юрій Макаров, Олена Чекан, режисер Павло Овечкін, оператор Віталій Філіпов) ведуть глядача від невеличкої хати в Моринцях, де народився, до Чернечої гори біля Канева, де похований. Від загальновідомих фактів біографії нікуди не дінешся — однак авторам вдається знайти в кожному епізоді з життя Шевченка невідомий нюанс і подати це по-новому. Причому погляд авторів суголосний сприйняттю
... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 2017 | Додав: БiлаКвiтка | Дата: 09.03.2011 | Коментарі (1)

День Смаколика: Початок =)
Звершилось!!! Ми всі довго-довго чекали, готувались і нарешті це сталось! 6 березня 2011 року відбулось урочисте відкриття дуже файної традиції серед борців (сподіваюся, що всі «ЗА!», щоби це стало традицією) - демонструвати свої кулінарні таланти і, що найголовніше, частувати всіх своїми кулінарними шедеврами, - Дня Смаколика.

    Що ж можна сказати про цей захід? Однозначно – фурор! Перший День смаколика відбувся під егідою Навчально-Пізнавальної Конференції і, так би мовити, був її завершальною і, мабуть, найприємнішою частиною (ну точно найсмачнішою))). Усі, хто не був присутній, нехай ковтають слинку і гризуть собі лікті – ви багато пропустили. Як то хтось колись сказав: «Талановита людина – талановита в усьому» - і ми в цьому переконались! ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 1018 | Додав: Mary_Anna | Дата: 09.03.2011 | Коментарі (9)

І знову розмови про життя на Марсі :)
Тема марсіанських космічних досліджень останнім часом набирає все більших обертів. Часто чуємо: чи є життя на Марсі? Чи можливо цю планету зробити придатною для життя людей?

   В даний час на поверхні і на орбіті Червоної планети знаходиться декілька дослідницьких апаратів, планується відправка на Марс нового марсохода Curiosity, Росія проводить експеримент "Марс-500". І про свої "марсіанські" плани нещодавно офіційно оголосив уряд Китаю. Згідно з інформацією, отриманою від китайського державного інформаційного агентства Xinhua, Китай планує в 2013 році здійснити запуск власного космічного апарата, який здійснить посадку на поверхню планети. 

   Йе Пеіджіен (Ye Peijian), керівник відділу космічних досліджень в китайській Академії космічних технологій (China Academy of Space Technology), розповів, що космічний апарат, найімовірніше, буде запущений в 2013 році, в той момент, коли Земля і Марс будуть перебувати на мінімальній відстані один від одного. У разі невдачі в 2013 році повторний запуск може бути зроблений тільки в 2016 році. "Марс є першочерговою метою для міжпланетних досліджень всього людства в цілому, оскільки він є найближчою і подібної до Землі планетою. Ймовірно, що на Марсі колись існувало життя і Марс може бути перетворений на планету, придатну для життя людей" - додав Йе Пеіджіен . Напевно, китайці нарешті задумались, що з таким темпом розмножуваності їм на Землі не буде де жити :) ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 1226 | Додав: KypIDon | Дата: 09.03.2011 | Коментарі (11)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024