П`ятниця, 03.05.2024, 12:15

Меню сайту
Школа тренінгів
Форма входу
Випадкова цитата

Не пора, не пора, не пора в рідну хату вносити роздор! Хай пропаде незгоди проклята мара! Під Украйни єднаймось прапор!Бо пора ця великая єсть: у завзятій, важкій боротьбі ми поляжем, щоб волю, і щастя, і честь, рідний краю, здобути тобі!

 Іван Франко
Чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
         
 
ЄВРО 2012 - Інформер - До початку чемпiонату Європи з футболу 2012 року залишилось...

free counters
Головна » 2010 » Листопад » 23
Їхали козаки із Дону додому...

Цього козарлюгу ні куля, ні шабля не брали, бо він був заворожений, тобто - безсмертний. Ні у вогні він не горів, ні у воді не тонув, бо виходив із вогню мокрим, а з води - сухим. А ім'я його знане було по всій-усій Україні - Мамай.

  Саме цього козака на Запоріжжі ніколи не було. Але були тисячі до нього подібних. Саме тому Мамай у народних піснях, легендах і переказах згадується набагато частіше, аніж будь-який гетьман, кошовий чи полковник. Бо Мамай - не просто собі Мамай, це - вся козацька Україна.
  А що ж то за дивне ім'я - Мамай? Щоб пояснити його походження, ще й до сьогодні сперечаються вчені. Кожен пропонує свою версію походження й значення того слова. Але більшість сходяться на тому, що "Мамай" нерозр ... Читати далі »
Категорія: Цікаво знати | Переглядів: 2264 | Додав: lvivanka | Дата: 23.11.2010 | Коментарі (8)

Кольорові люди. Гра 2

Хочу поділитися враженнями про один з тих чудових днів, які я провела в компанії борців. Ух, вражень стільки, що навіть не знаю, з чого почати!

   Бажання зіграти у пейнтбол було уже давно, але все ніяк не виходило. А тут борці повідомляють, що в неділю гра! Я була божевільно щаслива, що зможу здійснити давно задумане.
   Отже, прийшли довгоочікувані вихідні. За  домовленістю зустрілися на зупинці, довго-довго чекали маршрутку (ненавиджу 64) і врешті-решт ми вирішили добиратися іншим способом. ... Читати далі »
Категорія: Наша діяльність | Переглядів: 979 | Додав: Калабаня | Дата: 23.11.2010 | Коментарі (9)

Календар
Теги
Свіжі новини
Наша кнопка
Громадська організація 'Борець'
Наші друзі
 Українські пісні  Пам’ятай про Крути
Copyright Нескорений © 2024